duminică, 3 iulie 2011

Fumatul poate ucide. Partea a doua, Mărăşeşti.

După ce m-am pus la punct cu partea teoretică, a venit vremea practicii. Şi cum nu mă puteam duce la prăvălie să-mi cumpăr ţigări în pauza mare, trebuia să mă perfecţionez în sustragerea de ţigări, de preferat fără urme şi consecinţe. Sursa cea mai sigură era torpedoul tatei.

Nu ştiam mare lucru despre fumat, dar auzisem că odată ce te-ai apucat, nu te mai puteai lăsa. Aşa că am pus la punct o strategie, nu puteam lăsa în voia soartei viciul pe care eram hotărâtă să-l îmbrăţişez odată pentru totdeauna. Şi cum mama se ocupase cu succes de educaţia mea teoretică, învăţându-mă poeziile, proverbele şi zicătorile cele mai importante, iar cu tata le aplicasem practic, aveau acum şi ei ocazia să vadă roadele muncii lor. Mi-am amintit că unde-s doi puterea creşte, deci era limpede că aveam nevoie de soră-mea. Nu ca să tragem amândouă din ţigară şi să răzbim mai uşor cu fumatul ci ca să am o mână de ajutor la furatul ţigărilor (până la majorat, când totul avea să devină legal şi moral) şi pe cineva care să mă secondeze în caz că ceva mergea prost.

Am aşteptat mult momentul potrivit, pentru că prin viaţa mea curajul n-a curs niciodată ca Gangele ci aşa, ca un torent de munte, trecător şi aleator. Iar dacă la primul extemporal la care am luat nota zece m-am uitat cu totală detaşare, la prima ţigară furată m-am uitat precum Columb la ţărmul Americii.
Iar soră-mea, la mine, precum Dalai Lama la statuia lui Buddha. Odată cu prima ţigară urma să-mi pecetluiesc definitiv soarta de fumător, credeam. Mi-am asumat decizia perfect conştientă că sunt pe cale să înfăptuiesc un act abominabil. Eram emoţionată, gravă ca un amiral, de parcă soarta lumii stătea în mâinile mele. Şi i-am dat foc. Fără remuşcări, fără ezitări.

Am inspirat, m-am înecat, m-am bulbucat, am lăcrimat, dar nu m-am lăsat. Am tras iar. Şi iar am tuşit, ochii mi s-au împăienjenit, capul mi-a ameţit, mâinile mi-au amorţit, buzele mi s-au învineţit.
A fost greu şi mi-a fost rău. Cumplit de rău. Dar am reuşit, lividă şi tremurândă, să dau gata jumate de Mărăşeşti. Şi pe soră-mea, întreagă. Plângea cu sughiţuri şi mă ruga să nu mor. N-am murit, m-am oţelit. Şi-am decis că până nu mă voi antrena suficient cât să fiu în stare să fumez cu rotocoale şi jeturi de fum adevărate, n-o să-i mai dau voie să mă asiste. O puneam să jure că nu va sufla o vorbă despre activităţile mele şi-o lăsam de pază. Iar eu mă antrenam cum şi când puteam, în ilegalitate, ascunzându-mă prin beciuri şi prin poduri, precum Sergiu Nicolaescu în Pistruiatul.

Am fumat, într-un an, mai bine de zece ţigări. N-am zis unşpe pentru că din aia furată de la unchi-miu n-am apucat să trag decât vreo două fumuri, că m-a prins bunica, un pic înainte să dau foc la casă. Mi-a înroşit bucile cu o nuia molicică, dar nu m-a spus alor mei niciodată, aşa cum mi-a promis.
O bunică de cuvânt, cum intenţionez să mă fac şi eu când o să fiu mare.

După întâmplarea asta am stat şi-am chibzuit. Mie, până în ziua de azi, nu-mi vine să chibzuiesc decât după ce comit măgăria. Întâi o pecesc şi pe urmă chibzuiesc. Şi după ce cuget şi evaluez pierderile, mă pun pe regretat şi pe plâns, frate, de ţi se rupe inima, nu alta. De fapt, mi se rupe numai mie, pentru că în general pe ceilalţi îi doare fix în părţile bombate din spate.

Aşadar, am cugetat eu şi-am calculat până am ajuns la rezultat: tre să mă las de fumat.

Şi m-am lăsat.


56 de comentarii:

  1. Episoade cu Carpaţi şi Oituz nu ai? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. @Mircea: În viaţă tre' să te mulţumeşti cu ce ai. Tata fuma Mărăşeşti =))

    Auzi, da' tu n-ai somn, bre? Că tu eşti tânăr! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Precoce ai fost in ale fumatului. Ai mai recidivat de atunci?
    Mi-a placut filmuletul :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Brindusa: Prin liceu am mai avut o tentativă, aşa, din spirit de frondă :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Sărut mâna Arcadia !

    Felicitări ! Adevărul este că nici nu te-ai fi putut numi fumătoare . Ai încercat un ceva nou apoi ai concluzionat şi ai hotărât ...bine . Într-un an 10 , păi ce , asta face de fapt un nefumător .
    Eu am început să fumez mult mai târziu , prin armată dintr-un motiv atât de pueril încât sigur te vei amuza la auzul lui . La fiecare oră aveam pauză de 10 minute şi mai de fiecare dată cei care nu fumau primeau diferite sarcini , aşa ca pentru a beneficia de pauză am început sa fac si eu ca "lumea bună" şi uite-aşa a început totul. Apoi am făcut pauză vreun an juma' apoi iar am început , de data asta datorită serviciului de noapte câteodată . Cu serviciul de noapte am terminat dar cu fumatul nu . A rămas aşa , un fel de altceva , cu care ies din limite si cu care rămân în momentele când sunt eu singur cu mine şi niciodată când sunt furios . De obicei fumez în momentele când ma simt bine . Şi ce este mai important nu fumez mult si nu am probleme din cauza asta . Bine , logic ar fi să continui cu...deocamdată .

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce nu mi-o fi fost si mie rau?!Fericito!
    Mie mi-a placut tigara de la primul fum!De parca ma nascusem cu ea în mîna :D
    ...iar acum nici nu pot sa-mi închipui cum naiba am fumat atîtia ani!

    Noapte buna,sau buna dimineata.
    xoxoxo

    RăspundețiȘtergere
  7. @Sorine,'neaţa bună! Zici c-am decis bine, deci. Ca să nu rămână pagina de fapte bune, goală =))
    În privinţa presiunii anturajului, da, uneori e atât de mare că dacă nu ai resurse mari să i te împotriveşti, o peceşti :D


    @maya: Păi, pe vremea aia eu mâncam cam cât de des fumam, e posibil deci ca slăbiciunea datorată inaniţiei să fi contribuit la insucces =)) Eram în perioada în care singura mâncare care-mi plăcea erau fragii cu zahăr. Şi cum fragii nu cresc tot anul... :P


    @Amelia & Mihai: Mult mă bucur, dragii mei. Să aveţi o duminică minunată!

    RăspundețiȘtergere
  8. Dar altă zicală spune că suma viciilor rămâne constantă. Despre asta ce poţi ă ne spui? Dacă nu fumat, atunci ce? :)
    Altfel, m-am distrat iar cu felul tău de-a spune povestea! :)))

    Simpatic filmuleţul. Prin urmare, şi fumatul te ajută să te cunoşti mai bine. De două ori riscant, deci. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Episodul spanking m-a înviorat...Mai puțin cafeaua INKa pe marginea căreia am ars vreo (vre-o) 4 țigări. Ultimele.
    (Abia pe la 11 mi-am planificat ieșitul la cumpărături...)

    RăspundețiȘtergere
  10. dacă-ţi spun că io nu m-am prins că-i vorba de ţigări în titlu mă crezi? mă gândeam că se lasă cu ceva lupte seculare pe-aici... :)) poate cum eu auzisem doar de Carpaţi pe vremuri.
    no, bine că te-ai lăsat! La ce vârstă, chiar?

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca te-ai lasat este o decize pe care o poti pune in categoria "alegeri excelente de viata". :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Am, dar ma trezeste luxaţia de la mâna dreapta şi îmi striga degetul mic luxat: "- Trezeşte-te bre, du-te şi ia-mi o bere!".

    RăspundețiȘtergere
  13. Primul fum de tigara l-am tras cu mama, tot in copilarie. Mama e nefumatoare convinsa, dar intr-o seara si-a adunat toti pruncii ( patru la numar suntem ), a scos un Kent din buzunar si ne-a spus: Haideti copii sa vedem si noi cum e sa fumezi! De buna seama, stia ca nu o sa ne placa si ca o sa ne innecam, asa ca, dupa ce am tusit bine fiecare, a tras concluzia, cu aprobarea noastra unanima, ca nu e bun fumatul. :))
    Am fost de acord cu ea pana la 16 ani, cand sora mea mai mare mi-a indesat o tigara in gura ... ca sa nu o parasc ca fumeaza. :)))
    Ultima tigara am fumat-o acum vreo 11 ani si am revenit la concluzia mamei, nu e bun fumatul. :)

    RăspundețiȘtergere
  14. @Teodora: Sunt vanitoasă şi deloc curajoasă, deci nu-mi dezvălui viciile, le ascund cât pot, pe sub preşuri :P


    @c.j.: Inka bea şi Vasile, dar fără ţigări. El e virgin, n-a fumat în viaţa lui, nici măcar de curiozitate. (Ce om! #-o)
    p.s. Sper că boierimea voastră a găsit tot ce voia să cumpere, pentru o duminică tihnită şi împlinită :)


    @Daria: He he he! Fiecare cu ce-l doare :D
    Deci, m-am apucat de fumat la 8 ani şi m-am lăsat la 9 =))


    @Eugen: Cum ziceam, iacătă că nu-mi rămâne complet albă pagina de realizări de viaţă =))


    @Mircea: Ne pare rău de luxaţia ta. :( Da' cum de te-ai procopsit cu ea?


    @Narnia: Fix aşa am făcut eu cu pruncul meu. L-am luat la mine la muncă şi-am rugat o colegă fumătoare să-l iniţieze. Nu i-a plăcut.
    Şi cu băutura am făcut la fel. I-am cumpărat o sticlă de Vodka şi i-am zis că poa' să bea cât vrea =))
    De-acu' e major, vaccinat, face ce vrea :D

    RăspundețiȘtergere
  15. haha, io a trebuit sa raman fara voce la 24 de ani si sa fac repaos vocal absolut 3 saptamani, basca sa ma sperie bine un doctor ca sa ma las! dar iaca, acu' nu mai fumez de ani si ani. dar sincer m-am speriat foarte tare atunci, atat de tare ca n-am simtit nici macar o secunda nevoia sa fumez! (mentionam ca zazuzul fuma de la sapt'shpe ani :D)

    RăspundețiȘtergere
  16. @Zazuza: Iaca, uneori e nevoie de mai mult decât o nuieluşă molicică pentru a renunţa la fumat =))
    Şi Zazuzul s-a lăsat, să înţelegem?

    RăspundețiȘtergere
  17. Ti-o spun drept: imi place sa te citesc... si ca sa stii! Mie nu-mi place sa citesc! Dar tu esti o specie aparte.

    PS: si mai zici ca ai ganduri de blogo-suicid. Sa nu dea Sfantu!

    RăspundețiȘtergere
  18. @robert: Tot drept ţi-o spun şi io: îmi place că-ţi place. Iar dintre cei cărora le place, tu eşti o specie aparte :P

    Sfântu nu cred că dă, dar mă tem de prietena mea, Sfânta, ştii tu....

    RăspundețiȘtergere
  19. =))
    Oare de ce nu ai scris asta mai de multa vreme? Episodul cu furatul tigarilor in clasa aIVa imi dadea fiori reci pe sira spinarii si acum, la varsta senectutii (pe care o am) =)) Credeam ca am fost singurul copil cu astfel de preocupari...Imi era frica sa merg si la spovedanie din cauza asta...
    PS: insa observi diferenta dintre noi? Eu nu am avut bunica (cel putin nu aproape de mine....)

    RăspundețiȘtergere
  20. @anamaria: Observ, numai că nuiaua putea fi mânuită şi de-o mămică, de-o vecinică, la o adică =))

    Cât despre fiori, eu am şi-acum reţineri la spovedanie :P

    RăspundețiȘtergere
  21. Pai si eu am (fiori, vreau sa zic), numai ca acum stiu ca nu sunt singura din univers care a gandit/faptuit asa ceva. Oarecum acum e mai usor de suportat.
    PS: la prima spovedanie ma voi duce cu laptopul. Si cand imi va da canonul, daca va fi prea dur, ii voi da sa citeasca la tine pe blog, sa vada ca nu sunt singura =))

    RăspundețiȘtergere
  22. @anamaria: Ok, numai nu-i da şi adresa, să-mi trimită canonul prin email =))

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu beau, nu fumez si nici nu umblu cu femei! :P
    Am tras cate-o tigara slim, mentolata, in studentie, deh, cu fetele, in asteptarea febrila de a intra la examen sau inainte de anuntarea notelor.
    Sotul meu si-acum imi zice ca am avut noroc ca m-a luat, ca daca fumam...adio, arme!

    RăspundețiȘtergere
  24. @Liana: Pfoai, ţi-a trecut glonţul pe lângă ureche =))

    RăspundețiȘtergere
  25. Prima ţigară... ce chin Doamne! =))

    RăspundețiȘtergere
  26. @Dara: Şi ultima a fost grea, să ştii! =))

    RăspundețiȘtergere
  27. Eu am fost ceva mai "ambitioasa",m-am apucat pe la 17 ani si m-am lasat la 34.Bine,pe la-nceputuri mai rarut,dar dupa aceea am perseverat destul.Anul asta s-au implinit doi ani de cand am zis nu si nu a fost!Thx god ca mi-a dat gandul cel bun!Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  28. @FLORY: Fericitări pentru ambiţie! (Aia de-a te lăsa de fumat :D)
    Să ai o săptămână minunată! :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Auzi, bre, da' sincer :D ... acum, când îţi aminteşti de măgăria cu fumatu', nu ţi înroşesc obrajii mai abitir decât bucile atunci =)) =))

    RăspundețiȘtergere
  30. :)
    sarut'mana, Arcadia!

    Fumatul poate ucide dar... NU VREA!
    :))
    O saptamana spectaculoasa sa ai.
    Las la portita... boboci de trandafiri.

    RăspundețiȘtergere
  31. aveam un coleg.. fumator... in romania... care sustinea mereu... ca... fumatul este doar o chestie de vointa... priviti la mine... zicea el.... nu vreau sa ma las de fumat... si nu ma las... fumez...

    RăspundețiȘtergere
  32. Ana&Liza

    I:Prima data?unde? di ce dracu’?

    R:In clasa a unspea. in clasa a unspea, zisei! Na detaliu: in banca din fundu clasii.Di proasta,nu d-a dracu,ca doara nu era sa hiu io oaia neagra a turmii.Cred io acu,c-atuncea nu stiu ce credeam.Nu crez nici acu,de fapt,zic si io ca sa nu tac si sa’nghit.

    I:Cate?

    R:Din ce in ce mai multe,pan’am simtit ca-mi ies pe nas.Atuncea,multi ani mai tarziu,le-am lasat;de azi pe maine,asa cum las io tot ce ma 'nerveaza cand nu-mi place.

    I:Si gata?

    R:Recidivai.Re-re-recidivai,adica,ca de fapt parca tot imi placeau,tot nu’mi placeau; si’uite’asa.

    I:Si’acu?

    R:Acu -Alaltaieri a fo vineri:joi nu fu nici un norisor la orizont,da’ vineri,dupa doua ceasuri de la scborarea-mi din culcus,un ziar,3cafele si3 tigari mai tarziu,hotarasc:MA LAS DE FUMAT!
    S'am grije sa se lase si el de mine,asa caci fac 20 de gogosi-cat intr-un pachet clasic de tigari!-analizez vro trei la rind,dup’aia savurez alta.(gogo, nu tiga)Ma doare burtica de la atata dulcegareala;dau s-aprinz o tigara, sa-mi treaca,ce daca n-o sa-mi treaca! daaaaaar,N-O APRIND!wow!!- aveti dreptate, chiar asa am zis si io!Pe la sase ale serii,dupa maliga cu branza si smantana,puf-puf una pan’ la juma... di filtrului.Sunt dezamagita de moa,da'nu ma dau batuta,ma iau de baut un pahar(de-ala mare,de vin rosu)cu sauvignon blanc din Chile.Dau sa uit de tigari zgaindu-ma laTV,si-adorm.Concluzie : TV ajuta, da’numa da’nu fumez ca nu vreau,uite-asa!Asa ca ma’c in culcus sa citesc Nana,da'adorm.Concluzie:se maiintampla!
    Ieri fu dumineca:O ora de la trezire, un careu de cuvinte’ncrucisate,o cafea juma si’un ou moale c’o coaja de paine veche mai tarziu,fumez o tigara.Inca una mai pe diseara’ncolo(ca simtesc io asa ca socoteala de ieri nu se potriveste cu ziua de azi),si gata.Am zis!

    Asa ca fumeg toata ziua :Tip,adica urlu la baiatu mamii ca n’a sarit sa m-ajute acu 5 minute-secunde-veacuri...ce conteaza?-si nu acu'n momentu cind i-o cer;Ma'nervez ca nu gasesc cutitu'de paine,ma'nervez ca cutitu de paine e'n mana mea;Ma'nerveaza camasa lu'vecinu si tre s-o puna la spalat,ce daca abia a'mbracat-o;Ma'nerveaza un pieton care trece repede pe trecerea de pietoni;Ma'nerveaza ca tre sa platesc ce-am cumparat;Ma uit urat la un copchil care plange’ntr-un carut,ala tace instantaneu,io ma felicit ca inca mai poci sa fac fapte bune;Ii zic lu' vecinu ca ma'nerveaza si ma'nervez ca nu stiu de ce ma’nerveaza si ca ma'ntreaba de ce ma'nerveaza, si ma'nerveaza ca-mi intinde tigara pe care toma voia s-o aprinda,da'dup'aia'l iubesc,cuz'Ismoke..Am draci,sunt nervoasa, am foarte multi draci,sunt cu curu’n sus,imi ploua si-mi tuna si-mi strafulgera,am D-R-A-C-I!
    Nu ma'nerveaza tom excursie pe mare cu carpa aia pe ochiu stang,da'n-apuc sa-l vaz pan’la sfarsit,c-adorm. concluzie: a mai trecut o zi
    azi e luni:Ma trezesc cu gandu la cinci lucruri: trei tigari, masa de prinz s'un desert;Incep cu alea trei pen'ca e prea devreme sa tai andivele, pen'ca-mi tremura cana cu cafea’n mana ca frunza’n bataia vantului,pen’ca duc bucatica de branza la gura ca si cum as avea o tigara'ntre deste,pen'ca scutur scovergile alea de paine tare ca pe tigara.Pen'ca...la naiba ..
    Fac sedinta cu mine si hotarasc in unanimitate ca-s o slaba de inger si o sa fumez una cam la doua ore. Cateodata's o suta de minute in doua ore, cate()o()data 121!!!
    Acu e ora 12 si zece minute si n-o sa mai fumez!
    si n-o sa ma'nc nici cherries pie ca ors'cum au halit-o aproape toata,fiarele.

    Azi e luni,nu mai stiu cat,ba da, e 4 th of july-o sa faca fum artificiile: n-am fumat, am baut din vinu ala alb pa care l-am desfacut ca sa pui la pui,ca l-am umplut cu ficat si orez si ciuperci si-i lipsea ceva, parca.
    Da'ma'c sa si fumez,ca-s inca slaba ...de inger!

    RăspundețiȘtergere
  33. @andreiraduM: Bre, tre' să te decizi cum vrei să te strig când vine amiaza cu caniculă, că dacă zic toate numele astea se încălzeşte citronada :D Acu' e deja târziu, căldură nu-i, deci pofteşte la un ceai de fructe şi biscuiţi :)

    Mulţam de boboci :*



    @oovi: Aşa ne amăgim toţi, că facem ce vrem. De fapt suntem sclavii obiceiurilor :P


    @windwhisperer: Tulai, bre! Mi se învârt ochii în cap ca girofaru =)) Dacă ai fi prin preajmă, ţi-aş îndesa în gură ori o ţigară, ori un Xanax :))

    P.S. Aibi de grijă să nu umpli puiul cu tutun =))

    RăspundețiȘtergere
  34. in mana , Arcadio, ca aia-i rea .
    de droguri nu m-apuc! DIXIT!
    sa-ti fie de bine(bune) ciresele :)
    kisses back and a bear hug J.

    RăspundețiȘtergere
  35. Atunci si mie imi place ca iti place ca-mi place.
    Cat despre Sfanta ... mai e un pic! Numai maine si poimaine nu e vineri si apoi sa te vad! =))

    RăspundețiȘtergere
  36. Zazuzul (io adica) s-a lasat instantaneu cand a zis doctoru' ca exista toate sansele ca sa raman muta :D :D (combinam o laringita cu niste tigari tip carpati, sarbesti. ze horror!)

    RăspundețiȘtergere
  37. Am tot auzit si eu de reactii nasoale de la fumat. Eu nu am patit nimic de la nici un tip.

    Imi amintesc cum m-a prins mama cu tigarile in buzunarul de la geaca si cum a mers:
    - Sunt ale unei colege, ea nu poate sa le tina si eu cum stau singura mi le lasa mie peste noapte.

    Apoi imi amintesc cum a trebuit sa fac o radiografie la spate si doctorul m-a intrebat: da tu cate pachete fumezi pe zi?
    - Mama: dar fata mea nu fumeaza?
    ... si a trebuit sa ii spun adevarul doctorului si trebuia sa vezi reactia mamei...

    De tigari m-am lasat si m-am reapucat, pana intr-o zi in care am pus punct si tare fericita sunt...

    RăspundețiȘtergere
  38. :)
    'Neatza, la amiaza!
    :))
    Imi poti spune cum doresti.
    Nu vreau sa se incalzeasca citronada.

    RăspundețiȘtergere
  39. @robert: Nu cobi, bre! Deaja am emoţii :P


    @Beatris: Pfoai, n-aş fi zis că nici tu nu mai ai plămânii virgini =))


    @radu: Deci io vreau să-ţi zic: Radu' mamii, hai la citronadă :))

    RăspundețiȘtergere
  40. Am inteles bine dar nu din prima ci dupa ce m-am gandit bine. Si m-am tot gandit vreo 10 ani. Dar am inteles : fumatul este un viciu perfect inutil. Daca esti cartofor, mai ai si sansa de a te umple de bani. Daca esti betiv, mai ai si sansa de a descoperi adevarul. Daca esti afemeiat mai ai si sansa de a intelege eternul feminin. Dar daca fumezi ... ce sansa ai ? (in afara de a-ti face plamanii praf ...) Niciuna.
    Fumatul poate ucide dar n-are decat sa caute pe altcineva, pe mine m-a pierdut de musteriu.

    Acum ma duc sa fac "o foiţă" si pe urma sa ma intalnesc cu tipa pe care am agatat-o ieri ... sa cautam adevarul impreuna. :)

    RăspundețiȘtergere
  41. @Glass and Iron: Foarte bine, foarte bine! Fumatul e nesănătos :D

    Îţi ţinem pumnii să ai succes cu fata, să găsiţi adevărul :D

    RăspundețiȘtergere
  42. Aoleu, Arcadia!
    Ce s-a înghesuit lumea să te felicite!
    Am fumat o dată în viață- s-a petrecut în curtea soacrei mele, la un botez. Am vrut să-i demonstrez că nu-mi pasă de ea!
    Țigările erau fine, chinezești, am tras una după alta- în total trei, dar, deși erau parfumate, mentolate , cred, m-am înecat, am tușit, însă nu m-am lăsat deloc.
    Bineînțeles că n-am mai repetat experiența.
    În concluzie, felicitări nefumătorilor!

    RăspundețiȘtergere
  43. @Gina: Dacă izbândeam şi eu ceva mai mult decât să mă las de fumat în clasa a patra! :P

    Să înţelegem deci că ţigările tale au avut gust de nicotină, mentol şi răzbunare? :))

    RăspundețiȘtergere
  44. @Zazuzo,aoleu!Auzi la ea,sa nu mai poata vorbi!Nimic mai rau!Tigari sîrbesti zici?Eu mi-am început cariera cu Vikend.Le stii?

    @Arcadio,pe tine te salut si te pup,si astept!
    Tic-tac,tic-tac...
    Hi,I'm Maya and I'm an arcadioholic.=))

    RăspundețiȘtergere
  45. Sper sa nu fie si partea a treia, ca subiectul a acaparat blogul o saptamana :((.
    N-ai mai facut ceva poze? prajituri? salate?

    RăspundețiȘtergere
  46. da, a fo mega nasol, m-am speriat rau. stiu si vikend-ul :)))

    RăspundețiȘtergere
  47. @maya: În cazul ăsta ai nevoie de arcadioctomie =))


    @stefana: Vai, în loc să apreciezi că acum, cu două joburi, n-am lăsat blogu' de izbelişte, tu plângi că am scris o săptămână numai despre ţigări! Ntz-ntz-ntz! :P

    RăspundețiȘtergere
  48. Aaaa, asta esplica tot :D Succesuri la job sa ai!
    Da' macar asa, intre doua calculatii, pune si tu o poza, sa nu mai vad titlul ala horror de cum deschid blogu'.

    RăspundețiȘtergere
  49. Hehe, eu am fost mai precoce, am inceput in 89 si m-am lasat in 90, am fumat cam un an :P

    RăspundețiȘtergere
  50. @stefana: Mulţam! Încerc :D


    @Teo: Şi la fumat m-ai luat! Offf... :P
    Bine te-ai întors!

    RăspundețiȘtergere
  51. Uite asa m-am linistit! Se pare ca toata lumea a experimentat putin, sau putin mai mult fumatul

    Cara mia, imi place tare mult sa iti citesc creatiile, dar stiai asta nu?

    Si cum de nu stiu eu ca ai doua joburi?!

    RăspundețiȘtergere
  52. @Simona_Sb: Da, puţini vigini mai sunt, când vine vorba de ţigări :D

    De-al doilea job nu ştiai că l-am început abia în iunie anul ăsta :)

    RăspundețiȘtergere
  53. Arcadia,draga mea cuscra,sper ca norii de deasupra casei tale s-au spulberat.
    Hai sa te pup!Muah!

    RăspundețiȘtergere
  54. @maya: Cuscră dragă, un mic norişor mai este, da' sper să se ducă după ce pleacă de pe capul meu controlul de azi :D
    Te pup apăsat pentru grijă, mmmmmuah! :*

    RăspundețiȘtergere