joi, 15 iulie 2010

Luminiţa de la capătul puterilor

Trăim vremuri grele. Vremea e rea şi ea. Până mai ieri cenusă vulcanică, azi inundaţii, mâine caniculă... Pare că nici lui Dumnezeu nu-i mai pasă de noi.

Pe amici, vecini, colegi, rubedenii, atunci când se interesează prin terţi de soarta ta ori când te întreabă direct ce mai faci, nu-i furnică grija de pacea ta sufletească, de echilibrul tău mental ori de exema ta interdigitală sau de faptul că ţi se exfoliază unghiile de la picioare din cauza lipsei de calciu. Ei vor să ştie dacă firma de leasing ţi-a ridicat maşina pentru neplata ratelor, dacă mai eşti director de marketing la multinaţionala aia sau, cu ploile astea nesfârşite, viitura a cărat cu ea şi postul tău, dacă ai mai luat vreo amendă pentru depăşirea limitei de viteză sau dacă furtuna de azinoapte ţi-a rupt trandafirul ăla de dulceaţă, din care le-ai promis un borcănel mai spre toamnă.

Fericirea ta nu interesează pe nimeni dar toţi par preocupaţi de contul tău bancar cam flasc în ultima vreme, de noua ta maşină cu cilindreea cam pricăjită, de pruncul tău care, jelit până de curând pentru slăbănogeală, s-a cam dolofănit în ultima vreme. (Doar n-o fi moştenit, Doamne fereşte, obezitatea de la soacra-ta!)

Printre calamităţi, slujbe, nepăsare, exeme, crize, analize, fiecare supravieţuieşte cum poate, cum se pricepe, fiecare încearcă să dibuiască luminiţa care să-l scoată la liman.
Pe lângă lanternă eu port şi o Beretta la cingătoare. Pe care o îndes pe capul oricui simt că adulmecă după sângele meu, cald încă.

30 de comentarii:

  1. arcadia, draga, daca sangele ti-e inca cald cred ca puterile nu sunt chiar la capat. Nici nu banuiesc unii cat de mult mai pot merge din momentul in care au zis numai pot.
    Poate gasesti bovina potrivita pe care luand-o de coarne sa constati ca vezi luminita de la capatul tunelului.
    asta imi spin mie in primul rand, din cauza nasului cam lung miros ca unele chestii seamana mai mult decat credeam . Sti avem tentatia sa credem ca povestea noastra e cea mai bombastica si mai fara fund si capat. Ete nah ca nu-i asa , ba unele seamana ingrozitor(haoleu maica daca baga de seama buna mea consiliera ca am folosit cuvantul "ingrozitor" iar bat matanii 400).
    Buna radiografia, reala ce mai! ma gandeam si la faptul ca pe cand sedeam in Ro erau o tagma de cunostinte care oricat as fi vrut ramaneau cunostinte simple si atat . Amu decand is rezidenta in burgul asta nemtesc , vai ce dintr-o data s-au trezit ca ii inghesuie relationarea cu mine, iar pe mine placerea sa-i pasaportez la mama lor.

    (un motiv in plus sa-mi fac prieteni noi ;) )

    RăspundețiȘtergere
  2. Fataaa, eu dorm cu un Carpati la cap si tu te lauzi cu Beretta? Te-ai ajuns, te credeam nationalista...
    Auzi, cheamo si pe Luminita la un Martini, poate iesim naibii din tunelu'asta...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Al.M: Apoi draga mea, io mai am ceva puteri, sângele mi-e cald încă, aşa cum ziceam, dar zilele astea am aflat de trei sinucideri. Printre ele, fosta mea vecină. Şi gândeam şi eu că dacă oamenii ar avea câte ceva pe care să se sprijine, câţiva cărora să le pese, poate că n-ar ajunge la capătul puterilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Liana10: Bre, naţionalismul meu îşi trage seva de prin vremile formării poporului român, când leşinau romanii după fetele dacilor. Sau viceversa.

    Cât despre Martini, încă nu mi-am revenit după beţia de-aseară de la cina ta, aşteaptă şi tu să ieşim întâi din tunel şi-om cinsti-o cum se cuvine şi pe Luminiţa. (Când beau nu nimeresc să pun Beretta pe capul cui trebuie. :D )

    RăspundețiȘtergere
  5. Si mie mi-e tare dor de Luminita... sper ca e bine, sanatoasa. Dar mi-am propus abia peste patru-cinci ani sa o caut. Pana atunci sunt prea ocupata sa sa merg pe potecuta prea ingusta, fara sa cad in hau...Daca o vezi, salut-o si din partea mea.

    RăspundețiȘtergere
  6. @anamaria: Luminiţa zice că nu poate aştepta 5 ani, vrea să vă întâlniţi deseară să faceţi jogging, să vă crească muşchii şi tonusul! :D

    RăspundețiȘtergere
  7. aseara, adica azi-noapte cand comentam si fugeas omnu de mine ca dracu de tamaie , nu din cauza gandului sa caut sfoara si sapun ci din cauza ca termometrul din camera o luase razna cu tot cu aparate de facut vant, n-am prins bine ideea de suicid. mi-a zburat-o ventilatorul.

    Si ptr ca am fost in locul ala,(adica la capatul puterilor), am cerut si rezidenta, si loc in cimitir fara sa-mi treaca prin minte sa beau ceva "linistitor" . Sau cel putin sa n-am curajul sa cochetez cu ganduri asa de mari.
    asa ca am iesit la jogging cu Luminita.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Al.M.: Aşa, aşa! Joggingul face bine, deci s-alergăm! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Io ma ofer sa lustruiesc pistolu ca sa poti pune mana pe el cu tragere de inima :D

    RăspundețiȘtergere
  10. @Sara: Tu fă bine şi exersează trasul la ţintă, ştii că ai de îndeplinit o misiune pe care n-o poti rata! =))

    RăspundețiȘtergere
  11. Arcadia, vezi ce se intampla daca te lauzi cu pistolu'?! Incep toti sa isi etaleze armele pe aici de zici ca e tabara de antrenament AlQaeda.

    Si pana la urma despre care luminita este vorba: despre cea de la capatul tunelului sau despre cea de la capatul tevii pistolului? :D

    RăspundețiȘtergere
  12. @Robert: He he he! Uite cum m-am trezit în plin război fără să fi avut intenţia :D

    Dar mi-am făcut o idee despre cei cu care am de-a face prin blogosferă, de-acum o să fiu mult mai atentă la ce scriu :D

    Care Luminiţa? Depinde de ce parte a ţevii de afli! =))

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu stiu de ce, dar citind postul tau, mi-a venit in minte un batranel din Pioana Marului, isi dojenea bland nepoata:ce va lipseste?de ce nu va multumiti cu ce aveti?

    RăspundețiȘtergere
  14. @Lilly: E drept că de cele mai multe ori nu suntem îndreptăţiţi să ne plângem.
    Cu egală dreptate însă, nefericirea unui om nu poate fi măsurată, evaluată, judecată din afară, după vreun normativ.

    RăspundețiȘtergere
  15. Grija caprei vecinului... stim.
    Frumoasa poza.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Lady Io: Da, capra lui Dabija! =))

    Pentru poza asta am asteptat vreo ora. Voiam musai sa nu fie picior de om in poza mea :D
    E moscheea şeicului Zayed din Abu Dhabi.

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu mă descurc cu lumânarea ......... şi când se stinge, închid ochii şi o văd pe Luminiţa!

    RăspundețiȘtergere
  18. Chiar daca fericirea ta nu intereseaza pe nimeni altcineva, este bine sa o descoperi ca o ai in orice lucru marunt de langa tine. Ca timpul trece...

    RăspundețiȘtergere
  19. Arcadia draga, pe mine doua intrebari ma macina:
    Prima: tu esti acum in concediu si vezi minuni precum moscheea de mai sus? Daca da, cum de-ti umbla asemenea ganduri morbide prin creier? Las'o pe Lumi, uit-o pe vecina, arunca Beretta!
    A dooa: tu chiar vorbesti serios? s-a sinucis vecina? de ce?

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu am un Kalashnikov sub pernă şi pot să vi-l dau în caz de ceva...
    Dacă umbra vine din fotografie, vă mulţumesc pentru ea!

    RăspundețiȘtergere
  21. @Stefana: Perfect adevarat! :)

    @Mirela: Nu te macina, draga mea, ca te lamuresc pe loc:
    nu-s in concediu, ba mai erau, fac modificari prin casa si cant melodia "Santierul, viata mea!"

    Ideile morbide mi s-au bagat cu sila in creier, auzind eu vestile proaste de care aminteam.
    Da, vecina s-a sinucis, dupa o depresie luuuunga, pentru ca se simtea inutila. Fetele i s-au maritat, nu si-a mai gasit locul, motivatia pentru a merge mai departe... :(


    @Costea: Poza am facut-o acum doi ani, deci umbra e veche.
    Cat despre Kalashnikov, multumesc, daca vad ca "hienele" se inmultesc stiu la cine apelez :D

    RăspundețiȘtergere
  22. Ce-am vrut sa spun eu, de fapt, e ca unii nu numai nu se multumesc cu ce au, dar vor si sangele cald al vecinului, amicului, colegului, rudei, soacrei.

    RăspundețiȘtergere
  23. Dacă cumva .... m-ai zărit printre "hiene", te asigur că nu e nevoia de kalashnikov ....... mă "sinucid" singură de pe blogul tău!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Era un banc:
    La Portile Raiului bate cineva: cioc-cioc. Se duce Sfantul Petru, deschide, nimeni.... Peste un timp, iar cioc-cioc... Iar deschide, iar nimeni. Atunci Sfantul cu cheile se hotaraste sa stea langa poarta sa vada cine face glume proaste.
    Iar cioc-cioc, deschide urgent si aude o voce departandu-se:
    - Imi cer scuzeeee... ma tot resusciteaza astia...

    Asa ca eu m-am hotarat sa n-o mai resuscitez pe Luminita.
    Sau Speranta era cea care trebuia vesnic resuscitata?

    RăspundețiȘtergere
  25. @Lilly: Acum am înţeles. :)

    @PN: Desi ai semnat oarecum postarea (după cele două majuscule am presupus ca esti din Piatra Neamţ),tot nu stiu cine esti, deci cum aş putea să te văd printre "hiene"? Îmi pare tare rău dacă ceva din ce-am scris te-a suparat. Poate-mi trimiti un mesaj si ne lamurim. Oricum, te asigur că eşti binevenit(ă) pe blog!

    @anamaria: Important e să nu moară nimeni. Resuscităm tot ce mişcă! :D

    RăspundețiȘtergere
  26. La capatul puterilor luminita va fi socombat cu siguranta,asteptandu-te...
    Restul socotelilor..mai ales beretta de la cingatoare sunt sarea si piperul vietii,esenta insa este de a nu ajunge niciodata la capatul puterilor...

    RăspundețiȘtergere
  27. @Anonim: Dac-o vezi pe Luminiţa aşteptându-mă, ori îi dai ei un corvig, un pahar de apă şi-un îndemn să mai aştepte niţel, ori intri în tunel, îmi pui Beretta la tâmplă şi mă somezi să ies în fugă.

    (De-acum tre' să mă uit mereu peste umăr după Anonim! :D)

    RăspundețiȘtergere
  28. Umbră veche, vin vechi, apă minerală, Aurora în zare, petrecerea poate să înceapă :).

    RăspundețiȘtergere