duminică, 21 februarie 2010

Cerere şi ofertă

Aseară am aflat că una din cunostinţele mele şi-a tunat bustul. Implanturi de silicon va să zică. Şi că e atât de încântată de îmbunătăţire încât îşi arată pectoralii bulbucaţi oricui e dispus să-i admire.
Asta mi-a amintit de amuzantul anunţ pe care prietenul meu Adrian Suciu îl face din vreme în vreme: "Scriitor român, deştept, talentat şi plin de succese, schimb cu vilă central, cu piscină şi piţi siliconată. Aştept provincia."
De vreme ce anunţul se repetă periodic presupun că ofertele ce le-a primit până acum n-au fost destul de tentante încât să-l determine să renunţe la succes.
sengihnampakgigi

Că nu suntem perfecţi e bine ştiut. Că imperfecţiunile pot genera complexe e deasemenea ştiut. Că poftim la frumuseţe nu e niciun secret. Întrebarea e până unde lăsăm complexele să ne cotropească viaţa şi cât lăsăm la preţ când ne "vindem" pe piaţă.
Nu se mai amăgeşte nimeni azi cu Firele de tort ale lui Coşbuc:
"N-ai nici tu, nici împăratul
Bani să-mi cumpere băiatul! "
pentru că în zilele noastre totul se vinde, totul se cumpără, totul are un preţ. Trebuie doar să întâlneşti cererea cu oferta, acul cu cojocul, boul cu beleaua, sacul cu petecul.
Cine afirmă contrariul, minte cu neruşinare. Pentru copilul tău bolnav îţi vinzi rinichii, onoarea, inelul de logodnă, fotografiile din albumul de nuntă, vinzi tot.



Cumpăr două săptămâni primăvară timpurie + lalele Rococo "Parrot".
Vând o lună iarnă, originală, stare excepţională.


11 comentarii:

  1. Probabil ca toti au un pret. Ma gandeam acu' care ar fi al meu... N-am primit nici o oferta pentru care sa ma las cumparata in vreun fel. Inca! :D

    PS: o pereche de silicoane ar face diferenta doar pentru cineva care nu si-ar permite sa faca o oferta ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Să nu-ţi imaginezi că mi-a fost uşor să accept că pot fi cumpărată. Dar în clipa în care m-am gândit la copilul meu, am fost sigură că am un preţ şi eu, că de dragul lui aş putea să vând orice, sau tot ce am.

    În ce priveste post scriptumul, da, diferenţa o poate face, în unele cazuri, preţul de pornire. Asta aşa, ca o palidă consolare. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu zic ca nu am un pret. Ci doar ca el este mult prea mare ca sa si-l poata permite oricine. Sunt si modesta foc, nu? Hihihi

    RăspundețiȘtergere
  4. Păi da, cum ziceam, ai un preţ de pornire mare =))

    Şi dacă nu găseşti tu în Dubai, printre magnaţii petrolului omul care să-şi permită, ce să mai sperăn noi? O să ne vindem la reducerile de toamnă, la ofertă, "cumperi două şi primeşti trei"! Ha ha ha!

    RăspundețiȘtergere
  5. hm! eu inca ma gandesc la ce pret sa ma postez io(as zice ca-s nepretuita ,de aia nu da nimeni.........2 bani pe mine:D:D:D

    RăspundețiȘtergere
  6. Te alinţi, ştii bine cât preţuieşti! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu atat mai putin astia de aici, ca nu-mi surade sa fiu sotia nr. X pe lista.

    RăspundețiȘtergere
  8. ma mai alint si io ce sa fac......asa cam ca cioara in latz :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Da,cumparat poate fi oricine,chiar si eu!
    ... doar ca nu accept orice oferta.
    Oferta o fac tot eu,apoi ma las cumparata =))

    RăspundețiȘtergere
  10. Bine găndit! La urma urmei, cine ştie mai bine ca tine că eşti inestimabilă? =))

    RăspundețiȘtergere