sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Sfânta Vineri

Din toate zilele săptămânii ziua de vineri o iubesc cel mai putin. Am tot încercat s-o împodobesc cu lucruri frumoase, am apelat la prieteni pentru ajutor (Sara îmi trimite câte un sms motivant în fiecare vineri dimineaţă), Vasile îmi cântă aria preferată, dar ceva în relaţia asta nu merge, nu pot suferi vinerea şi pace. Mi-e teamă ca până la urmă o să sfârşesc răpusă de misticismul legendei populare despre Sfânta Vineri cea "hâdă de-ți vine să fugi în toată lumea, să n-o vezi".

M-am trezit devreme şi, cu ochii cârpiţi, cu paşii împleticiţi, am coborât în bucătărie să-mi fac cafeaua. Nu gânguresc, nu gândesc şi nu glumesc până nu-mi beau cafeaua. Iar cafeaua trebuie să fie amară, spumoasă, nici fierbinte de să-mi năpârlească limba dar nici încropită, însoţită de doi biscuiţi Gullón, varianta fără miere.

Cred că Sfânta Vineri venise de cu noapte la mine şi făcuse deja câteva ture de casă, pentru că am pornit maşinăria de cafea fără să pun ceaşca dedesubt. Asta e de rău. Am spălat utilajul, am spălat dulapul, rafturile din dulap, gresia şi mi-am făcut a doua cafea. Ziua era compromisă, aveam deja cârcei la axoni.

Când să urc în maşină să plec, anvelopa mea stânga-faţă mi-a zâmbit moluţ şi drăguţ, semn că aerul de vară n-o mai satisfăcea acum, în toamnă, la 5 grade Celsius. Voia o gură de aer proaspăt. În mod normal i-aş fi oferit suplimentul fără reţineri dar compresorul meu e în fază terminală, bagă câte o molecula de aer pe secundă, deci a trebuit să aştept mult şi bine până a izbândit el să ridice presiunea în pneu la 2,2 bari. Sfânta Vineri şedea probabil pe scaunul din dreapta mea, zâmbind satisfăcută.

Pe la orele amiezii m-am apucat de gătit. Dacă toată vara am făcut supe răcoroase, odată cu căderea frunzelor din livadă colegului i s-a activat pofta de ciorbă de văcuţă. Ceea ce presupune miros de vacă încălţată în zi de vineri, combinaţie explozivă în cazul meu.

Când am terminat cu mâncarea (ciorba, puiul cu ciuperci şi rulourile cu brânză), mi-am zis că merit să mă înfrupt din mustul negru făcut de cu seară de colegul meu agricultor începător. Am deschis frigiderul, am apucat sticla şi Sfânta Vineri mi-a dat una peste deşte de-am scăpat-o din mână.
Când am văzut sutele de cioburi de sticlă amestecate cu zeama neagra prelingându-se agale prin bucătărie, cotropind toate dedesubturile, timpul s-a făcut ghem şi s-a oprit.
După ce viaţa şi-a reluat cursul şi mi-am putut mişca membrele, m-am extras din papucii zemoşi şi-am adus mopuri, găleţi, detergenţi, să spăl nenorocirea. Oricât ştergeam, zeama izvora, nesecata, de sub frigider. Sigura soluţie era să mut frigiderul. Dar cum să urnesc singură mastodontul?
Am încercat zadarnic să-l trag, să-l împing, îmi lipsea un punct de sprijin ca să-mi folosesc întreaga masă corporală. În deşteptăciunea mea ameţitoare am descurelat vreo patru nădragi de-ai colegului, am legat curelele între ele, m-am încins împreună cu frigiderul, mi-am proptit picioarele de pereţi într-un şpagat exacerbat, am slobozit un strigăt războinic şi-am început să trag de frigider.
E pur si muove!, se auzea slab, glasul curcanului din congelator. Şi l-am urnit, şi-am spălat zeama neagră şi lipicoasă, şi mă pregăteam să mă primenesc. N-am mai apucat, c-a sunat telefonul:
-Aloooooo?
-Da!
-Ia uită-te pe geaaam!

Fosta mea vecină, împreună cu prietena ei de la Cannes au fost inspirate de Sfânta Vineri să-mi facă o vizită. Să vă mai spun că vecina posedă un salon de înfrumuseţare şi că arătau amândouă ca nişte dive de la festivalul de domiciliu al prietenei şi că eu arătam ca Tarzan după ce-a fost fugărit de lei prin junglă şi miroseam ca animăluţul delicat din ciorba de pe aragaz?

Le-am povestit plină de năduf despre nenorocirea mea, sperând că verbalizarea mă va ajuta să scap de frustrare şi nădăjduind la un dram de compasiune de la cea cu care am împărţit timp de trei ani fiecare prăjiturică şi fiecare ciorbică. Da' de unde! Se uitau amândouă la mine şi izbucneau în câte-un hohot de râs de li se debusola cafeaua în drumul spre burţi.
Am sfârşit prin a râde şi eu, ceea ce a iritat-o pe Sfântă, presupun, pentru că mai pe seară, dorind să-mi încălzesc oasele la focul din şemineu, am reuşit să fac un fum mare şi-un foc mic spre amuzamentul îmbelşugat al colegului Vasile. Bonus, până m-am culcat am ars şi becul de la baie şi-am răsturnat ghiveciul cu Euphorbia pe scări.

Seara am căzut frântă, înfrântă de Vineri cea Sfântă.

62 de comentarii:

  1. Nu mă pot lăuda cu atâtea năzbâtii, dar fii pe pace, nici joimărița nu este mai brează.
    Una și bună ,de săptâmâna trecută.
    Cineva mi-a adus un bidon cu must, pe care, grăbită fiind, nu l-am pus în frigider, ci în balcon, printre flori.
    A fost o zi foarte călduroasă..
    Seara, am aranjat frumos masa, pentru o cină, așa , mai specială.
    N-am apucat să scot dopul bidonului, că s-a auzit o bufnitură, care mi-a spulberat orice bucurie- pereții , gresia, bluza mea, fața de masă au primit botezul roșu..
    Să mai spun că am sărit peste cina specială?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Incertitudini: Cine te-ar putea înţelege mai bine ca mine? :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ha,ha,ha -lasa-ma sa rad si revin...ha,ha,ha!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Liana: Frumos e să râzi de năcazul altuia? :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Arcadia, imi pare rau pentru neajunsurile pricinuite de Doamna Vineri, dar, e vina ta ca-n loc sa strigi in gura mare despre potentiale iminente pericole ce-i pasc lacasul, pentru a-i distrage atentia, tu ai preferat sa arunci mustul sub frigider.
    Data viitoare sa fii cu ochii'n 4! :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. :) Devin superstitios..Prietenii mei saracii, deja s-au saturat sa le servesc subiecte "obscure". (A se observa consoana "s" de pe limba-mi cu dublu sens.)

    RăspundețiȘtergere
  7. Arcadie draga, ar trebui sa fii recunoscatoare Sfintei...Pai dupa atata peripetii sigur nu a mai fost nevoie de sport in ziua respectiva - ai avut cura gratuit pentru o zi intreaga. Pai te rog, fii politicoasa si da cu saru-mana. Si-apoi, rabdarea ta, care nu mai fusese gadilata de multa vreme, a fost facuta regina pentru o zi. Deci, numai avantaje...;)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Mirela: Draga mea, mărturisesc onest că m-am documentat despre Sfântă abia sambata seara, habar n-aveam la data întâmplărilor cum trebuie să mă port.
    Poţi fi sigură că vinerea viitoare or să audă toţi vecinii cum o alung pe intrusă :D

    @Basty: Sssssă înţeleg că mă-nţelegi? :))

    @oneway: Da, recunosc că vineri n-am trecut pe lângă bicicletă şi nici ganterele nu le-a, mişcat şi deşi am mâncat o cutie de bomboane burta mi-e în limitele normale. Da' să ştii că chiar şi-aşa, nu dau cu săru'mâna decât pe la Sfânta de Mine =))

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu a o singura Mareeeee superstitie.
    Vineri 13.
    Cand astea doua se igemaneaza in calendar,nu ma misc din pat.
    Si am avut grija sa nu am un candelabru deasupra capului.
    Acuma ce-i drept,daca in ziua aia vine un cutremur,atunci nu mai e nici o scapare.
    Intr-o vineri 13,a murit Thomas,motanul meu
    tigrat.A cazut de la etajul 5 si nu a avut 9 vieti.
    Impotriva acestei fatidice zile,nu se poate lupta.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Lia: Până alaltăieri eram sigură că nu am absolut nicio superstiţie. Dacă mă întrebi azi s-ar putea să ezit... :P

    RăspundețiȘtergere
  11. E ceva necurat cu ziua asta. Una In-grid s-a insinuat pă niște bloguri...La mine căta niște păcate răscoapte, la dumneata, evident, negrese...

    RăspundețiȘtergere
  12. @Constantin Jacota: Nuş' dacă la dumneata o găsit ce căta, că la mine nici urmă de negrese, doar nişte must pe sub frigider :P

    RăspundețiȘtergere
  13. Ceva-ceva o fi si adevarat, legat de superstitia vis-a-vis de ziua de vineri.
    Tin minte ca si eu, in liceu, in toti cei patru ani, in fiecare vineri imi mergea rau; nu pot uita asta.
    Cu timpul, s-a mai schimbat ziua cu ghinion.
    Martea nu-mi merge rau (poate pentru ca sunt nascut intr-o marti, dis-de-dimineata, la ora 7).
    In schimb, o buna perioada de vreme, acum vreo 15-16 ani in urma, invariabil mi se intampla ceva rau sambata.
    O sa spuneti ca este explicabil, vorbindu-se ca sambata sunt trei ceasuri rele.
    Nu stiu cat de rele or fi acele ceasuri si daca sunt chiar trei, insa, macar atunci gasisem eu o explicatie plauzibila pentru acele semne, cum le-am tradus eu, ca si cum as fi facut - in mod constient - ceva necuvenit in acea zi.
    In alta ordine de idei, sa incerc sa fiu cat mai scurt si sa va introduc in 'pielea mea', a celui care, odata mesterisem pe la motorul masinii mele careia, contrar legilor scrise sau nescrise ale firii automobilelor ii creste an de an valoarea, ajungand ca anul viitor sa valoreze 5 vaucere (!); plecand mai pe seara de pe loc (dupa ce facusem un drum pana la tara), mi s-a parut ca se intampla ceva la carburator si ca asta ar avea o oarece legatura cu frana; mai precis servofrana; mi se parea ca se aud niste pocnete suspecte cand calc frana.
    La un moment dat am accelerat, ca apoi sa calc brusc frana; moment in care am crezut ca a explodat motorul, (eu fiind foarte atent la pocniturile din carburator), pentru ca am auzit ceva ca o explozie, insotita si de imagini vizuale si senzitive, daca le pot spune asa, totul in jurul meu, in aceeasi clipa cu explozia colorandu-se in rosu (scaune, parbriz, bord si mai ales cupola care pana in acea clipa fusese gri deschis, iar acum era rosie si de pe ea ploua cu picaturi rosii de sange, care se incapatanau sa nu stea in pozitia stalactitelor).
    In plus vedeam rosu (nu de furie, ci la propriu) si pentru ca pe fata, imi siroia, la fel ca peste tot in acea incinta, un lichid care nu era la temperatura corpului, rosu ca sangele ca si hainele ude impregnate acum de ceea ce, doar dupa miros m-a facut sa realizez - dar dupa secunde bune in care eram convins ca explodase ceva ce ma ingijora la motor si care-mi captase atentia tocmai atunci - ca era vorba nu de sangele meu, vazandu-ma deja victima exploziei ci de bidonul de must pe care l-am luat de la tara; si nu era de 1 sau 2 litri, ci un bidon de 5 litri, din acela care gazduise initial apa plata, acum imprastiat intr-un spatiu stramt, eu fiind cel mai aproape de recenta explozie cauzata de frana brusca ce a bruscat la randul ei tihna mustului ce pana atunci avea verticalitate in acel bidon.

    RăspundețiȘtergere
  14. Da...te-nteleg, ca stiu ca nu-ti place sa fii compatimita. (Desi...daca nu te-ai mai pocni cu mana peste frunte vineri dimineata, ar putea sa nu se mai arda becurile in jurul tau, sau sa-ti lunece licorile din mana...cel putin asa ar suna o explicatie)

    RăspundețiȘtergere
  15. @Basty: Dacă mă compătimeai un pic vineri, pe cuvânt că nu mă supăram! :P
    Cât despre pocnitul peste frunte, vinerea viitoare o sa pocnesc din bici, pe lângă vacă, poate scap mai ieftin =))

    RăspundețiȘtergere
  16. Ai grija unde te pozitionezi in raport cu dansa (sa n-ajungi chiar "la coada vacii" daca vrei sa nu traiesti periculos :)

    RăspundețiȘtergere
  17. @Basty: Cum în vremurile astea nimic nu mai e sigur, n-ar fi de mirare să ajung să "trăiesc periculos" trăgând vaca de coadă :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Arcadia, tu esti dinamita curata! Rade omu, da' mai trage si aer in piept!

    Ca sa impingi mai usor frigiderul era musai sa citesti "mai departe" de Galilei... pana la Arhimede. El cu siguranta ti-ar fi dat solutia corecta :)

    Cat despre videoclip, tu ai idee ce traduce Google la fraza: tu es foutu? (Nu stiu o iota franceza, asa ca am apelat la unchiul Google ...). Vai!

    RăspundețiȘtergere
  19. @robert: Dragul meu, tata beuse tătă pălinca aşa că mama m-o-nţărcat cu praf de puşcă :D

    Cu lectura n-am ajuns la domnii Arhimede şi Galilei că m-am impotmolit la tabla înmulţirii cu trei. :))


    Cât despre videoclipul pe care mi l-o dedicat Sfânta Vineri, nu mai ştiu cum s-o scot la capăt cu voi! Polenizarea nu v-o plăcut, amu' nu vă place nici traducerea lu' Gugăl! :P

    RăspundețiȘtergere
  20. Draga Arcadia ,am ras cu lacrimi...stiu,nu e frumos sa razi de necazul altuia si de obicei nu o fac, pe cuvant .De data asta insa am ras caci atata de bine era totul relatat si cu atata claritate ,ca te-am si vazut in timp ce citeam.Ai mare har, draga mea,sa poti face omul sa rada chiar si atunci cand e vorba de ceva serios sau neplacut.
    Acuma vin si zic ,incercand sa fiu mai optimista , nu cumva in acea zi esti atat de obosita dupa o saptamana de munca asidua incat se mai intampla si lucruri neplacute (deoarece atentia ta nu mai este atat de "treaza")
    Sa auzim numai de bine, draga mea.

    PS Cata de tine post in Sfanta zi de Vineri poate ti s-a indrepta norocul.

    RăspundețiȘtergere
  21. @Chriss darling, norocul meu e pecetluit demult, osificat, betonat, sigilat! Mai norocoasă de-atât nu pot fi, mă gândesc că postesc degeaba. =))

    RăspundețiȘtergere
  22. Am si eu o intrebare!
    E posibil ca Sfanta Vineri sa apara in fiecare zi?
    Mie asa mi se pare!
    Sa vedem ce-o mai fi si saptamana asta!
    Joimarita e la fel?
    Mda...

    RăspundețiȘtergere
  23. @Wind: Draga mea, eu cu Joimăriţa mă am bine, nu mă pot plânge. Incertitudini zicea însă mai sus că ea s-a-ncăierat cu Joimăriţa deunăzi, deci n-am un răspuns pentru tine.

    Pentru orice eventualitate, eu zic să ţii la îndemână o Beretta mică, cu gloanţe de usturoi =))

    RăspundețiȘtergere
  24. Ce-aveţi, fetelor, cu vineri? E cea mai frumoasă zi a săptămânii: după ea vine ... râmbătă! Şi week-end-ul!

    RăspundețiȘtergere
  25. "E pur si muove!, se auzea slab, glasul curcanului din congelator.Genial!" Ha,ha,ha,ha! o sa fac riduri de la atata...ha,ha,ha,hi,hi,hi! :)))))))Si eu am zile de-astea 'fantoma'... :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Arcadia, imi pare rau, imi fac mea culpa, da' am ras cu lacrimi cand am citit .... (rad eu rad da' nu-i rasul meu, in pielea ta cred ca spre sfarsitul Sf Vineri m-as fi transformat intr-o versiune feminina a lui William Foster)

    RăspundețiȘtergere
  27. @Zamfir de Turda: Nu ne spui şi nouă cum te-ai împrietenit cu ea? :D

    @Anima: Îţi plătesc liftingul dacă faci riduri din cauza mea. :P

    @Anonim: Cică nu ne ajung decât necazurile pe care suntem pregătiţi să le depăşim. Cred că Sfânta m-a confundat cu vreo verişoară de-a lui Swartzenager :P

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu m-am împrietenit cu vineri, ci, pur şi simplu, nici nu mai ştiu semnificaţia zilelor săptămânii. Nu am luni ori sâmbătă, joi ori duminică, ... Doar piticul agendei îmi aminteşte că luni seara trebuie să scot gunoiul la dispoziţia salubrităţii, miercuri musai să merg să iau pulsul târgului din Câmpia Turzii, joi să văd ce vrăji a mai făcut ZeList-ul, ...
    Seara mă întreb dacă am motive să mă bucur că a mai trecut o zi şi să mă gândesc de unde fac rost de bani mâine ca să cumpăr pâine.

    RăspundețiȘtergere
  29. Eu cred ca trebuie sa te duci la preot, sa te spovedesti, sa ceri iertare... cine stie?... Apoi sa vina sa faca o sfestanie si daca nu merge nici asa la ghicitoare cu descantece si must fermentat!

    RăspundețiȘtergere
  30. Pai daca nu-ti place de Sfanta Vineri mai bine mergi pe o insula pustie.
    Ai avea in sfarsit liniste desi s-ar putea sa dai si acolo de un Vineri. ;)

    Foarte fain scris. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  31. Ei... de aceea eu nu aduc niciodata acasa must ori bulion. Si mi-am luat si frigider cu rotite (in spate), asa pentru orice eventualitate...
    Eu iubesc vinerea. Mai ales vinerea seara, cand pot sa-mi spal creierul.

    RăspundețiȘtergere
  32. @Zamfir: Piticul din agenda mea suprapune joia gunoiul peste ZeListul :P
    Eu n-am priceput niciodata criteriile dupa care urci sau cobori in lista asta si cum n-am niciun beneficiu de pe urma ei poate sa ma puna liniştita la coada listei ca nu ma supar :P
    Cât despre pâinea cea de toate zilele este trist :( Sper doar ca aceia care sunt răspunzători de asta să flamânzească însutit pentru felul cum oranduiesc lucrurile şi ţara :-L

    @AnDRAW: He he he! Duhovnicul meu şi-a pierdut nădejdea în ce mă priveşte :P
    Baba Vanga, dacă mai trăia, poate imi găsea leac :))

    @neuro-nul: Cu banii care mi-au mai rămas pe criza asta, insula mea ar avea vreo cincizeci de centimetri pătraţi, ar trebui s-o ţin pe Sfânta Vineri în cârcă, deci thanks, but not thanks :P

    RăspundețiȘtergere
  33. @anamaria: Draga mea, şi frigiderul meu are nişte roţi, dar cred că Sfânta punea frână, să-mi facă în ciudă =))

    Putem face un târg: eu îţi dau vinerea şi tu-mi dai lunea, vrei? :P

    RăspundețiȘtergere
  34. Of, d-acu trimit mesaj si catre Sfanta Vineri, de induplecare asa :->

    RăspundețiȘtergere
  35. @Sara: Dacă reuşeşti îţi fac statuie lângă a mea. :))

    RăspundețiȘtergere
  36. Spuneai ca nu intelegi cum functioneaza ZeList. Este un instrument de masurare a vizibilitatii unui blog pe net.
    Fiecarui blog i se calculeaza un punctaj in functie de cate bloguri au linkuri catre el si in functie de cat de importante sunt acele bloguri. Nu ia in calcul numarul de vizite pe care le ai.
    Deci e posibil sa ai un punctaj mai mic chiar daca sunt 100 de site-uri care te au in blogroll decat daca ar fi doar 2-3 bloguri dar care sunt in top 10.

    Face cam la fel ca Google. Cand cauti "bigudiuri" iti va afisa mai intai cele mai importante site-uri care vorbesc despre bigudiuri. Cu cat vorbeste internetul mai mult de site-ul tau, cu atat vei avea un loc mai in fata la o cautare.

    RăspundețiȘtergere
  37. @neuro-nule, blagoslovit să fii! Na, cât de simplu era! Mata vorbeşti pe limba mea, bogdaproste!

    Deci amu se cuvine să pup mâna vouă tuturor cu bloguri importante pentru câte linkuri aţi pus spre mine şi m-aţi cocoţat pe locul ăsta! Muah, muah, muah, muah....

    RăspundețiȘtergere
  38. "Cât despre videoclipul pe care mi l-o dedicat Sfânta Vineri, nu mai ştiu cum s-o scot la capăt cu voi! Polenizarea nu v-o plăcut, amu' nu vă place nici traducerea lu' Gugăl!"

    Sa inteleg ca vrei sa ne transmiti cu tot dinadinsul ceva?! Ce o fi oare? =))

    RăspundețiȘtergere
  39. Draga Arcadia, marturisesc sincer ca am citit peripetiile tale inca de sambata seara, dar mi-a trebuit ceva vreme sa ma opresc din ras, asa ca iti scriu doar astazi. :)) Daca te consoleaza cu ceva, sa stii ca fiecare dintre noi a avut cate o zi din asta, chiar daca nu neaparat vineri. Am si eu destule amintiri cu sticle de must explodate, cu maioneza pe toti peretii ( ai idee ce greu iese grasimea ? =)) ). Trebuie sa recunosti insa ca, oricat de suparat si nervos esti in momentele respective, dupa o vreme razi cu pofta amintirilor.

    RăspundețiȘtergere
  40. @robert: >:p

    @Narnia: Draga mea, dacă mă apuc de povestit toate cele ce-am comis de-a lungul vremii o să vă tăvăliţi de plâns! :P
    Da, azi mă amuz, dar vineri mi-era teamă şi să respir, ca nu cumva să se mai întâmple vreun nenoroc :D

    RăspundețiȘtergere
  41. Draga Arcadia de fapt tu esti suparata pe sf luni,marti,miercuri,joi
    Ele fiind inaintasele sf Vineri ,te-au obosit
    Sf Vineri doar trage ponoasele lor si a faptului ca au cerut prea mult de la tine
    HM.........Ciorba de vita in zi de post?
    Pai se poate?
    Sa moara de pofta Sf Vineri ,iaca ca ti-a atras atentia
    Alta data zi si tu de dimineata meniu si promite o farfurioara de mancare in coltu ferestrei
    Asa....un soi de ofrando-mita
    Ca sa nu se supere sfintele inaintase promitele si lor ceva
    Apropo de pereti murdari.....io azi m-am trezit cu faianta patata,ieri am aruncat un rest de must si nesimtitul s-a asezat pe peretii toaletei de serviciu(si ieri fu Duminica)
    Acu ce facem?
    E vina Sf Vineri sau a sf Duminica?
    oricum i-am zis ca i-am facut cinste si daca nu i-a placut eu nu fac alta cinste
    Azi oare am dezlegare sa spal peretii?
    Soarele a apus,conform iudeilor,sarbatoare fu pana la asfintitul soarelui
    Vreo idee,sugestie ceva?

    RăspundețiȘtergere
  42. @Elfa: Te pomeneşti că s-o fi râzbunat vaca şi eu dau vina pe Sfânta vineri! :))

    Cât despre mustul tău înşirat pe pereţi, nu-s competentă să dau sfaturi, mă tem că mă chemi să-ţi fac eu curat dacă ceve merge prost :P

    RăspundețiȘtergere
  43. eu cred ca nu tu ai suparat sfanta. cred ca aria cantata de Vasile, desi destinata tie, i-o fi zgariat urechea sensibila si pierzandu-si echilibrul tu ai suferit ponoasele. Si ca sa nu dezminti vorba din popor ne-ai prezentat totul facand haz de necaz. Aferim.

    RăspundețiȘtergere
  44. @stranger: Aferim! A apărut străinul, finally! :D
    Dar străine, rogu-te, nu răni sentimentele lui Vasile, de la plâns poate face noduli pe corzile vocale şi nu-mi mai poate cânta! :))

    RăspundețiȘtergere
  45. Departe de mine intentia de a rani sentimentele cuiva. Era doar o ipoteza. Acum recitind, realizez ca m-am inselat. Incerca doar sa contribuie la imbunatatirea relatiei. Dar daca tu n-o poti suferi... degeaba bunele intentii.

    RăspundețiȘtergere
  46. ... iar muzica le spală pe toate ...

    RăspundețiȘtergere
  47. frumoasa pregatire de weekend, n-am ce zice :)). si pe mine ma apuca spartul si scapatul uneori. ultima oara au fost o sticla si un pahar, dintr-o lovitura...

    RăspundețiȘtergere
  48. @doctorul: Ce ne-am face face fără muzică? ;)

    @Zazuza: Recordul meu e de 6 farfurii dintr-o lovitura. Am scăpat o vază peste teancul de farfurii. Vaza n-a păţit nimic :D

    RăspundețiȘtergere
  49. Chiar si tarzan poate sa aiba momentele sale de frumusete neintinata.

    RăspundețiȘtergere
  50. Erata:
    Tarzan se poate razbuna pentru ca i-am scris numele cu minuscula.... "mea culpa"!

    RăspundețiȘtergere
  51. @Virtualkid: Să mai spună cineva că nu există în zilele noastre oameni care au o baghetă fermecată cu care pot transforma pe Tarzan în Făt Frumos! :)

    RăspundețiȘtergere
  52. @Virtualkid: Tarzan zice săru'mâna, e deja la uşa Cosânzenei cu buchetul de flori =))

    RăspundețiȘtergere
  53. "...aveam deja cârcei la axoni." :)) Eşti genială!!!
    Şi dendritele ce făceau? :D
    :))) Tare faza cu mustul... :)))

    RăspundețiȘtergere
  54. @Costea: Dendritele se sculaseră ca părul pe mâţa îngrozită! =))

    RăspundețiȘtergere
  55. Eu n-am râs deloc la păţaniile tale ......dealtfel, normale pentru "muşchii" tăi!
    Nu sunt de acord că pui totul în cârca sf. Vineri, când în orice zi a săptămânii, aprinzând lumina, pocneşte becul!

    RăspundețiȘtergere
  56. @PeNe: He he he! Dai tot din casă, bre? :P
    Adevărul e că Vasile mă suspectează că-s paranormală, de vreme ce becurile explodează când le aprind eu :P
    Iar eu îi încurajez credinţa asta, să-i fie teamă să mă supere :))

    RăspundețiȘtergere
  57. Am revenit...ha,ha,ha...dupa ce-am citit si comentariile, hi,hi,hi...ma doare burta rau de tot,bata-te norocu'sa te bata, Arcadio ;-)
    Nu-i frumos sa razi de necazurile altuia, ighen, da'tu de ce ne provoci, ai?
    Las'ca am avut si io destule faze cu mustu'dupa care sunt innebunita intr-atat de mult, incat mi-am dus cu mine o sticla la scoala. Am pus-o in ghiozdan, ghiozdanul pe spate si cand am ajuns la scoala-eram in generala-toate cartile si caietele au fost mov! Na, poftim de rade!

    RăspundețiȘtergere
  58. @Liana: BHa ha ha! Must cu aromă de ecuaţii şi adjective. Tare! :D

    RăspundețiȘtergere
  59. Totul începe cu cafeaua!Fa-o mai scurta si ai mai putin de curatat! :P
    Ce-aveti dom'le cu zilele?Cuscru'tu uraste duminica.Eu nu urasc zilele,mie imi plac toate :D

    RăspundețiȘtergere
  60. @maya: Dom'le, noi n-avem nimic cu zilele, ele au ceva cu noi :D
    In ce priveste cafeaua, cred ca cel mai sigur e sa inghit boabele intregi si pe urma sa beau un pahar de apa fierbinte! =))

    RăspundețiȘtergere
  61. Incearca si tu apa rece si zici ca iese "ice-coffe" ca tot fac astia reclama(avand in vedere ca n-am mai baut cafea la pe la mijlocului deceniului trecut,deci de vreun mileniu,habar n-am ce gust are)

    RăspundețiȘtergere
  62. @Elfa: Mie nu-mi place nimic cu "ice", deci raman la apa fierbinte :P

    RăspundețiȘtergere