joi, 24 martie 2011

Google şi iluminarea

Articolul de ieri al Melaniei mi-a amintit de cele mai năstruşnice căutări Google care au adus vizitatori blogului meu.

Una dintre comentatoarele articolului de mai mai sus era încântată, pe bună dreptate, de faptul că cei mai folosiţi termeni de căutare pentru blogul ei sunt ”parfum”, ”artă” , ”design” , ”estetic”și ”frumos”.

Blogul meu e indestructibil legat de căutări mult mai puţin artistice. Google mă asociază cel mai des cu:

Negrese bine făcute
. Măcar odată pe săptămână vreo gospodină sincer interesată de reţeta de negrese ajunge la mine pe blog. Prima dată ajunge la Buimaci şi se oripilează. Dacă gospodina e încă la prima tinereţe şi-o interesează şi sexul nu numai reţetele de prăjituri, dă click pe următorul rezultat.
Dacă după sex mai are chef de făcut negrese, ajunge iar la mine pe blog deşi mai dăduse odată de negresele mele şi-a plecat în viteză.
Acum poate zăbovi liniştită, i-a trecut cheful de gătit bunătăţi.


Большой cпасибо. Bieţii slavi sunt sincer mulţumitori cuiva când purced a cerceta netul. Negăsind în vocabularul lor mărimea exactă a mulţumirii pe care doresc s-o rostească fac o căutare ajutătoare. Numai că se trezesc în Arcadia, înconjuraţi de fluturaşi. Şi se lasă păgubaşi.

Mărire sâni arcadia. Asta e o ţeapă cam nasoală! Intră doamna interesată de mărirea sânilor şi tastează doleanţa plus clinica preferată, aşteptându-se la detalii medicale, detalii de plată, de spitalizare. Şi când colo dă peste articolul meu "Dreptul la prostie". Închide instantaneu computerul şi mai cugetă odată. Să fie mărirea de sâni o prostie, cum zicea soacră-sa? hah
Curajoasele, cele care-şi asumă deciziile cu simţ de răspundere, se lămuresc, dacă zăbovesc. Celelalte rămân cu sânii mici dintr-o eroare. Şi nu mai merg în concediu la mare.

Inventarea pilulei roz
. La fel ca doamnele de mai sus păţesc şi cele cu probleme de libidou. Nu mai e un secret pentru nimeni că există pilula roz. Problema care se ridică e dacă pilula şi inventatorul prezintă garanţie. Aşa că cele cu libidoul somnoros apelează la Google să cerceteze care e doctorul care a inventat pilula minune, să vadă dacă omul e de încredere.
Peste cine dau ele, însă? Peste Mihnea, încruntat, plimbându-se prin grădină, cu evidente dureri de cap. Vai, deci pilula nu dă rezultatele scontate! E primul gând care le vine în minte când văd faţa lui îngrijorată. Şi lasă pilula pe altă dată.

Cine a inventat legea talionului. Oameni buni, dacă într-o zi vă întrebaţi pruncul cine a inventat legea asta, să nu vă mire dacă vă răspunde că am inventat-o eu. Nu e vine copilului, e tot vina gugălului. sengihnampakgigi

Act like a lady, think like a man. Dintre toate pericolele care mă pasc la ora asta, cea mai mare e răzbunarea lui Steve Harvey. Dacă stând el într-o seară în faţa computerului se gândeşte să vadă ce recenzii au mai apărut la cartea sa şi face o căutare cu Google, sunt pierdută.
Primul rezultat te lasă să răsfoieşti cartea lui, pe care el, de bună seamă, o ştie foarte bine.
Al doilea, e un site comercial de unde poţi cumpăra cartea, ceea ce nu e cazul, evident.
Dacă dă clic pe rezultatul trei, sunt mâncată! Un asasin plătit va pleca a doua zi din Statele Unite cu destinaţia Arcadia. God help me!

Versuri viaţa fără urmări. Toţi iubitorii de poezie au auzit de Adrian Suciu. De fapt, toate iubitoarele de poezie au auzit de Adrian Suciu. Mai exact, toate iubitoarele de poezie, mignone, cu sâni mari şi fără obligaţii şi celulită au datoria patriotică să-l cunoască pe Adrian Suciu. Aşadar, o astfel de mignonă, dacă vrea să ajungă la Suciu, trebuie să-i citească mai întâi versurile, ca să-şi facă intrarea. Google e la îndemâna oricui şi te-ai aştepta ca, la o căutare a ultimei cărţi de versuri a celebrului poet, mignona să plonjeze direct între rimele sale.
Google a decis însă din prima (pagină) să le trimită mai întâi să facă o scurtă anticameră la mine. setanLista de căutări mai cuprinde lueta lipit amigdale, călcâie crăpate când visezi, şi ce cap frumos răsare şi unele pe care n-am mai avut nervi să le verific, dar pe care statisticile mi le înfăţişează ca trimiţând spre mine fie după înşiruirea de cuvinte fie după poze, pe care eu le salvez sub denumiri cărora numai Robert le-a înţeles strategia:

-desene cu cap de mort
-povestea porcului
-poze barză cu ouă
-cum arată exemele p picioare
-stare sufletească legată de crivăţul de miazănoapte
-cum ajută polenizarea pe om.

42 de comentarii:

 1. Mare e Google-ul tău Internetule... şi mulţi mai încap în el... =))
  Deja ştii că negresele mi-au plăcut la nebunie... mai ales că mi-au adus aminte de tinereţe. =))

  RăspundețiȘtergere
 2. @Dara: Cred că negresele alea mă vor urmări şi post-motrem! =))

  RăspundețiȘtergere
 3. ha ha ha, credeam că numai eu mă distrez de căutările prin care se ajunge pe blog, dar tu ai exemple chiar şi mai hazoase!

  RăspundețiȘtergere
 4. @puideblog: Da, uneori mă distrez groyav văzând cum dau unii peste mine :))

  RăspundețiȘtergere
 5. =)) =)) , arcadie, arcadie , tu contribui intr-u iluminarea multora.

  la mine a fost fain, cand a nimerit unul la postarea aia de ti-o placut tie, cu lebada , cautand - soareci cu aripi-

  RăspundețiȘtergere
 6. @alm: N-o fi ştiut omu' cum le zice la lilieci =))

  RăspundețiȘtergere
 7. Eu trebuie sa recunosc acum ca singurul mod in care stiu sa intru aici e Google - arcadia.
  Insa spune-mi si mie, cum vezi tu cum te cauta lumea? (intreb asta in ideea ca atunci cand voi fi la pensie voi avea vreme sa-mi fac/ re-fac/ blogul)

  RăspundețiȘtergere
 8. Chestia cu negresele o să dureze mult și bine!
  Cele mai multe doamne vor să fie lăudate că fac prăjituri extraordinare..nici cu sânii arcadia nu te va lăsa lumea în pace..

  RăspundețiȘtergere
 9. Superba imaginea ::).
  Dar simbolul il gasesc si mai interesant. Lumanarea reflectata de altceva nu mai arata la fel.

  RăspundețiȘtergere
 10. la mine cele mai dese cautari se refera la "cum arata sparanghelul", "poze pere mere gutui", "propoziti cu multe gutui aurii" (?!?), "poze cu legume", "poze cu mere", "imagini legume", "poze iarna-primavara", "poze cuib berze pe casa", "poze tocanite" etc., poze sa fie :)). saptamana asta e insa o cautare deosebita, care nu e cu poze, dar tot cu simturi: "miros de croissante" :)). or fi inventat astia pozele cu miros si eu nu stiu inca?!

  RăspundețiȘtergere
 11. @anamaria: Păi îţi faci un cont pe un site din ăsta de urmărire. Eu am unul pe eXTReMe Tracking şi unul pe Sitemeter. De restul se ocupă ei, tu studiezi doar statisticile: de unde-ţi vin vizitatorii (ţara, oraşul, IP-ul de la care te vizitează), cine e online, cât a stat, pe ce uşă a ieşit de la tine, s.a.m.d. :D  @Gina: Da, o să fiu legată de negrese veşnic :))
  Iar cu sânii, ce să zic? Clinica Arcadia se ocupă de ei :D


  @Stefana: Ce-mi place când cineva vede exact ce văd eu într-o fotografie! :D  @Zazuza: Şi la tine vin berzele? =))
  Iar cu mirosul de croissante e muuult mai bine decât cu mirosul de negrese! :))

  RăspundețiȘtergere
 12. Spune drept, Arcadia, cand ai intitulat articolul tau "Negrese bine facute", n-ai facut-o intentionat? :)))

  RăspundețiȘtergere
 13. @Mirela: Ei, îţi dai seama că în vreme ce amestecam ingredientele şi mai ales in vreme ce spălam bucătăria iar şi iar, gândul meu era cum să-l conving pe Google să mă ajute să devin celebră cu negresele alea. =))

  Ce e şi mai hilar e că de fapt, n-am făcut negrese. Le-am zis aşa după ce-am văzut rezultatul dezastrului. :))

  RăspundețiȘtergere
 14. Iata ca se adevereste inca o data zicala: unde arzi si unde...te duce google!:))

  RăspundețiȘtergere
 15. @Mirela: Păi, zicalele astea n-au apărut la voia întâmplării :D

  RăspundețiȘtergere
 16. Polenizarea chiar m-a impresionat :D

  RăspundețiȘtergere
 17. @Lady Io: Sunt sigură că omul care căuta asta nu se aştepta să dea peste interpretarea care i-am dat-o eu polenizării =))

  RăspundețiȘtergere
 18. Cred că prima dată când am ajuns în Arcadia a fost la postarea despre negrese.
  Nu mai ştiu - căutam reţetă de negrese? :)

  Cert e că e fain în Arcadialand. :)

  RăspundețiȘtergere
 19. Calcaie crapate cand visezi sau visez calcaie crapate?
  Si eu care credeam ca umorul s-a inventat la noi.
  Spor!

  RăspundețiȘtergere
 20. Negrese, sâni, ... toate de Arcadia ţin!
  Dacă ai succesuri, devii succesoare?!

  RăspundețiȘtergere
 21. @Teodora: Ha ha ha! QED!  @Vasile Covaciu: Eu am citat exact cum a căutat omu': "calcaie crapate cand visezi" :D
  Mulţam!  @Zamfir: Hmmmm....Sunt o succesoare cu succesuri =))

  RăspundețiȘtergere
 22. Si eu ma amuz copios cînd citesc printre "cautarile" astea.Multe haioase,multe pe neîntelesul meu,dar la una ma mai gîndesc si în ziua de azi : "pozitii XXL"
  Daca erau XXX,ma gîndeam poate,cum de-i trece cuiva prin scafîrlie sa caute de astea pe un blog culinar,dar XXL?O enigma... :D

  RăspundețiȘtergere
 23. @maya: L-or fi luat degetele pe dinainte! =)) =))
  Dacă tot ai adus subiectul în discuţie, şi la mine unii caută "negrese cu fundul mare" =))
  Dar măcar ştiu de la ce mi se trage :D

  RăspundețiȘtergere
 24. Aha!Deci asta era!Omu sau oama,avea degetele agitate!Probabil chiar cauta dupa 3xics...si asta sigur dupa ce avea fantezii(de pe blogul tau) despre negrese cu fundul mare =))

  RăspundețiȘtergere
 25. :))
  Hai ca am ras cu lacrimi!Oricum,unele categorii sunt totusi bune surse de accedere la blogul tau(direct sau indirect,voit sau mai putin voit),asa ca vezi partea plina a paharului.

  RăspundețiȘtergere
 26. @maya: =))

  Tocmai când conversam şi noi mai bine, m-a chemat Mihnea. Voia să doarmă. I-am spus că vorbesc cu Maya şi de-atunci de câte ori mă vede la computer mă întreabă "bobe Maya?" (Vorbeşti cu Maya?) :D

  RăspundețiȘtergere
 27. @Catalin: Păi mie nu-mi aduc niciun prejudiciu căutările astea, dar mă gândesc la dezamăgirea celor care caută negrese bine dotate şi dau peste negresele mele bine făcute =))

  RăspundețiȘtergere
 28. Eu cred că dacă bag cuvântul inteligenţă dau prima dată de blogul tău :).

  RăspundețiȘtergere
 29. @Costea: Ei bine, asta e cea mai mare şi nemeritată laudă :">

  RăspundețiȘtergere
 30. @Costea-mi-ai luat vorba din gura! ;-)
  Eu prima data am venit in Arcadialand de la Lily in the kichen si am dat peste o Arcadie atat de hazoasa-atunci isi urmarea vecinii de dupa perdea :P-incat am ramas de veghe pe veci! :*

  RăspundețiȘtergere
 31. Iote că eu n-am auzit de Adrian Suciu ăla. Am intrat însă și m-am lămurit.
  Înseamnă că mă vei scoate din Blogroll? :(

  RăspundețiȘtergere
 32. @Liana: De veghe în lanul de cânepă =))  @silavaracald: Draga mea, tu m-ai iubit necondiţionat atunci când m-ai întâlnit, deci cum aş putea să te scor din blogroll? ŞD
  Suciu m-a avwertizat tranşant într-o marţi, că n-am nicio şansă:

  http://www.dreampoet.ro/2010/06/15/poemul-de-marti-adrian-suciu/

  RăspundețiȘtergere
 33. Sa stii ca am si poze, daca vrei dovezi ;-)

  RăspundețiȘtergere
 34. @Liana: Dovezi că ce? Că stai de veghe în lanul de cânepă? :P

  RăspundețiȘtergere
 35. Căutările pe google ale clienților noștrii... :D Adevărată sursă de amuzament :))

  RăspundețiȘtergere
 36. @cristiandima: Mă întreb tu de ce căutări ai parte :D

  RăspundețiȘtergere
 37. ... lasă-i să vină ... est, vest, nord, sud, lasă-i să-şi dea întâlnire aici ... îmi place foarte mult fotografia (de, fiecare cu negresele ... pardon, păsărelele lui) ... P.S. ăia cu negresele cred că au fost buimaci rău de tot când le-au făcut ... să le mănânce ei!!!

  RăspundețiȘtergere
 38. @Cristian Ion: Da, fiecare cu "negresele" lui, dar ale tale sunt minunate! :D

  RăspundețiȘtergere
 39. Inca nu am inteles strategia ta referitoare la titlurile fotografiilor. Si cred ca nici Google, pe care se pare ca l-ai bagat in ceata.

  Exemplul cel mai graitor este fotografia din postare. Daca vreau sa gasesc Elvetia si dau de aceasta mirifica lumanare, ce va trebui sa inteleg? Ca Google a luat-o razna sau ca autorul ei este Arcadia?

  RăspundețiȘtergere
 40. @robert: Lăsând glumele la o parte, eu nu redenumesc fotografiile nici după editare. Ele poartă numele folderului atunci când le cobor din aparat, un număr de ordine şi-o literă pe care-o adaug după editare. Lumânarea aia e făcută într-o biserică din Elveţia. Aşa s-a ales cu numele.

  RăspundețiȘtergere
 41. Da! Dar asta va trebui sa le explici si baietilor de la Google. Sa te vad cum te descurci :)

  RăspundețiȘtergere
 42. @robert: Parcă mă vad rugându-mă de tine să negociezi cu băieţii de la Google să se reîmprietenească şi cu mine, acum că te cunoşti cu ei :D

  RăspundețiȘtergere