sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Jurnal de Bucureşti (I)

V-am asasinat cu Bucureştiul în ultima vreme, ştiu, dar dacă-s plină ochi de impresii ale mutării nu pot vorbi despre altceva fără să-mi pierd autenticitatea. Iar dacă-i adevărat că din prisosul inimii grăieşte gura, cum zice la Carte, înseamnă că inima mea e plină de ploşniţe.

Ieri dimineaţă m-am trezit în încercările uneia de-a decola de pe pervaz. Iar mi-a slăbit vigilenţa (bazându-mă pe frig, c-o să le ţină departe de mine) şi-am lăsat fereastra deschisă şi nesupravegheată. Acum, pesemne, ivindu-se zorii, ieşise din ascunzătoare, zărise parcul unde a zbur(d)at toată vara, a lovit-o dorul de casă şi s-a gândit să mai tragă o tură de Titan să-şi viziteze rudele înainte de căderea zăpezii. Nu reuşea din cauza geamului. Uitându-mă la ea cum se zbate, căzută pe spate, mi s-au umezit ochii. Viaţa noastră semăna, oarecum. Când pedalezi pe-un drum care nu duce nicăieri ai şanse să mori de drum lung. Aşa cum, dacă pedalezi pe-o singură idee, n-o s-atingi nemărginirea nici măcar cu privirea. Vine în viaţă un moment când e nevoie de schimbarea strategiei. Sau de luat calea pribegiei.

Priorităţile mi s-au schimbat oarecum, după o lună de la poposire. Nu mai aud traficul decât rareori, vecina împiedicată cred că-i plecată, alarmei i-am luat piuitul definitiv, acum mă concentrez pe imagine. A mea. Mă dibuie prea mulţi că nu-s băştinaşă, am aerul ăla de provincial pe care nu mi-l pot camufla. Încă. Dar lucrez să mă cizelez. În week-end, când sunt mai liberă, elaborez strategii pe care le implementez apoi, în săptămâna care urmează.

Tema pentru săptămâna viitoare este să scap de accent. Mi-am propus asta după ce o doamnă mi-a spus alaltăieri că semăn foarte bine cu sora mea, chiar şi la voce, decât că eu pronunţ cuvintele mai rar şi mai apăsat. Cred şi eu, că doar dacă anunţi speriat: "bre, tuşu' s-o gătat!", tre' s-o spui apăsat. Pronunţia capitalistă însă, cere să emiţi detaşat, fluent şi fără accent: "doamnă, s-a terminat tuşul!". Păi da, dar soră-mea stă în buricul civilizaţiei de-un sfert de secol, ea s-a subţiat, s-a cizelat, s-a realizat. Eu, abia sosită din poiana cu alune, mai am de aşteptat şi de luptat.

Mi-am mai propus ca înainte să accept vreo invitaţie la ceai sau cafea să mă antrenez, să mă cizelez, să mă subţiez şi eu. Măcar cât să n-o fac de râs pe soru-mea, care acum nu mai zice în ruptu' capului că mestecătoru'-i mocskos, cum ziceam noi în copilărie. Ea spune acum din vârful buzelor că ansamblul mojar-pistil din receptură are depuneri de substanţe grase de la ultimul preparat şi trebuie spălat.
(Şi la sfârşit trebuie clătit cu apă distilată, n-am uitat. Orice recipient trebuie limpezit cu apă distilată, asta e regula de aur în receptură, lângă aia de argint care nu-ţi dă voie să învârţi în mojar decât de la dreapta la stânga.)

Revenind la cizelarea mea, voi accepta, deci, invitaţiile la cafea de îndată ce voi fi făcut minime progrese. Prioritatea mea acum este pregătirea pentru invitaţia la Mojo, pe care mi-a facut-o prietenul meu Ştefan Alexandru Ciobanu. Voi începe prin a mă antrena să par o femeie cosmopolită, să nu-l fac de râs nici pe el, doamne fereşte, printre scriitorii, cititorii şi admiratorii care vor fi prezenţi.

Când eşti provincial şi ajungi în Bucureşti, toate lucrurile ţi se par grandioase, caşti gura cât tunelul de metrou, ai o privire confuză şi băştinaşii se amuză. Aşa că mi-am propus ca odată ce-am păşit în Mojo să arborez un aer uşor acrit, un pic nemulţumit, atât cât să par obişnuită cu poezia şi cu măreţia. N-o să mă extaziez, n-o să gesticulez, n-o să mă minunez. Dacă va fi să fie viscol şi ger la următorul pariu pe prietenie, eu o să observ, detaşată, că s-a mai răcorit un pic şi bate niţel vântul. Îmi dau cuvântul!

Şi-o să mai fac ceva, atunci când o să mi se aducă limonada (dacă beau tequila, în cinci minute-s pe jos, întinsă ca o clătită, cu strategia împrăştiată): o să-mi încreţesc discret nasul la degustare şi-o să adaug pe un ton scăzut, complet fără accent, că la Bucureşti limonadele nu sunt suficient de chambré. Şi cu asta mi-am asigurat ghid până la ultima ediţie a pariurilor pe prietenie. Să fie!

Atât pentru azi, deşi mă tem că dacă citeşte soră-mea îmi zice iar c-am făcut-o lată.
Mă duc să fac gargară cu apă distilată.

Voilà şi-o ploşniţă roşcată!


85 de comentarii:

  1. Am o vaga presimtire ca urmatoarea plosnita o sa fie roz bombon.:-)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Lilly: Şi tu, Brutus? :D
    Tocmai mă lua în balon Marian la postarea precedentă şi credeam că-i singurul :D

    p.s.
    Numai la desertul ăla al tău cu caramel mă gândesc de când l-am văzut şi nu am curajul să mă încumet :P

    RăspundețiȘtergere
  3. hai, că lucrurile merg spre bine, până acum cam aşa am păţit şi eu... În ce priveşte pronunţia, oricât de atentă mi se părea mie că sunt tot se pridea lumea la diftongi, că io mergeam la tIatru, şi nu beam cafIa :)) da' Arcadia dragă, te rog io frumos să nu care cumva să adopţi intonaţia aia urcătoare capitalistă, no, bine? :D

    baftă în tot ce faci!

    cum de-a stat gâza asta aşa cuminte la poză, mânca-o-ar mama pe ea? parc-ar fi poză de buletin :D

    RăspundețiȘtergere
  4. (îmi permit să)... fac mereu comparaţie, şi-mi amintesc experienţa mea de ardelean trăitor vremelnic în Bucureşti...

    e drăguţ cum surprinzi emoţia celui venit (în cazul meu) de unde se agaţă harta, dintr-un "orăşel" unde totul e ca la ţară, faţă de vuietul şi ritmul capitalei; deci emoţia să fii la nivelul orăşenilor, să nu te faci de râs, să nu te dai de gol...

    nu mai ţin minte care a fost succesiunea, dar am observat un fenomen drăguţ, cel puţin la noi, ardelenii, indiferent de unde eram (Oradea, Cluj, Arad, Deva...): la început încercam să vorbim cât mai corect, pardon, cu accent cât mai de "sudist", să camuflăm cumva originea noastră provincială... dar la un moment dat, am devenit din nou mândri de rădăcinile noastre, şi chiar încercam să folosim accentul sau regionalismele de acasă, cu mândrie... a fost interesantă evoluţia...

    dezarmant era când cei din bucureşti ne simţeau accentul "străin"
    dureros era când cei de acasă ne socoteau un fel de "trădători", pentru că ne-am molipsit cu stilul "sudist" de a vorbi...
    enervant era că nu realizam ce ne dădea de gol, nici pentru unii, nici pentru ceilalţi...

    ai grijă de tine... şi, vezi, să nu ne faci de râs...:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru a deveni un adevarat bucurestean nu e musai sa renunti la limbajul neaos, ci trebuie doar sa te straduiesti sa adopti ce e mai infect din caracteristicile turco-tiganesti de pe malurile Dambovitei.
    Un ardelean ce sta de peste 20 ani in capitala face pariu ca nu o sa reusesti :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. W8RBII000 98II 000X,II9= II,93R= 4X3R1 8QII !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ioi, ce-as strivi-o si pe plosnita asta roscata, cu toata talpa dreapta!! Miroase si asta la fel ca aialalta?
    Sunt in asentimentului Puiuluideblog cu intonatia aia crescendo, pt. care m-am certat cu tot neamul iubitului din vremuri demult apuse.
    Fataaaaa, lasa-l pe "bre" si cand ti se strica masina si trebuie sa iei "masina"(alte certuri pt. bietul autobuz..pffua) sa nu uiti sa-ti faci cruci si sa numeri bisericile pe langa care treci ca sa stii cand cobori. Iti spun din proprie experienta. A dragostei reminiscenta.:P

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt sigura ca n-o sa dureze mult adaptarea. Ma bucur mult ca nu sunt eu in situatia asta, cu accentul bucovinean din dotare sapat adanc pana in gene n-as avea nicio sansa...
    Bafta multa in lunile ce urmeaza, acomodare placuta si, cu asa inspiratie, postari pe masura!:*

    RăspundețiȘtergere
  9. @Daria: Mulţam de încurajări, deci îs pe drumul ăl bun :D

    Vietatea se încălzea în balcon, la soare, nu s-a sinchisit de mine :)


    @Victor: La cum pui tu aici problema, înseamnă că n-o să am linişte prea curând, vai mie :P


    @sfbacterie: Dăcât atât trebuie? Bun aşea! =)) =))


    @mire: Eram sigură c-o mierlesc! =))
    Mă ierţi dacă mai fac o gargară cu apă distilată? =))


    @Liana: Nu ştiu cum miros vietăţile că io nu le strivesc, le arunc în gol de la balcon. Unele cad cu capul de asfalt, altele, mai deştepte, deschid aripile înainte de impact :))
    Cât despre troleibuz, se pare că voi apela la el în primele zile după căderea zăpezilor, când nu poţi parca escaladând mormanele de zăpadă din parcări. (Observi că-s bine documentată, da? :P)


    @Ami: Optimismul tău îmi dă aripi!
    P.S. Pentru că nu mi-a apărut comentariul la tine pe blog din motive neînţelese, îţi spun aici felicitări pentru aparoţia spectaculoasă la ziar. Românii sunt mândri de tine, bucovineancă frumoasă şi deşteaptă! :*

    RăspundețiȘtergere
  10. 1. Pentru Arcadia: Eu ti-am zis si tot ti-am zis ca rezolvai totul mai repede cu un antrenor personal. Ma rog, incearca cu scriitorul, de.
    2. Pentru toata lumea: Intamplarea face ca m-am nascut pe meleaguri dambovitene, dar din mama ilfoveanca (aproape bucuresteanca) si tata oltean de Gorj. Puteam sa ma nasc la Paris sau la New Delhi, dar asta a fost. N-am vazut numai ardeleni la viata mea, sa vedeti proba de umor si la ceilalti!!! Da, dar mai intai am studiat cu atentie cum se adapteaza ei la noi, apoi...
    3. ... nu stiu cum naiba se face, dar eu cand merg undeva prin tara ma simt peste tot in apele mele si ma adaptez extrem de rapid. Daca nu-mi vede nimeni numarul de la masina ma confunda cu cei de-ai casei.
    4. Stiu ca e mult fum prin capul ardelenilor asa ca pe sfbacterie de mai sus nu il injur, nici macar nu-l iau in seama, ca nu am de ce.
    5. Brasovul si Ardealul... hm... presupun ca nu vreti sa va spun al doilea nume al Brasovului, da?

    RăspundețiȘtergere
  11. @Marian: Bre, nu lua prea în serios discuţiile astea, te rog io :D
    Ne amuzăm şi noi de particularităţile noastre, oricare ar fi ele, mai bune, mai rele...

    O să fac cercetări să văd dacă-mi place vreun antrenor celebru de prin Bucureşti să mă aducă la forma optimă =))

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca e sa ne luam dupa fotografie, poate ca titlul potrivit ar fi "Bucurestiul de cosmar (2)" ;)
    Asteptam cu incredere continuarea!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ai vreun contract cu revista ''Insecte''? :) Asteptam cu nerabdare partea a doua:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Stropsi-le-ar de plosnite, Arcadia! :)))

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca te intorci la Brasov, promit sa ti-l aduc personal!

    RăspundețiȘtergere
  16. :)
    Cine se ia de intonatia ta sau de alte aspecte ale graiului, inseamna ca este o persoana de speta joasa, deci nu ar trebui sa faca parte din cercurile tale de prieteni. Discutia cu "care e mai tare, sudul, nordul, ardelenii, bucurestenii, oltenii sau mai stiu eu cine" mi se pare pe cat de inutila pe atat de ilogica. Fiecare are cate ceva frumos care poate fi pus in evidenta asa cum fiecare are hibe care odata aduse in discutie pot dovedi ca nimeni nu este mai presus de nimeni. Bucurestiul este un mix de olteni, moldoveni, munteni, ardeleni, banateni si ce mai vreti voi care au fost atrasi de ideea unui trai mai bun si care au migrat aici. Daca ceea ce se vede aici nu va place, inseamna ca astia suntem noi, ROMANII. :) Eu unul is tare incantat cand vorbesc cu cineva si isi foloseste graiul sau natural, de acasa. Draga imi e si vorba moldoveneasca, si aia olteneasca, si ardeleneasca, si cea "sudista" -- asa cum i se mai spunea pe aici... Ceea ce conteaza e ca pana la urma SA FIM OAMENI.

    RăspundețiȘtergere
  17. @Amelia & Mihai: Cum zicea şi Lilly, cred că deja mă adaptez vertiginos şi coşmarurile dispar, spre jubilarea lui Marian :))
    Vă mulţămesc pentru trecere, să aveţi o seară mirobolantă :)


    @Robert: Să ştii că în ascunsul gândului sper să mă contacteze National Geografic =))


    @Mirela: Desploşniţa-s-ar, da! :))


    @Lilly: Bre, io nu las treburile la jumate, deci până nu realizez ce mi-am propus nu plec din capitală, aşa să ştii. Aşa că fiind aeroport la Otopeni, la Băneasa, ţi-e mai aproape Bucureştiul ca să vii cu desertul :))


    @Eugen: Bre, biata femeie făcea o observaţie, pur şi simplu, fără nicio urmă de răutate, nu m-aş supăra în veci pe ea, biata :)
    Să fim OAMENI, deci :)

    RăspundețiȘtergere
  18. @ arcadia: jubilare? Ce e aia? Nu poţi să vorbeşti şi tu în termeni mai precişi, ca de exemplu beţie, bucurie, orgasm???
    Mai sus m-ai înţeles gresit nu m-am supărat deloc. Doar că cel care îmi aruncă mie o ironie primeşte la schimb două. Aşa E oltenii, darnici.

    De altfel domnul Eugen Ion v-a explicat mai sus ce şi cum, în termeni foarte civilizaţi. Subscriu!

    Si ca să mă îmbunezi definitiv tre` să mă laşi să-ţi fac nişte recomandări privind antrenorul ăla...

    RăspundețiȘtergere
  19. Ca să fim chit: Banc cu ardeleni.
    Doi clujeni într-o maşină, pe la Cluuuuj, urcau spre nord:
    - Măi, ai văzut?
    După vreo cinci minute:
    - Nu, mă, ce să văd?
    - Pe ăla cu foaia în mână de pe marginea drumului.
    Mai trec cinci minute:
    - Nu, mă, nu l-am văzut. Cine era?
    - Mă, nu contează cine era, contează ce scria pe foaia aia a lui.
    Mai trec cinci minute:
    - Nu mă, ai dreptate, nu îl ştiu. Da` ce scria pe foaia aia din mâna lui?
    - Zalău.
    După încă vreo zece minute:
    - Băi, păi nu ziceai că nu ştii cum îl cheamă? Acum îl cheamă Zalău?
    - Nu mă, eşti prost ca noaptea, omul făcea autostopul şi voia la Zalău.
    Inca zece minute:
    - Păi bine mă, acu` îmi spui? Uite, cred că au desfiinţat ăştia Zalăul, e clar, că doar pe indicatorul ăla din dreapta scrie “Zalău“ şi e tăiat cu o dungă oblică roşie.

    RăspundețiȘtergere
  20. Fain text! Mi-ar plăcea să citesc o carte scrisă în stilul ăsta...

    RăspundețiȘtergere
  21. Arcadia draga, tu furnizezi insectele celor cu revista aia de insecte de e acum pe piata?

    Si vroiam sa-ti vand un pont: ca sa existi aici trebuie sa vorbesti cu "e" din "ă". Musai trebuie sa spui "pă strada" si altele asemenea...Daca nu poti... esti un nimeni... ca mine =))

    RăspundețiȘtergere
  22. Asta e Marcia Cross, iar cealalta era verde de ciuda! :P

    Ia Flitu' sau lopata, ca altfel te invadeaza plosnite de toate culorile. La vara apar alea cu buline, dungi... ce stiu eu?! :D

    În rest, ce sa zic? Ma bucur ca plosnitele te "împing" la scris, deci... nice to hear from you!

    RăspundețiȘtergere
  23. Mi se zbatea ochiul a pustiu si nu stiam de ce. Eram bantuit de fantasme si un vag gand de vremi trecute imi ravasea creierul. Nelinistea dinaintea necunoscutului scutura adrenalina in vene, concomitent cu un gand parsiv: '' mon cher,ma lasi..'' E clar ACUM,stiu ce ma asteapta. De Craciun, vom avea pe masa dăcât sarmale...Va fi primul semn ca integrarea contextuala in spatiul mitic dambovitean isi va fi facut lucrarea. Iar in primavara, tarziu spre seara, cand un brav carabus isi va stabili azimutul catre coafura Arcadiei, vazduhul fi-va sfasiat de racnetul: ia-l dupa mine ca-l omor. Va fi finalul unei asimilari irefutabile a capitalei. E drept, fara ire in fata termenul e mai inteligibil. Sa vezi atunci familie vesela, cu mamitica, mama-mare si tanti Mita agitandu-se de zor ca musiu Sarl, proaspat licentiat sa-si scuture parfumul Copoului pentru a face loc unui proaspat si trendy Mr Goe, limted edition....Cat despre Vasile, va auzit vorbind prin vie cu unu'Bazarca...Sa vie...

    RăspundețiȘtergere
  24. @Marian: Aştept recomandările. Şi-mi pare rău că eu nu ţin minte niciun banc mai mult de cinci minute, că parcă-mi amintesc că am auzit odată, unul, despre bucureşteni :))


    @Vasile: Dragul meu, cărţi scriu doar cei care au ceva de spus. Nu e cazul meu :D
    Mie-mi place să citesc cărţi în stilul Baghiu, doar ştii că-s fanul tău numărul unu, nu? :D


    @anamaria: Da, da, eu le vânez şi ei le încleiază. Pă cuvântul meu! =))


    @maya: Eu cu aia verde am fraternizat. Bulinele mă îngraşă, iar dungile orizontale îmi dau frisoane :))

    Îţi dai seama cum ar fi să mă joc de-a v-aţi ascunselea cu ploşniţele ? "Care nu-i gata, o iau cu lopata"...

    RăspundețiȘtergere
  25. @Vasile Gură de Aur: (Asta ca să nu te confunde cineva cu scriitorul, doamne fereşte, preasfinte!)

    După cum vezi, la ora asta m-am întors de la muncă şi cred că nu e indicat să mă provoci. Ciocu' mic, că acuma-s io la putere, la capitală. Io dau tonul, de-aici îţi vine ora exactă. Dizmist!

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu stiu ce sa zic ... poate ca este problema ta ? Sau poate ca este "problema" mea ?
    Adica ...
    ... daca e problema ta inseamna ca iti faci probleme degeaba :). Nu cred ca situatia este chiar atat de dramatica, Bucurestiul este deja un oras pestriţ. Sunt tot felul de "neamuri", a devenit un fel de "meccă", un loc unde se vine si de unde se pleaca mai ceva ca la gara :). Nu prea mai exista timp ca sa te "impiedici" de un accent sau de vreun "aer de provincie". "Uneori" se mai face o diferenta in functie de culoare dar nu cred ca este cazul, nu ? :)
    ... daca este "problema" mea inseamna ca eu am pierdut "filonul" bucurestean si am devenit "european" in sensul integrarii - ii vad pe "oaspeti" dar asta nu ma deranjeaza, este ceva normal. Si mai inseamna ca tre' sa fiu atent cand voi iesi din "regat" fiindca in alte parti inca nu se manifesta "globalizarea" ...

    Linisteste-te, fii naturala, asta este trasatura de baza a bucuresteanului get beget : naturaletea :) :).

    RăspundețiȘtergere
  27. @Glass and Iron: Sau poate nu-i nicio problemă? :D
    Dacă naturaleţea e cheia succesului, de mâine renunţ la silicoane, la botox, la genele false şi la dintele de aur. =))

    RăspundețiȘtergere
  28. Sa te ...alaptezi ?? ha??
    ptiu drace ca miss dyxlectica de-a blnelea si de-a raulea .
    nu stii cauza ? et in Arcadia ego...
    Cocolosule, Be yourself !sa nu te mai citesc anapoda. Si bea un mojito asa, molcom , ardeleneste, ce? nu te accepta miticii?? ti-am zis sa-ti iei brisca cu tine.... huh
    keep your charmed episodes in Bucale.
    xox ,j

    RăspundețiȘtergere
  29. @windwhisperer: Deocamdată am beut o cafea in mare viteză, aşa, capitaliceşte, că tre' să fug la muncă :))

    Cât despre acceptare, sunt surprinsă şi eu de cât de toleranţi sunt bucureştenii cu mine. Mai ales în trafic. Pe cuvânt. N-am luat decât două claxoane într-o lună, ce zici de asta? :D

    RăspundețiȘtergere
  30. Hopa, ai dat si de fauna Bucurestilor :)

    RăspundețiȘtergere
  31. Deci, tre' sa faci exercitiul ala de dictie, din My Fair Lady: The rain in Spain stays mainly in the plain =))

    RăspundețiȘtergere
  32. oda plosnitei. da-l naiba de accent, nu inteleg de ce unii "bucuresteni" se oparesc atata pentru accent, ca daca ii cauti in CV vezi ca majoritatea nu-s nascuti in urbe, ci taman in provincia atat de hulita. ntz ntz ntz.

    RăspundețiȘtergere
  33. @teonegura: Bre, pe cuvânt că populaţia e drăguţă, cu excepţia şoferului de azi din sensul giratoriu de la Baba Novac. Ăluia şi-acum, după două ore, îmi vine să-i trag una-n bot :))


    @dr. Lecter: Mi-ai cerut, l-am făcut. Şi-acum tre să iau Ibuprofen, că mi s-a inflamat limba =))
    (Am trecut pe la tine dar n-am îndrăznit să glăsuiesc... :( )


    @Zazu: Pe cuvânt că nimeni n-a făcut observaţiile cu răutate, dar eu vreau să văd care e primul bucureştean pe care-l pot păcăli că-s băştinaşă :))

    RăspundețiȘtergere
  34. Asa cum toti "de la Rîm" ne tragem, tot asa, mai toti de la provincie ne tragem. Rusine cui gandeste "alt" ceva in privinta aceasta ...

    Si daca asta te poate scapa de o eventuala angoasa - ia-ma pe mine drept "primul". In ultimul timp am avut ceva treaba in zona asa ca este foarte, foarte posibil sa fi trecut, de mai multe ori, unul pe langa altul, iar eu, te asigur, nu m-am prins ... :))

    RăspundețiȘtergere
  35. Poţi să îţi faci un adevărat insectar. :(

    RăspundețiȘtergere
  36. Aaaaaa, eu, moldoveanca pur-sange, nu am avut ca prim impediment rotunjirea vocalelor specifice zonei mele (i.e. "shi vriei uäi?" in "da, draga, ce-ti doreshte sufletelul?. Spaima mea numarul unu in faimosul melting pot "turco-tiganesc de pe malurile Dambovitei" au fost scarile rulante de la metrou ;)) alaturi de Pasajul de la Unirii...lugubru pe vremea aceea. Cum erau statiile iubita? Unirii, Izvor, Tineretului - coborat tot anul I, apoi Grigorescu?, Titan - coborat aproximativ tot anul II. Amintiri...Mai e plin IOR-ul de haite de caini vagabonzi?

    RăspundețiȘtergere
  37. Pardon ca uitai sa inchei ghilimelele si paranteza!

    RăspundețiȘtergere
  38. Să-ţi spun io un sicret: ia-ţi pisică!
    Ilie vânează orice gânganie şi mă scapă de ele una-două.
    E-adevărat că aceste dihănii verzulii şi groaznic mirositoare nu-i plac deloc, aşa că ţopăie pe ea până-mi atrage atenţia să-l sjut s-o izgonească.
    Pe urmă zice pe limba miau: "Mama lor de obraznice!" ,îşi freacă labele una de alta, a mulţumire, îmi face cu ochiul şi cică:
    "Next!"
    Ce-i drept, uşurel-uşurel, în ultima vreme n-am mai avut parte de vizita lor.
    (Îu, să nu zic hop!)

    RăspundețiȘtergere
  39. Draga mea !!! In ce in ce carusel vietuiesti....!!..dar tu esti si frumoasa si isteata,asa ca,trage aer in piept si cucereste capitala !!!!
    Succesuri !!!!

    RăspundețiȘtergere
  40. @Glass and Iron: Apreciez spiritul tău de scarificiu pe altarul fericirii mele :)) Numărul unu să fii, deci! :D

    @Mircea: Brrrr.... nu-mi aminti de insectar că încă mă trec fiori când mă gândesc la cel din clasele primare pe care mi l-am făcut în drum spre şcoală, iar când să primesc nota o vietate înca mai mişca :((((((

    @Lapona: Bre, eu n-am văzut nici măcar un câine de când locuiesc aici. Singurul câine pe care l-am întâlnit e cel de la soră-mea de la bloc, la cer ii trimit mancare :D


    @Teodora: Nu-mi pot lua pisică pentru că-s plecată toată ziua de-acasă, ar sfârşi în depresie bietul animal :(
    Felicitări şi salutări lui Ilie! :D


    @Gabriela: Îţi mulţumesc draga mea pentru aprecieri şi încurajări, se vede că nu ne-am întâlnit de mult :P

    RăspundețiȘtergere
  41. Hai mai, ca nu suntem asa de rai! Vorbesc de astia nascuti crescuti in Bucuresti. Mie chiar imi place (mult) accentul. Am o colega care dupa 2 ani inca mai vorbeste asa si tare mi-e draga. Mai greu e cand trebuie sa faca ceva RAPID. :)
    Pup si tin pumnii.

    RăspundețiȘtergere
  42. @Brânduşa: Cine-a zis, bre, ceva de oameni răi? De când am venit vreau să mă îmbunătăţesc, eu :D
    Cu viteza eu stau bine :))

    RăspundețiȘtergere
  43. Apai ferice de tine fata babii, ca bune vremi mai traiesti :))) Sa iti povesteasca baba Enigel cum mergea ea acum vreo 10 ani la metrou, dimineata pe la 6, traversand parcul cu inima-n ciubote sa nu cumva sa imi sara o namila de dulau in spate...Cre'ca acolo am prins eu drag de jogging :)))

    Pup io la ea si tin-te tare!

    RăspundețiȘtergere
  44. @Lapona: Da, faine vremuri, acum nu ne mai temem de dulăi ci de ploşniţe :))

    Pupăciuni back :*

    RăspundețiȘtergere
  45. Stii ce ma gandeam eu? Ca abia acum poti sa spui ``Et in Arcadia ego``.

    RăspundețiȘtergere
  46. @Marian: He he he! E tare observația asta! Foarte tare! Chapeau! :D

    RăspundețiȘtergere
  47. eu zic să rămâi așa cum ești. Lasă măi, că n-or avea bucureștenii ceia două rânduri de oo. ete dom-le! fii așa cum ești tu, că mie așa îmi ești dragă!
    te pupăcesc ca de provincial la provincial (urăsc cuvântul ăsta) :D

    RăspundețiȘtergere
  48. Draga doamna, spuneai odata (Arcadia dixit, dupa Slavici) " O singura datorie are omul: sa nu fie prost". Corect! Si exemplifici mereu cum iti faci datoria :D

    RăspundețiȘtergere
  49. @Tu: Până la sfârșitul anului mi-am propus să învăț și tabla înmulțirii cu nouă, ultima care mi-a mai rămas, plus că sunt cu cititul la jumatea poveștii cu Scufița Roșie =))

    RăspundețiȘtergere
  50. ... pai da, ca ai trecut de la Scufita Rosie aia clasica la aia derivata, in care lupul ii face scufitei una-alta. Si te-a luat valul...

    RăspundețiȘtergere
  51. @Marian: Ce școală ziceai c-ai absolvit? Că în programa școlii mele nu era inclusă decât Scufița clasică, aia cu lupul, nu cu valul =))

    RăspundețiȘtergere
  52. Salutare, Arcadia. Imi amintesc si eu trecerea de la "dulsili grai" la o vorbire corecta. Nu am trecut in cealalta extrema cu "pa" si "du pa mine"; poate de aia,dupa vreo 5 ani de stat in Bucuresti uneori ma mai intreba cate cineva de unde sunt. Cei mai multi credeau ca sunt olteanca :-))
    De vreo 3 ani am plecat de acolo si acum ii reperez eu pe bucuresteni prin concedii ... ies in evidenta prin atitudine si "ba-urile" presarate la 2-3 fraze ;-)) si mi se face dor de Bucuresti...
    Te pup si incearca sa te axezi pe aspectele pozitive,ignorandu-le pe celelalte.

    RăspundețiȘtergere
  53. @Alina: Draga mea, având în vedere cât am migrat în viață, la o adică pot avea ce accent vreau :))
    Acum mă axez pe-o supă-cremă de legume cu crutoane și după aia pe-o plimbare prin Titan. Gândesc pozitiv, după cum vezi.
    Mulțam de trecere și gânduri. :)

    RăspundețiȘtergere
  54. si pana la urma... tot nu pricep... de ce sa te schimbi total dupa bucuresti... cand de fapt si bucurestiul se poate schimba dupa tine...
    "provincialii in bucuresti..." o conceptie care nu ar trebui sa existe.., pentru ca... fiecare este om... si ar fi minunat sa traiasca acolo unde isi doreste...
    nu cred ca... inima de bucurestean este mai simtitoare, iubitoare, decat cea de brasovean... nici ca... neaparat cultura bucuresteanului este mai buna decat cea a unuia din alte parti... (evident.. asta depinde de om... nu de loc..)
    nu m-ar deranja sa vorbesc in bucuresti cu accent de moldovean... daca ce as spune ar fi inteligent,interesant si corect.. sunt giurgiuvean la origini... si graiul de acasa nu se deosebeste de cel din capitala... dar daca s-ar deosebi... nu m-ar deranja deloc...
    evident... este frumos ca sa te gandesti sa nu faci pe cineva de ras... dar motivatia mi se pare putin pusa in alt aparte decat ar trebui... in opinia mea...
    vreau sa traiesc frumos... nu pentru cei cu care merg la restaurant sau aiurea... ci pentru mine...
    vreau sa traiesc pentru mine... nu pentru vecini sau prieteni... nu, sa-mi fie teama de ce vor zice sau gandi ei, despre mine... imi este cam indiferent asta...
    vezi.. eu asta intelg ca fiind parte din... libertatea omului... si ador ca toti sa fim liberi... (si sa nu zici ca... libertatea mea se opreste cand intalnesc pe cineva caruia ii ofer aceasi posibilitate de libertate... stiu asta... ma refeream la libertatea inteligent inteleasa)
    pana la urma... bucurestiul este frumos... si interesant... abia astept sa-l revad...
    spor la vanturat insecte....
    :P)

    RăspundețiȘtergere
  55. @oovi: Offff... Și tu, Brutus? ~x(

    Gata, insectele au dispărut complet. Nici urmă de ele :D

    RăspundețiȘtergere
  56. Bine ca te plimbi prin Titan si faci supa de legume, dar un telefon nu stii sa dai, la cel de pe blog, rubrica ``Despre``...
    Eu am un premiu de dat, sa stii!

    RăspundețiȘtergere
  57. @Marian: O să-mi revendic premiul, fii sigur :D

    RăspundețiȘtergere
  58. auzi ,a propos de ce zicea zazuza :tudor,baiatul meu,era mititel,prin clasele 1-4 nu mai tin minte exact si la o un moment dat cugetand el asa, ne zice :pai in casa asta numai io-s bucurestean!
    asa ca,arcadio draga,citeste-ti mailurile cu asiduitate ca eu am trimis date de contact,ca sa ma exprim ca la firma.

    RăspundețiȘtergere
  59. Arcadia, ploşniţele tale sunt ori ştirbe ori vegetariene, pentru că dacă ar fi fost din alea adevărate, ai fi avut blânde cât fundul cinzecii de ţuică şi încercuite cu carioca roşie ca să poţi socoti cîte te-au muşcat în fiecare zi.
    Nici măcar nu te poţi lăuda că Bucureştiul ţi-a oferit of experienţă la nivelul marilor capitale ale lumii, unde poţi conta pe o întilnire cu ploşniţe despre care poţi povesti cu mândrie, poţi arăta rănile căpătate pe câmpul de luptă şi xeroxul reţetei de unguent cu steroizi, scrisă într-o limbă de mare circulaţie.

    RăspundețiȘtergere
  60. @Dexter: Acum, că zici, mă gândesc că parcă nici miros n-au, deci e foarte posibil să fie niște pretender-i, niște fake-uri, iar eu, în loc de soldat în trupele SWATT, un amărât de mercenar panglicar =))

    Bun venit pe la noi și-amu' ia zi dacă te tragi din neamul lui Dexter Morgan, ori din Hanna-Barbera? :))

    RăspundețiȘtergere
  61. Draga mea! Esti razbunata!!!
    Iesi maine dimineata pe balcon sau in parc si vei vedea plosnitele (ascunse) cum abia isi mai misca piciorusele. Nu mai au mult si crapa toate!

    RăspundețiȘtergere
  62. Arcadia, tu îl cunosti pe Dexter Morgan?! :O
    Te laudai ca nu le ai cu filmele. Bun, stiu, asta e un serial :P

    Auzi, da' la "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford" , te-ai uitat pîna la urma?

    RăspundețiȘtergere
  63. @anamaria: Ca să mă simt răzbunată pe deplin ar trebui să le văd implorându-mă pe la geamuri să le primesc în casă, iar eu să le fac discret din deget semn ca NU :))

    RăspundețiȘtergere
  64. @maya: Eu nu-l cunosc pe Dexter Morgan decât după ureche, deci rămâne cum știai, nu le am cu filmele.

    Mă ierți că nu l-am văzut pe Jesse? Nici viu, nici mort... :D

    RăspundețiȘtergere
  65. Arcadia, acu' poţi să spui că-l cunoşti pe Dexter Morgan nu numai după ureche ci şi după ip :)

    RăspundețiȘtergere
  66. Arcadia, tră să ne rugăm pentru o invazie de insecte în capitală ca să mai scrii ceva? :D

    RăspundețiȘtergere
  67. Sa nu-ti iei mitz, ca de crantane vreo duda de-asta stranuta juma de zi!

    RăspundețiȘtergere
  68. Comentariul numarul 69. Asa ceva nu se rateaza.

    RăspundețiȘtergere
  69. Arcadia,
    Sunt bucuroasă că acum îți este bine în capitală. Sper să intri și în politică!!
    Cât despre obiectul acela de mestecat,
    să-i spui „făcăleț „.
    Să-l ții la îndemână!!

    Zile cu tuș suficient și nopți fără bomfaiere!!

    RăspundețiȘtergere
  70. @Dexter: He he he! Dexter își schimbă pălăria dar IP-ul ba :))


    @Daria: Roagă-te pentru o zi cu 30 de ore :D


    @feldefel: Fel de fel de reacții la ploșnițe :))


    @Marian: Hmmmm....


    @Gina: Da, tocmai mă gândeam să înființez PPC (Partidul Provincialilor Capitaliști). :))

    Obiectul ăla de mestecat (mojarul) e mai periculos decât făcălețul, că e de marmură. Dacă l-ai scăpat în capul cuiva, Jilava scrie pe biletul tău de tren =))

    Zile superbissime și ție!

    RăspundețiȘtergere
  71. Te iert, dar totusi, într-o zi cu soare (cînd o fi mai lunga :P ) , poate ai timp de filmul asta. Nu pentru film, ci pentru orgasmul pupilar!

    RăspundețiȘtergere
  72. no, acuma vad ca te antrenezi din zor pentru o vizita la pariu pe prietenie. desigur ca de cand e postul, poate ai crezut ca fac pe nisnaiul si tot asa. ehe! dar mie mi-a placut altceva la postul acesta, faptul ca dormi cu geamul deschis acum, cand e toamnaiarna in toi, lucru pe care doar oameni ca noi o fac (adica oameni de valoare); si ca iti place limonada de lamaie (dar sa fie lamaie, nu apa oarba).
    hmmm! parca m-ai cunoaste si pui special chestiile astea ca sa ma intarati. mai vedem noi, mai vedem....:)

    RăspundețiȘtergere
  73. @alexander: Dragul meu, n-am făcut niciun fel de supoziții, mai ales că te știam plecat la prietenii din Călărași :D
    Trăiască limonada și aerul curat :))

    RăspundețiȘtergere
  74. no, nu ai venit nici acum. cine stice ce libarci ai mai vanat prin camera :D

    RăspundețiȘtergere
  75. @alexander: Am fost la muncă, nu la vânătoare, dar până la urmă prietenia va învinge foamea, jur! :))

    RăspundețiȘtergere
  76. Draga arcadia,

    Te citesc de anul trecut si imi place mult stilul in care scrii, e foarte tonic, extraordinar de haios si reuseste sa ma invioreze cand am o zi mai proasta :) M-am invrednicit sa scriu si eu un comentariu ca sa zic ca te-ai mutat in blocul de langa al meu :) si voiam sa zic mai demult ca si eu am pseudonimul arcadia pe un forum si chiar adresa de mail :) iar la subiect, eu sunt nascuta in Bucuresti si toata viata am regretat ca nu sunt din alt oras :) mai ales in facultate, ca nu puteam sta si eu in camin, ca oamenii :D si ador accentul ardelenesc, si molcomitatea ardelenilor, m-am gandit sa ma mut in zona ca si eu tare molcoma mi-s :)
    Sunt si eu de parere sa nu te straduiesti sa pari localnica, ca ti-ai pierde din farmec :D

    RăspundețiȘtergere
  77. @Anne: Ca să vezi coincidențe! :D
    Prin urmare, dacă mă vezi dimineața plecând la muncă, strigă-mă și fă-mi cu mâna de la fereastra :D

    Poate facem chiar o plimbare prin parc, acum că s-a deschis târgul de iarnă. :) Promit să vorbesc cu accent =))

    RăspundețiȘtergere
  78. ha, daca-mi spunea cineva ca o sa ajungi sa locuiesti in Bucuresti o/il luam la bataie.
    dar ''intortocheate sunt caile''.
    deci, cand o sa te saturi de high-life-ul capitatelei te astept la o cafea in mahala.
    doar un email sa-mi dai.
    bine ai venit!

    RăspundețiȘtergere
  79. @myky: Da, întortocheată viață mai am și eu!
    Cât despre cafea, abia aștept să ne vedem :)

    RăspundețiȘtergere
  80. Asta te satisface? http://good-times.webshots.com/photo/2965193370100389506UOrart

    RăspundețiȘtergere
  81. =)) =)) =))
    Ești de comă, femeie! :)))))))))))
    Da, mă satisface! =))

    RăspundețiȘtergere
  82. Cand te astepti mai putin apare satisfactia, vezi?
    Cina ar mai fi crezut ca mai vede ganganii din astea pana in vara? Si totusi....
    =))

    RăspundețiȘtergere
  83. Numai tu puteai să-mi vii cu o astfel de poză! Chapeau! =))

    RăspundețiȘtergere