marți, 23 noiembrie 2010

Act like a lady, think like a man

Poarta-te ca o Lady, gândeşte ca un bărbat mă îndeamnă stringent cetăţeanul Steve Harvey.
Am comandat cartea de la o librărie online după câteva minute de ezitare. Întâi pentru că depăşisem bugetul pentru cărţi pe luna respectivă şi-apoi pentru că m-a cam iritat imperativul din titlul. Să-mi fie cu iertare dar cum n-am văzut şi n-am auzit niciodată îndemnuri cu strigături adresate bărbaţilor pentru a gândi ca o femeie, fie şi numai pentru trei minute, mi s-a părut oarecum injust şi discriminatoriu.

Aflând că domnul Harvey îşi câştigă existenţa făcându-i pe conaţionalii lui să râdă (de ei înşişi, unii de alţii, de familiile şi prietenii lor, de dragoste, sex şi relaţii, după cum el însuşi declară), m-am întrebat dacă nu cumva şi cartea aceasta este tot vreo glumă de-a lui.
(Nici acum, după ce-am citit-o, nu m-am lămurit).
Oricum, genul acesta de umor mie îmi provoacă orice, mai puţin râsul. Întâi mă apucă uimirea, pe urmă nervii şi la sfârşit plânsul.
E clar că ori eu sunt defectă, ori cei care leşină de râs la spectacolele astea. Dar cum ei sunt mulţi şi par a se amuza sincer, admit deocamdată ipoteza unu.

Ia să văd, mi-am zis la sosirea cărţii, care sunt schimbările de primă urgenţă pe care trebuie să le fac, la ce trebuie să renunţ şi ce am de adăugat ca să ajung să gândesc ca un bărbat.


Bărbaţii sunt simpli, începe autorul dezvăluirile.
Daaaa? Oameni fiind şi ei, mă gândeam eu aşa, ca o femeie, că-s complecşi. Uite că de fapt bieţii de ei s-au blocat în mijlocul drumului, au rămas de căruţa evoluţiei. Păcat.

Bărbaţii nu iubesc ca femeile. (Dacă eşti bolnavă) El n-o să-ţi mângâie părul, n-o să-ţi pună comprese în timp ce tu-ţi sorbi ceaiul şi nici n-o să te îngrijească până te însănătoşeşti.

Ia te uită! Şi eu, ca o nemintoasă ce sunt, am cerut suc proaspăt de portocale în mijlocul nopţii şi-al iernii, anul trecut când m-a doborât pneumonia aia virală. Acum că ştiu cum gândesc bărbaţii, o să strâng din dinţi şi-o să-mi fac singură sucul sau, de n-oi fi în stare să mă mişc, o să sun la 112. Cum colegul răceşte mai des că are imunitatea atacată de stres, mă gândesc că o maşină de la SMURD o să stea la noi la poartă de-acum, pentru cazul în care o să avem nevoie de-un ceai, de-o compresă.

Cele trei lucruri de care are nevoie un bărbat: sprijin, loialitate şi sex. (Cu amendamentul că se pot înjumătăţi primele două dacă se dublează ultima).
Bărbaţii au nevoie de sex. Ne place la nebunie. Nu există nimic mai grozav în lumea asta, nu ne dorim să facem nimic altceva încontinuu, nu există nimic altceva ca sexul, fără de care să nu putem trăi. Ia-ne casa, ia-ne jobul, ia-ne maşina, dar te rugăm - TE RUGĂM - nu ne lua "prăjiturica".

Chill out, guy! Deocamdată vreau doar maşina, casa e oricum jumi-juma. (Şi eu care mă extenuam ca proasta să fac budincă de tapioca, să calc cămăşile fără dungă pe mâneci, că nu mai e la modă, să fac programare la frizer, să cumpăr pilule de digestie şi plasturi de prim-ajutor, să împerechez ciorapii şi câte alte chestii de care de fapt el nu avea nevoie. Bună cartea asta, dac-o să reuşesc să gândesc ca un bărbat va trebui să ne căutăm pe la matrimoniale o nevastă care să facă toate lucrurile de care mă ocupam eu până acum).

De ce înşeală bărbaţii?
Întrebarea stătea cocoţată în vârful paginii, cu litere de-o şchioapă, bolduite. Am alergat după răspuns mai disperată ca Usain Bolt când fugea după aurul olimpic. Pitit la subsol, după vreo paişpe pagini de argumente, am dibuit în sfârşit răspunsul, scris cu litere mici: pentru că pot.

Tulai, Doamne! Asta da veste bună! Deci n-am a mă mai teme de celulita care mă tot ameninţă că dacă pun gura pe ciocolată trece pragul spre stadiul doi, nici de ridurile dintre sprâncene care-mi dau aerul ăla de contabilă divorţată, nici măcar de sânii mei, mult mai timizi decât ai Pamelei Anderson. De trei ori aleluia! Vina nu e a mea, deci. Şi nici a lui, că doar pututul nu ţine de el ci de vârstă, condiţiile de mediu şi mila Domnului.

S-ar întâlni un bărbat cu o femeie proastă? Bun înţeles că mărimea trebuie să conteze măcar în cazul deşteptăciunii, am anticipat eu, rânjind, răspunsul. L-am căutat, totuşi pe cel oficial:
Pe bărbaţi nu-i deranjează o femeie prostuţă dar care arată bine.

Oameni buni, la fraza asta mi s-a gripat hipotalamusul, mi s-a scorojit hipofiza şi pe cale de consecinţă sistemul limbic mi-e varză!
Va să zică degeaba am citit eu biblioteci întregi de cărţi, degeaba m-am dezvoltat, degeaba am evoluat de arăt ca o boabă de soia modificată genetic, degeaba am scris poezii?
El are alte nevoi, alte gânduri şi alte fantezii?

soal blur hah

83 de comentarii:

  1. Offf, măi Arcadia!!!!
    Eu am aflat deja(ce-i drept, cam târziu la viaţa mea) despre tot ce-ai citit tu în cartea aia americănească..... şi n-am socializat cu niciun american până acum (dacă se poate, cu unul negru aş dori, hi, hi !!.

    RăspundețiȘtergere
  2. @PeNe: Eu am socializat cu ceva americani dar mi-au lăsat o impresie mai bună decât cartea asta cu tot cu autor la un loc :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ma bucur ca nea Harvey asta a scris o astfel de carte, ca altfel n-as fi ras eu azi asa, citind comentariile tale.Auzi la el: nu ne lua prajiturica!Pai si Mihnea rade de el.

    RăspundețiȘtergere
  4. Evident,ca orice nevastă normală la cap și a mea a fost ispitită să pună mâna pe amintita carte.Și a pus-o fără timiditate, cumpărând două, ultima fiind destinată unei alte neveste aparent normale, prietenă de a dumisale. A răsfoit-o și mandea. Mai bine citeam Era socialistă și conspectam două numere clasate din Lupta de clasă.
    Cu 36 de lei cumpăram 6 kilograme de Ariel, din ăla promoțional...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Lilly: Eu, să fiu bărbat, l-aş da pe domnu' Harvey ăsta pe mâna lui "Falău" =))

    @Constantin Jacota: Îţi cumpăr eu Arielu' dacă-i speli cu el creierul lui Harvey =))

    RăspundețiȘtergere
  6. Fataaa, am niste bonusuri la Nemira, zi-mi ce carte vrei si ti-o fac cadou, nu mai da banii pe prostii, (le-a citit si Mircea Badea in Cosmopolitan-o revista pe care nu am cumparat-o niciodata!) cumpara-i prajituri lui Mihnea!
    PeNe- nu vrei sa vii la un pahar de vin cu fetele ca am si eu o slabiciune pentru "ciocolatosi"..hi,hi

    RăspundețiȘtergere
  7. @Liana: Pai eu de unde sa stiu ce carti ai tu de dat cadou? :P
    Oricum, prima pe care o s-o cumpar e Elogiul lentorii, cum ziceam. Trebuie sa-nvat sa apas pedala de frana, neaparat. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Rezumatul facut de tine imi aduce aminte de filmul: "The ugly truth". Diferenta e ca filmul este o comedie usoara, si nu se vrea un ghid de educatie a femeilor. :)) In orice caz, daca mai ai niste bani de aruncat, se pare ca omul a mai scris una, o poti comanda de pe site-ul lui. =)) Te pup cu drag.

    http://www.steveharvey.com/

    RăspundețiȘtergere
  9. @Narnia: Draga mea, dacă cealaltă carte se numeşte "Act like a man, think like a woman" împrumut bani şi jur că o cumpăr! =))

    RăspundețiȘtergere
  10. 1-0 pentru Mihnea!
    L-a "batut" pe nenea ala rau :))

    RăspundețiȘtergere
  11. @Mirela: Mihnea e un fel de panaceu la noi :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Cartea ai cumparat-o intr-o vineri ? :)
    Daca o scria Jerry Seinfeld,te intelegeam,dar asa sunt sigura ca era vineri.

    RăspundețiȘtergere
  13. Haha, de mult n-am mai ras asa :-))
    in alta ordine de idei: budinca de tapioca? Serios?

    RăspundețiȘtergere
  14. @Lia: Draga mea, de cand cu librariile astea online în care poţi să faci cumpărături la ore mici, cu discernământul somnolent, recunosc că fac şi gafe (vezi cazul în speţă) chiar şi în zilele de miercuri :P

    RăspundețiȘtergere
  15. @Lady Io: Imaginează-ţi că am început cartea zâmbind dar mi-a pierit zâmbetul până am gătat-o.
    Mă gândesc să scriu o recenzie pe site-ul de unde am cumpărat cartea.
    Până imi sterg ei postarea poate apucă doi-trei cetăţeni să citească şi comandă alte cărţi :D

    Cât despre tapioca, da, sigur. :)

    http://dieta.ele.ro/Alimentatie/Tapioca-un-aliment-recomandat_--a7504.html

    RăspundețiȘtergere
  16. operațiunea de spălare sugerată implică 12 kilograme de Ariel, 100 grame Na oh doi, acid azotic 1 litru, în total 65 lei, fără manoperă și deplasare...( și nu la economic class!)

    RăspundețiȘtergere
  17. @Constanti Jacota: Bre, comanda era să-i speli creierul, nu să-l dizolvi în sodă caustică! =))

    Ia zi drept, eşti amic cu Şoric? Cu Fătuloiu? Cu Tobă? =))

    RăspundețiȘtergere
  18. @Liana10: Deoarece nu mă port ca o Lady, gândesc ca un bărbat: accept invitaţia ta!
    Numai să ai grijă să fie natural, negru vârtos şi paharul cât mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  19. Trag concluzia ca este mai avantajoasa pozitia de parinte de baiat....
    D'aia dau tatii cu sapca de pamant atunci cand afla ca au fete????

    RăspundețiȘtergere
  20. @Virtualkid: Nu ştiam eu de ce tata nu mai are şapcă! :D

    La întrebare nu-ţi pot răspunde pentru că ar trebui să am si-o fată, să pot face comparaţii :)
    Dar tu ai putea afla răspunsul din proprie experienţă, nu? :D

    RăspundețiȘtergere
  21. Ca parteneră, gândesc într-un mod, ca mamă de băieți( mari), văd lucrurile altfel.
    N-am râs deloc, de data asta,Arcadia, pentru că adevărul doare.
    p.s. Ultima carte citită este scrisă de o femeie-Elizabeth Gilbert, se adresează, deopotrivă, femeilor și bărbaților.

    RăspundețiȘtergere
  22. @Incertitudini: Draga mea, îţi doresc alinare pentru orice te doare. :*

    Eat, Pray, Love, cumva?

    RăspundețiȘtergere
  23. Văzuşi, bre Arcadio, că bărbaţii n-au prea dat năvală la comentarii?!!
    Deci, aveam dreptate când îţi spuneam că mr. ăla, Harvey, are dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  24. @PeNe: Eu rămân la a mea, una şi bună ştiu: bărbaţii nu pot fi atât de simpli şi rudimentari cum i-a descris Harvey.

    Iar faptul că nu comentează susţine afirmaţia mea: nu se laudă singuri, ne lasă pe noi să demonstrăm contrariul :D

    RăspundețiȘtergere
  25. Chiar m-ai facut curioasa (nu-mi place sa "vad" un film sau sa "citesc" o carte povestite de altcineva). Daca omul ar fi scris ca lucrurile sunt valabile pentru majoritatea barbatilor, ar fi fost perfect. Sunt convinsa chiar ca un procent consistent ar avea aceleasi pareri. Nu neg ca mai sunt si exceptii. Printre ei si sotul meu :D.

    RăspundețiȘtergere
  26. Tare ma tenteaza sa vad partea buna a lucrurilor. Stau si eu si ma gandesc (cred ca am cazut de-a binelea pe ganduri) cine ar fi dispus sa recunoasca lucruri negative daca n-ar fi adevarate? Si pentru asta l-as lauda pe autor.

    Pe de alta parte, ca una care am lucrat toata viata in mediul predominant masculin, pot sa confirm realitatea celor afirmate de autor.

    Era si o gluma care sublinia desteptaciunea femeilor, afirmand ca niciuna nu s-ar marita cu un tip prost doar pentru ca are picioare lungi.

    Ca sa fiu obiectiva totusi, convingerea personala e ca exista multi barbati destepti chiar in problema casatoriei.Ca deh, pentru o intalnire si sex, nu prea conteaza desteptaciunea femeii ci doar cum arata (cel putin asa imi afirma pe vremuri un coleg).

    Cand e vorba de casatorie insa, prefera totusi femeile destepte si tu Arcadia stii acest lucru din proprie experienta, daca nu m-a lasat pe mine memoria.

    RăspundețiȘtergere
  27. @Stefana: Autorul nu face niciun fel de excepţie, generalizează vorbind despre "noi, bărbaţii".
    Şi dacă pe alocuri, în linii foarte generale, are dreptate (atunci când afirmă că bărbaţii nu complică inutil lucrurile şi caută rezolvările problemelor, nediscutând despre ele doar de dragul conversaţiei), per ansambu descrierea lui nu-i prea avantajează pe bărbaţi.

    RăspundețiȘtergere
  28. @Stranger: Poate că am avut eu norocul să cunosc doar bărbaţi deştepţi pe care cartea despre care vorbim îmi pare că-i insultă :D

    P.S. Wow, ce memorie bună ai! =))

    RăspundețiȘtergere
  29. cartea asta nu-i buna nici de dat la oferta la detergent. vreau sa cred ca barbatii nu sunt chiar atat de superficiali si puerili cum vrea nenea Harvey asta sa ne faca sa credem.
    ce ne facem atunci cu indemnul FII BARBATA? va echivala cu o injuratura?
    am ras bine de interpretarea ta, macar atat, ai salvat un om de la greseala de a lectura asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  30. @neuronul creponat: La bună întâlnire (şi) în Arcadia! :D

    Aşa cred şi eu, că neuronii bărbaţilor sunt mai creponaţi decât vrea autorul să credem :P

    RăspundețiȘtergere
  31. Cred ca, daca as fi barbat (cum e barbatu-meu) si as citi cartea asta, m-as simti jignit de generalizare. Poate cel care a scris-o vorbeste, da fapt, despre sine, dar proiecteaza aceasta realitatea asupra celorlalti...

    RăspundețiȘtergere
  32. @Gabi: Păi realitatea asta a lui s-o fi proiectat şi peste cei care au publicat cartea şi peste cei care o vând şi peste cei care o laudă, mă gndesc aşa, ca o femeie :D

    RăspundețiȘtergere
  33. @Arcadia: Şi eu cred că neuronii bărbaţilor sunt creponaţi... din cauza efortului intelectual depus pentru diversificarea gamei de "prăjiturici"!

    @Ştefana: Nici eu nu neg că n-ar mai fi şi excepţii ..... dar nu bag mâna'n foc pentru nimeni!

    RăspundețiȘtergere
  34. @PeNe- am 8 negrii in bloc ;-) cum sa fac sa-ti trimit pozele si sa-ti alegi, ca Sangele de Taur e cumparat deja si paharu'urla sa-l umplem?

    RăspundețiȘtergere
  35. pffffff, ia te uita! si eu calc de zor camasile fara dunga pe maneca, da'la ce bun efortul, zic :))?! puteam sa il trimit cu tzoalele botite, da'"rezolvat", si nu-mi primeam reclamatii?! n-am stiut! pe de alta parte, mi s-a intamplat un episod din ala cu nepusul compreselor si mangaiatul pe par in caz de gripa, dar l-am rezolvat cu niste comenzi ferme, consortul a bagat la cap si n-am mai avut probleme. na, eram si noi la inceput :)).

    RăspundețiȘtergere
  36. @Lara: Incantata de cunostinta!

    Esti in trend daca n-ai dungi pe maneci! :P

    Acum, daca e s-o spunem p-aia dreapta, femeile cad in pacatul de-a nu spune ce gandesc, asteptand ca barbatii sa ghiceasca ce gandesc sau doresc ele.
    Numai ca ei, nefiind Mama Omida sau Baba Zanga, n-au cum sa ghiceasca in ochii nostri de caprioare oparite. Deci e numai normal sa glasuim limpede si armonia vine de la sine.

    RăspundețiȘtergere
  37. Dragă Liana10, te las pe tine să alegi după criteriul ăla promovat de Arcadia pe aici ..... "mărimea contează", hi, hi ...!!!!

    RăspundețiȘtergere
  38. pai clar, in dragoste, ca si in business, ordinele clare si precise te scapa de dureri de cap :)). uneori la propriu.

    RăspundețiȘtergere
  39. @Lara: Uneori o rugaminte are efecte mai spectaculoase decat un ordin :P

    RăspundețiȘtergere
  40. Aiurea!!!!
    Uneori nu ţine nici cu rugăminţi,nici cu crize de isterie, nici cu ordine clare, nici cu ameninţări, nici cu ...... în puii mei!

    RăspundețiȘtergere
  41. @PeNe: Cu un Browning BDM ai incercat? =))

    RăspundețiȘtergere
  42. My dear Arcadia! In primul rand multumesc pentru rezumatul acestei carti, pe care ... nu am sa o cumpar niciodata!

    Titlul spune tot. Nu am nevoie de mai multe explicatii. Si desi, dupa parerea mea este adresata barbatilor, cred ca majoritatea cumparatorilor sunt femei. Am I right?

    Cred ca barbatii nu sunt simpli, ci usor de anticipat. Ce nu am inteles eu este curiozitatea feminina. Vesnica, omniprezenta...

    PS: Zambetul lui Mihnea spune tot. El a inteles deja =)) (ce nu ai inteles tu)

    RăspundețiȘtergere
  43. Sunt curioasa, rasul lui Mihnea a fost provocat de ultima ta fraza, cea cu degeaba? Pentru ca mi se pare ca o manusa postarii tale. Ei, da, degeaba totul.Stie Mihnea, doar e barbat in devenire, indiferent cine l-ar creste si ce i-ar spune.

    RăspundețiȘtergere
  44. @robert, my dear! Mărturisesc că aşteptam postarea ta cu inima mică. Observaţiile tale vin aproape întotdeauna ca un corolar la tot ceea ce se dicută şi deseori mi se înfig drept în inimă. Sunt plină de cicatrice, ca un panou de darts :P

    Se cuvine să ne lămurim, deci. Autorul afirmă explicit in motto-ul cărţii că "Această carte este dedicată tuturor femeilor. Sper că, după această incursiune pătrunzătoare în mintea bărbaţilor, veţi deveni mai puternice".

    Noa, zi şi tu dacă eu, femeie fiind (în ciuda suspiciunilor părintelui Attila), dorind să devin tot mai puternică, n-am fost pe deplin îndreptăţită să cumpăr cartea. Huh?

    Cât despre curiozitate, la femei ea vine la pachet cu cromozomul X, la fel cum "anticiparea facilă", cum o numeai, vine la bărbaţi lipită pe cromozomul Y :D

    Cât despre veleităţile masculine ale lui Mihnea, n-am curaj să vorbesc, pentru că sunt peste ceea ce ţi-ai putea imagina! :D

    RăspundețiȘtergere
  45. @anamaria: Mihnea se amuza de neliniştile mele, evident :P

    RăspundețiȘtergere
  46. @ Arcadia: Fată dragă, detest armele!!
    La o adică, mă descurc cu mâinile curate şi şuturi aplicate în locaţia potrivită.

    RăspundețiȘtergere
  47. @PeNe: Darling, tehnologia a evoluat, nu mai luptăm ca în Ice Age :P

    RăspundețiȘtergere
  48. Cred ca Sir Robert a supralicitat zicand despre carte ca ar fi adresata barbatilor, dupa ce opineaza ca titlul spune tot :D. Ca abia atunci ar fi o jignire la adresa barbatilor: cum adik sa "act like a Lady" ?

    RăspundețiȘtergere
  49. De acord cu Stefana si analiza titlului cartii.
    Se observa pe aici ca barbatii nu prea se inghesuie sa comenteze postul acesta iar asta ar spune ceva.
    Eu indraznesc sa 'scot vorba din casa', adica sa vorbesc in numele barbatilor, dar si nedelegat de acestia si neintrebat de nimeni: pai, Arcadia draga !
    Ai luat cartea la puricat si ti-ai expus punctul de vedere in asa fel incat noi, barbatii, ori postam ca sa-ti aratam loialitatea, facand-o in aceeasi nota cu tine, ori...deloc, pentru ca nu risca nimeni, vazand lucrurile altfel decat tine sa-ti pice in dizgratie (literara, bineinteles !).

    RăspundețiȘtergere
  50. Hai, totusi, 'sa ma risc', spunandu-mi parerea, multe dintre voi fiind de acord cu mine, sau macar stiind ca poate fi adevarat si ce spun eu insa, poate se va gasi cineva care sa afle ca o noutate ceva din ce vreau sa subliniez:
    "Bărbaţii nu iubesc ca femeile. (Dacă eşti bolnavă) El n-o să-ţi mângâie părul, n-o să-ţi pună comprese în timp ce tu-ţi sorbi ceaiul şi nici n-o să te îngrijească până te însănătoşeşti."
    Eu as delimita in doua paragrafe distincte ceea ce mai sus este scris intr-un singur paragraf; insa, se pare ca Arcadia a vrut sa fie limpede ca vorbeste despre dragostea barbatilor pe timpul imbolnavirii consoartei; ca altfel, mai sunt si barbati, am inteles ca fosrte putintei, inzestrati cu necesitatea (vreau eu sa-i spun astfel) de a mangaia, de a alinta, de a saruta, nu numai in acele minute(!), intr-un cuvant, de a-si arata iubirea intr-un mod mai degraba feminin, dar pe care fiecare femeie (sau aproape) si l-ar dori.
    Asta, pana la cazul despre care se face vorbire, unde, desi barbatul iubeste la fel de mult, este putin cam stangaci in a fi grijuliu DIN PROPRIE INITIATIVA !
    Partea cu inselatul: aici, recunosc ca se face o discriminare intre sexe, in privinta incriminarii.
    Asa cum - recunosc - nu e drept ca in conditii egale, o femeie sa fie declarata drept 'usoara' (in cel mai bun caz; pentru ca nu vreau sa folosesc alte cuvinte), deci condamnabila, iar unui barbat sa i se recunoasca aceleasi actiuni drept merite care sa-l inalte, tot asa, nu sunt de acord , cand e vorba de actiunea "a insela" , ca aceasta sa fie pusa doar in carca barbatului, sau indeosebi a lui !
    Pai, barbatii inseala, cu cine?!
    Afar' de cazurile deviative, cand vorbim despre alte regnuri, sau orientari sexuale spre acelasi sex, barbatul inseala cu O FEMEIE !
    In discutie este pus doar barbatul si pus la zid; ori, acea femeie, ori este la randul ei casatorita, (DECI SI FEMEILE INSEALA!) , ori este necasatorita si intra si aceasta intr-o categorie condamnabila, in conditiile in care stie ca barbatul este casatorit !
    In concluzie, SI FEMEILE POT !
    In ce priveste faptul ca un barbat s-ar intalni cu o femeie prostuta - daca arata bine, este putin de lamurit si detaliat.
    De acord cu cei care au spus ca trebuie sa delimitam intalnirile ocazionale de... decizia casatoriei, unde lucrurile stau cu totul altfel.
    Poate pentru ca inconstient, realizezi - ca barbat - in cazul casatoriei, ca pe timpul vietii sunt foarte multe sanse sa-ti descopere cineva adevaratul IQ al consoartei si nu ai vrea sa te simti penibil cand deschide gura.
    Asa ca, in ce priveste, daca as mai fi in acea pozitie, as spune ca autorul: Da, m-as intalni cu o femeie mai prostuta care arata bine, dar pe ascuns...sa nu o auda nimeni cand deschide gura; sau s-o duc la opera, (ca la un concert Adrian Minune nu merg eu, in cazul in care ar concerta !), daca suporta genul acesta, pentru ca acolo este nevoita sa taca !!!
    Parerea mea.... care este !!!

    RăspundețiȘtergere
  51. @mariusTut: Eu cred că felul în care am vorbit despre carte vădeşte limpede că nu subscriu la afirmaţiile pe care le-am citat!

    RăspundețiȘtergere
  52. Marius Tut: Părerea ta.... care este... e cam lungă şi neconvingătoare!!
    Mai studiază!

    RăspundețiȘtergere
  53. ...si Arcadia a trecut Styx-ul! In ciuda tuturor preventiilor cu putinta,asemenea Evei ce vrea sa fie mai desteapta ca sarpele, nu s-a abtinut si a calcat pe un teren de care raspunde Cerberus.Imi revine rolul lui Charon sa o aduc inapoi. Una din nalucile arcadiene este ca vrea fie simultan si deodata si femeie si barbat-nu ar renunta la avantajele genului pentru nimic in lume,(cunoscatorii stiu de ce)dar ar vrea sa aiba toate prerogativele barbatilor.
    ....spre surpriza mea,multi au fost cei care ti-au luat postarea de buna,indignarea veridica si observatiile citate, axiome galactice.Barbatii sar gardul nu pentru ca pot ( y compris ! ),ci pentru ca exista eve care vor, asta fiind ordinea de facto a oricarei sarituri peste parleaz!Pentru a doua ineptie, chestia cu frumoasa si prostuta am sa-ti raspund cu o intrebare din Boris Vian : te-ai culcat cu o femeie frumoasa, dar ai incercat si cu una urata? Civic vorbind, toata ziua ma intalnesc cu specia de mai sus, deci da, ma intalnesc, dar trec mai deprate!
    ...iti reamintesc ca detii 50% din actiunile firmei House SRL-sex,respect, libertate.daca mai bati campii o sa iei dividente ca un barbat, chiar daca esti femeie!
    PS.mai bine citeai rubrica de decese decat ineptiile unui american care nu-si mai aminteste nici de cand si nici cum.

    RăspundețiȘtergere
  54. Arcadia, adu şi pentru mine o spadă când revii .... şi să-mi spui care-i punctul vulnerabil al lui Vasile... he, he, he!!!

    RăspundețiȘtergere
  55. @PeNe: iti spun eu care-i punctul vulnerabil, dar nu-l mai divulgi la nimeni: Arcadia !

    RăspundețiȘtergere
  56. @PeNe: Icătă-mă-s, înarmată până-n dinţi!
    Dar ce-mi văd ochii? Vasile lăcrimând şi de mine întrebând?

    @vasile: Discursul ţi-e plin de erori ca maidanezul de purici, dar ego te absolvo. Lacrimile-ţi au făcut din Styx, Lethe.

    P.S.
    Dividendele le depui în contul obişnuit! :D

    RăspundețiȘtergere
  57. @ Vasile: Io mă predau...... la aşa punct vulnerabil, spada mi s-a blegit!!!

    RăspundețiȘtergere
  58. Ha, ha, ha!
    "Această carte este dedicată tuturor femeilor." Cu siguranta omu' a stiut cum sa vorbeasca. Dedica-i unui barbat o carte - cu exceptia asului de trefla, poate - si ai sa vezi ca ii dau lacrimile de bucurie, magulit fiind de atentia care ii se acorda...

    Long live, Y chromosome! :)

    RăspundețiȘtergere
  59. @robert: Ce-ţi pasă ţie, îţi vine să râzi! Eu nu mai ştiu cum să închid cutia Pandorei! :((

    RăspundețiȘtergere
  60. @PeNe-fataaa, nu-s Cleopatra...hi,hi,hi...auzi, pana nu ne baneaza Arcadia ca ne conversam pe blogu'si pe munca ei, te poftesc pe blogu'meu...fac cinste!
    Scuze si plecaciuni, Arcadia.

    RăspundețiȘtergere
  61. Trebuie sa deschizi cartea 'Ce stiu barbatii despre femei' de Knott Mutch... Sa vezi acolo surpriza!!! Ori te apuca atacul de cord, ori risul... Din doua, una! :)))

    RăspundețiȘtergere
  62. @Liana: Ego te absolvo! :D

    @Anima: N-am citit cartea despre care vorbesti, dar nici gust pentru genul acesta nu mai am, deocamdata :P

    RăspundețiȘtergere
  63. E super cartea asta! EU am apucat sa o rasfoiesc in Diverta si m-a placut ce am vazut acolo. NU zic ca functioneaza tot ce e scris in carte, dar e bine de luat in seama...

    RăspundețiȘtergere
  64. @Ana Maria: Draga mea, m-ai salvat de spaime. De căteva zile stau cu frica-n săn că intră autorul pe-aici şi asmute CIA sau Interpolul pe mine! :P

    Da, cartea e mare, eu am scos din ea doar nişte fragmente care să servească stiluilui meu de-a vorbi în răspăr despre viaţă :P

    RăspundețiȘtergere
  65. Arcadia,dupa ce am lipsit cateva zile si n-au fost foarte foarte fericite am revenit si am gasit postarile tale
    Ca orice dependent de net m-am apucat sa citesc tot ce ratasem pana atunci si brusc m-am inseninat
    Am realizat ca pana la varsta asta am cam trait degeaba si ca e musai sa nu mai pierd timpul
    Drept care m-am si repezit sa "devin barbat",macar in gandire
    Mi-am informat barbatul ca vreau sa devin o alta persoana si ca de acum inainte s-a dus cu "egalitatea",nu mai spal vasele,nu mai fac curat,nu mai fac cumparaturi si sa nu aud comentarii daca dispar una-doua nopti de acasa,pe motiv ca pot
    Raspunsurile la toate pretentiile mele au fost "bine ,draga!"
    Luata de euforia castigarii atator drepturi si de cat de repede reusesc sa-mi sa-mi schimb modul de a gandii,am uitat cat de tare urasc sa mi se spuna "draga"(e cam echivalentul unei injuraturi urate de mama)
    In tr-o pauza cand meditam cum sa gandesc cat mai masculin,imi aud barbatul cu o voce subtirica ca ma intreaba "De-acu tu deschizi usa si tii scaunul ,da? Pot sa ma ocup si cu umplutul casei de flori si lighioane?"
    M-a pufnit rasu' si am realizat ca il dezamagesc pe nea Harvey ala si raman in fapte si in gandire o LADY
    Domnul meu a scapat de penalizare cu "draga" ,dar raman sa clocesc eu ceva (bineinteles ceva ce un barbat n-ar face)
    Pene,Liana 10,bine ca ati spus,sunteti invitatele mele la Brasov,in barul Estival sau Festival(in buricul Brasovului) sa vedeti un negraci reusit si un barman bun(Arcadia e rugata insa sa faca o incursiune la locatie sa confirme inca existenta negraciului)
    Barul e interesant si parca cobori usor in Casablanca(sper sa mai existe si sa se fi pastrat atmosfera de acu cativa ani)

    RăspundețiȘtergere
  66. @Elfa: Locaţia de care pomeneşti s-a mutat de pe strada Mureşenilor pe Republicii, lăngă Banca Transilvania. Se numeşte Festival '39 dar de câte ori am fost eu n-am întâlnit pe domnul cu pricina. O fi venit frigul şi s-o fi dus şi el în ţări mai calde :P

    RăspundețiȘtergere
  67. Imi vine sa-l omor pe Steve Harvey fiindca ti-a ucis rabdarea pentru genul asta de carti! Glumesc! Pai... cartea " Tot ce stiu barbatii despre femei" de Knott Mutch este goala! Inauntrul ei sunt file goale! Recunoaste faptul ca Mutch e de departe cel mai brav... :)))))

    RăspundețiȘtergere
  68. Sa se fi intors in Cuba lui natala sau o fi migrat spre capitala?
    Ma cam indoiesc
    Pacat ca au mutat locatia,era super
    Oricum primul pahar era gratuit si tentant,dupa aia nu mai reuseai sa te desprinzi de bar sau de masa si sa gasesti usa

    RăspundețiȘtergere
  69. @Elfa: Noua locatie nu e rea si nici urata, dar e mult mai mare, nu mai are aerul ala intim de alta data.

    RăspundețiȘtergere
  70. Si nici aspectul de beci (te asteptai sa-ti iasa madam Piaf in cale) probabil
    Ok.........cu prima ocaziune facem o incursiune la locatia noua sa vaz daca-mi place(ma gandesc sa o car dupa mine si pe alde Pene poate poate isi implineste visele)

    RăspundețiȘtergere
  71. @Elfa: Numai sa ma anuntati din vreme :)

    RăspundețiȘtergere
  72. Te anuntam dinainte si iti spunem si care ne sunt visele......pt indeplinire:D
    Tu sa faci la fel(nu degeaba o iau pe Pene cu mine,ia e raspunzatoare cu vrajile)

    RăspundețiȘtergere
  73. nu pot să zic decît că se impune o grijă ceva mai mare în selectarea lecturilor particulare

    RăspundețiȘtergere
  74. @doctorul: Da, de buna seama ca dupa experienta asta o sa casc ochii mari si punga mica :P

    RăspundețiȘtergere
  75. cred ca stia multe autorul despre femei dar i-a dat tipografia ban la cele 167 de pagini...nu i-o fi picat bine directoarei tipografiei! :P

    RăspundețiȘtergere
  76. @marcaurelio: Eu cred că până să-i pice rău la fiere directoarei, omului nostru i-a picat ceva greu, în cap :D
    Dacă ce spune domnia sa în carte este adevărat, ne aflăm pe planeta maimuţelor, iar Darwin e complet debusolat...
    :P

    RăspundețiȘtergere
  77. Excelent! =))
    Exact la asta mă gândeam și eu când am citit titlul!
    ”dac-o să reuşesc să gândesc ca un bărbat va trebui să ne căutăm pe la matrimoniale o nevastă care să facă toate lucrurile de care mă ocupam eu până acum” :D

    RăspundețiȘtergere
  78. @silavara cald: Pfoai, să mă fi văzut cât de zburlită eram când am terminat cartea! culmea, bărbaţii ar trebui să se simtă atacaţi, dar Vasile al meu n-a părut ofuscat de ideile domnului Harvey :O

    RăspundețiȘtergere
  79. @arcadia(#9): Nu esti singura care se gandeste la o asemenea "replica"... Maria Bustillos chiar a publicat-o, si se numeste "Act Like a Gentleman, Think Like a Woman: A Woman's Response to Steve Harvey's Act Like a Lady, Think Like a Man". :D

    PS Desi nu as recomanda cartea asta (iar umorul lui nu ma scoate din indiferenta decat rar - insa niciodata spre nervi/plans), sunt totusi de parere ca barbatii sunt relativ simpli. Nu chiar *atat* de simpli incat sa fie de ajuns pana la adanci batraneti doar o combinatie de suport+loialitate+sex, insa nici evolutia darwiniana nu a condus la o capodopera de finete. :p

    RăspundețiȘtergere
  80. @C de la necunoscut: N-am ştiut de cartea Mariei Bustillos, mi-ar plăcea s-o citesc, acum după ce m-am agitat cu cartea lui Steve Harvey.

    Cât despre bărbaţi, pot să rămân la părerea că sunt, totuşi, complicaţi în simplitatea lor? :))

    RăspundețiȘtergere