luni, 19 aprilie 2010

Masaj nevrotic

Deunăzi am dat de un site care anunţa axiomatic: Muzica nu ucide. Am răsfoit câteva pagini şi-am hotărât să iau de bună afirmaţia, mai ales că am apucat această frumoasă vârstă ascultând rock. Spre disperarea colegului de budoar şi a duhovnicului. Şi spre surprinderea pruncului care după ce împrumută maşina mea (adică mereu!) mă întreabă dacă CD-urile alea chiar îmi aparţin. După răspunsul meu afirmativ, recităm împreună Bolintineanu - variaţiuni la Muma lui Stefan Cel Mare:

"Eu sunt a ta mumă; tu eşti fiul meu!"

"De eşti tu aceea, fiul tău nu-s eu"!


Începând de azi însă, reconsider şi axioma de mai sus şi sfaturile părintelui Aurelius, care m-a avertizat că muzica mea e sibarită, nesănătoasă şi periculoasă.

După o zi înfometată şi agitată, am hotărât că un masaj relaxant mi-ar reda pofta de a visa. (La o salată de ţelină, pentru că tortul de ciocolată intră sub incidenţa legii marţiale zilele astea când mă lupt cu cele trei kilograme ilicite care se lasă ucise mai greu decât Baiazid la Rovine).
Aşa că m-am întins pe masă, graţioasă ca un rinocer, sperând ca maseuza să-mi redea sprinteneala de gazelă. Am rugat-o să nu vorbească pentru că neuronii mei sunt în pragul colapsului şi să folosească uleiul de scorţişoară care mie-mi aduce aminte întotdeauna de orezul cu lapte al bunicii. (Pentru cunoscători, e vorba de bunica cea rapidă şi slabă).
Fondul muzical nu l-am ales eu ci DJ-ul salonului, care stabileşte după criterii ştiinţifice ce acorduri trebuie să însoţească mişcările de efleuraj, elongaţiile sau tapotamentul. Azi a decis că pentru o relaxare rapidă şi eficientă aş avea nevoie de un muzicant chinez care să-şi plângă strămoşii morţi în cutremurul din '76 de la Tangshan.
Nu ştiu cine a compus muzica aia, nu ştiu cine o cântă, dar mi-a intrat în fiecare por odată cu mirosul de orez cu lapte. Atâta s-a mai tânguit amărâtul ăla cu instrumentul lui dubios că după vreo jumătate de oră simţeam că fiecare mişcare a maseuzei îmi dislocă odată cu celulita şi sinapsele axo-dendritice. Când credeam că i s-au gătat lacrimile şi că s-a-mpăcat cu moartea tragică a strămoşilor, o lua de la capăt, cu altă jelanie în sol minor.

Am coborât de pe masă ca o gazelă anchilozată şi turbată, cu singura dorinţă să ajung cât mai repede în maşină să ascult HIM - Funeral of hearts, cu volumul la 20.

Oameni buni, muzica poate ucide!

13 comentarii:

  1. Congratulations, your photos are beautiful. I'm from Brazil and I thought the internet. Visit my page and leave your comment. Hug

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci nu e muzica de relaxare, e muzica de deprimare.

    RăspundețiȘtergere
  3. @printrenori: Ştii ce-i superb? Că-n vreme ce acordurile mi se înfigeau în urechi ca nişte suliţe, eu cugetam la întrebarea ta "de ce să visez"? Şi mi-am răspuns: ca să nu mor de mâna unui chinez! =))

    @Rodrigo amigo, te deu um beijo!
    Ai transformat amărâtul meu de blog într-unul de circulaţie mondială, hai să trăieşti, ne-om înţelege noi cumva, până la urmă! :D

    @Lady Io: Dacă mai dura încă o jumate de oră masajul aş fi sfârşit şi eu bocind după străbunicii chinezului ca după strămoşii proprii :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti multumesc ca mi i-ai prezentat pe Him.Admit ignoranta in materie.Am sa-i iau cu mine cand merg la dentist!:-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Lilly dragă, cred că nu-i bine să asculţi HIM.
    Mai degrabă o balada, oricum, ceva mai soft!
    Încearca asta, pănă te familiarizezi cu stilul:
    http://www.youtube.com/watch?v=wEcEjNsn1Io&playnext_from=TL&videos=zp7kA49hvGU

    RăspundețiȘtergere
  6. Uite! Cand credeam ca lumea e perfecta, mi-ai dat cu HIM, ala in cap! "Lake of tears" e OK!

    RăspundețiȘtergere
  7. Gata! De dragul tău nu mai ascult HIM niciodată!
    Vreau să trăieşti într-o lume perfectă :D

    Uite o dedicaţie, sper să-ţi placă:

    http://www.youtube.com/watch?v=XDGTWPmvYtY&playnext_from=TL&videos=ntHiOjczKrw

    RăspundețiȘtergere
  8. :))) da. sau poate un raspuns ar fi fost: visez ca sa ma eliberez de durere....:)) apropo, data viitoare sa intrebi daca n-ai voie cu mp3-ul:-"

    RăspundețiȘtergere
  9. Dacă este suburbană poate cauza moartea inteligenţei.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Costea: Vice versa e valabilă? Că adică, dacă eşti inteligent, alegi să nu asculţi muzică suburbană? :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi place cum te intelegi cu Rodrigo!!!

    Ii place sau nu acompaniamentul chinezesc?

    RăspundețiȘtergere
  12. He he he! Până la urmă, de dragul lui Rodrigo o să învăţ portugheza :D
    Cred că-i leşinat după muzica chinezească de nu mai da nici un semn de viaţă! =))

    RăspundețiȘtergere