luni, 14 februarie 2011

Nu-mi place

Tot în ordine aleatorie, nu-mi plac următoarele:

1. Valentine's day, Halloween şi alte sărbători asemenea lor, care n-au nici o semnificaţie pentru nişte români ce suntem, dar pe care le înghiţim cu tot cu coajă, îndesate fiindu-ne pe gâtlej de neamurile mai înstărite dinspre vest. Cu complexul sărăntocului care aspiră la o viaţă şi-o imagine mai bună, rânjim tâmp şi lăudăm bucatele grozave de la masa lor, chiar dacă papila noastră se zvârcoleşte în chinuri asaltată de gusturi necunoscute, tânjind după mămăliga noastră prietenoasă şi caldă.
Dacă pe cei plecaţi aiurea prin lume pot să-i înţeleg că adoptă obiceiurile popoarelor care i-au adoptat la rându-le, pe Ion Boureanu din Jegălia-Călăraşi nu-l pot ierta dacă azi înhamă calul la căruţă şi, îndesând în traistă o inimioară roşie pe care scrie I Love You, străbate satul să-i ureze Mărioarei Hepi Velăntai.

2. Nu-mi plac telefoanele. Mă gândesc serios şă renunţ la telefonul mobil. Când sună (şi sună de zeci de ori pe zi), mă apucă năbădăile, răspund abia stăpânindu-mi frustrarea. Sunt oameni care mă sună de drag, interesându-se sincer de soarta mea (vorba lui Vasile Baghiu), dar dacă telefonul sună fix când fac un calcul anevoios, fix într-un viraj în ac de păr, fix când bat albuşurile spumă, fix când îmi şamponez părul sau alte asemenea fix-uri, nici măcar interesul acesta sincer nu mă mai încălzeşte.

3. Nu-mi place mazărea.

4. Nu-mi plac prosoapele cu balsam de rufe. Prefer să mă usuc în aer liber decât să mă căznesc să mă şterg de apă cu un prosop care alunecă pe mine precum gâsca pe baltă.

5. Nu-mi place tonul ridicat, zgomotele, disonanţele, râsul zgomotos. Am urechi simţitoare, emotive, impresionabile. Dacă cineva vorbeşte tare, dacă râde strident, ca o bucată de polistiren apăsată pe geam, dacă izbeşte portiera, dacă muzica depăşeşte cei 60 de decibeli normal suportabili, mi se zbârcesc urechile, se cocoloşesc, se chircesc, am senzaţia că-mi vor intra în cap şi vor închide uşa după ele.
(Să n-aud comentarii, dar mie zgomotele mari după ce mi-au intrat prin urechi, mi se preling o parte prin humerus până în palme, iar restul alunecă, raşchetându-mi măduva spinării, până în pantofi).

6. Nu-mi place graba, agitaţia, deadline-urile, pripeala, presiunea, zorul. Pentru unii toate astea sunt andrenergice, pentru mine sunt la fel de toxice ca gazul sarin. Când am nevoie de adrenalină ies în trafic, fac liniuţe cu Vasile pe bulevard, dar când vine vorba de treburi vreau să le fac pe îndelete, fără Damocles prin preajmă.

7. Nu-mi plac unghiile lungi. Ale mele, zic.

8. Nu-mi place frigul. De cum dă iarna intru în hibernare, ca ursul. Dacă n-ar fi musai să ies din bârlog, până s-ar desprimăvăra nu m-aş dezlipi de şemineu şi nu m-aş descălţa de papucii de casă. Frigul nu-mi strâmtează doar vasele de sânge ci şi elanul, tonusul, pofta de mâncare, randamentul, talentul, amuzamentul.

9. Nu-mi place dezordinea, mizeria, slinoşenia, mirosurile urâte, hainele boţite, pantofii înnoroiaţi, halena de usturoi, femeile bătrâne cu părul lung, nestrâns.

10. Nu-mi place de mine când mă învinge lenea, când judec cu cizmele, când îmi pierd controlul şi mă enervez, când sunt intolerantă, când mă îngraş peste 55 de kile, când spun răutăţi gratuite (sau costisitoare :D), când fac măgării pe care nu mi le mai pot ierta eu, când mă cred mai deşteaptă decât sunt.

Când nu-ţi mai place de tine, e crunt!

57 de comentarii:

  1. Ma gandesc sa pun mana pe telefon si sa vad daca nu "bati albusurile spuma"....
    Hai ca este si mai rau daca nu mai suna deloc!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Virtualkid: Ha ha ha! Nu bat albuşuri, îl bat la cap pe Vasile :D

    Da, ar fi mai rău să mă simt părăsită de toţi, dar sunt zile în care ar trebui să vorbesc necontenit la telefon şi nici asta nu e viaţă! ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a placut postarea aceasta! Ce pot sa iti zic este ca multe din lucrurile pe care le-ai insirat aici tuturor ne sunt dizgratioase, dar le acceptam ca asa merg lucrurile... vezi telefonul mobil cel putin...
    O Zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Ana Maria: E greu să mai fii unic în zilele noastre! :))
    Zi minunată şi ţie!

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. nici mie
    2. lumea sună să afle reţeta (bezele? .... aoleu)
    3. mie da, dar sa mai fie şi ceva pe lângă
    4. nici aici
    5. ai uitat să închizi paranteza
    6. încet e mai bine
    7. ouch
    8. brrrrr .... dar ies fotografii frumoase; dacă mai e şi ceva ceaţă, chiciură ... perfect
    9. yac
    10. of, lenea asta ... (e cucoană?)
    ... îmi place fotografia, seamană cu Chucky ... să fim cuminţi că altfel ăsta mic ne vine de hac

    RăspundețiȘtergere
  6. @Cristian Ion:
    1. check!
    2. da, dau multe reţete, inclusiv de murături pentru celor cărora li s-a aplecat de bezele :))
    3. eu numai "pe lângă" ;)
    4. Adică nu te scoate din minţi prosopul care plimbă apa pe tine până se evaporă de la frecare? Ai nervi de oţel.
    5. dau fuga s-o-nchid!
    6. da
    7. mă simt ca o vrabie cu pretenţii de vultur
    8. plusează, pentru atâta nu ies din casă! =))
    9. bleah!
    10. lenea e cea mai mică dintre toate, cum te-ai legat drept de ea?

    E o păpuşă care are aproape vârsta mea şi cam aceeaşi acuitate vizuală =))

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu excepția lui 3, 7 și 8, suntem cam la fel. Doar că la mine, pe primul loc e chestia cu zgomotul.Iar la categoria asta bag și sforăitul ”peștișorului”, motiv din care am dezertat de ani de zile din dormitorul conjugal.

    RăspundețiȘtergere
  8. @silavaracald: 7 din 10 e un scor de excepţie! :D

    Şi eu încep să iau în calcul evadarea ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu as putea accepta unele chestii din lista ta de "dislike" (9 exclus).
    Un singur lucru nu reusesc sa-l accept si nu inteleg, neam, care-i este rostul: unghiile luungi. Ce reprezinta ele in materie de frumusete?

    RăspundețiȘtergere
  10. HEPI VELĂNTAIN, ARCADIA! :) până să apuc să mă uit în calendar, m-am tot gândit ce te-a apucat să pomeneşti de asta acum...

    mazărea trimite-o la mine pe toată-toată!

    unghiile lungi nu-mi plac la alţii nici atât cât la mine.

    deci păpuşa e a ta. tu i-ai belit ochiul? :D şi patefonul din cealaltă imagine tot al tău e? că-i tare frumos!

    RăspundețiȘtergere
  11. ha! nici macar noi astia care ne-am facut bagajele nu vad de ce am adopta niste chestii, care oricum nu apartin locului unde suntem (in Austria par example se face Valentin, ca doar e sfant catolic (dar tot nu sarbatorim ca nu vreau sa fac icter de la atata roz, in plus mi se pare ipocrizie sa-i zic jumatatii mele doar azi ihlibedih ;) ), dar Haloween mi se pare deplasat, deci zicem pas. ). subscriu la majoritatea punctelor tale, cu telefonul insa chiar nu am nimic. daca ma enerveaza prea tare il inchid, fara a ma gandi la consecinte!

    RăspundețiȘtergere
  12. frumos, îmi place...
    e cu substanţă, e cu bun simţ, cu subânţeles(uri), cu curaj,...
    ai o exprimare foarte plăcută, cu gust, cu arome, cu precizie, cu tăiş, cu haz...
    frumos, mai vin pe-aici...

    RăspundețiȘtergere
  13. @Stefana: Eu peste gustul altora nu mă bag, ba, uneori am admirat la semenele mele nişte unghii mai lungi şi îngrijite. În tinereţe chiar le-am avut şi eu o ţâră mai lungi, că oricum nu făceam vreo treabă, după cum v-am povestit în povestea porcului :))

    Acum doi ani am făcut greşeala capitală de-a-mi pune din alea de gel acrilic. Măiculiţă, mi le-am smuls în chinuri, între Crăciun şi Anul nou, pentru că toate manichiuristele erau ocupate şi n-au avut timp pentru mine. :((

    Acum, le tai scurt. Foarte scurt.

    Dar ce mă oripilează cu adevărat în materie de unghii sunt unghiile de la picioare luuungi şi ascuţite! Brrrr.....






    @puideblog: Hepi pur şi simplu, fără Velăntain, nu se poate? :P
    Păpuşa a fost a vecinei mele. La ultima curăţenie generală, înainte s-o arunce, i-am făcut o şedinţă foto.
    Patefonul e pozat la un târg de antichităţi.



    @Zazuza: Nici eu nu văd, dar mă gândeam că-i din cauza astigmatismului :D

    RăspundețiȘtergere
  14. @Victor Mihiş: Mă bucur că te afli într-o dispoziţie atât de bună, că nu te zgărceşti deloc cu laudele, dar nu exced ele, oare, calităţile mele?

    Mă întreb retoric, nu e musai să revii asupra celor spuse. O să le iau aşa, ca pe o "atenţie" de Velăntain =)) =))

    RăspundețiȘtergere
  15. Dacă îţi trimit un mail e mai ok?

    Se vede că gândurile noastre emit pe aceiaşi frecvenţă. :D

    Vasile ce mai face?

    RăspundețiȘtergere
  16. @Costea: Emailul e ok, îl citesc după ce bat albuşurile =))

    Vasile e bucuros că eu nu cred în Moş Valentin şi poate, deci, să stea liniştit acasă în seara asta :D

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca la cele ce-ti placeau as fi inlocuit violoncelul cu vioara si pianul, aici le las pe toate pentru ca se pare ca avem destule in comun. ;))
    As mai adauga si faptul ca daca nu-mi plac persoanele care urla la mine, nu-mi plac nici cei care vorbesc foarte, dar foarte incet, de parca tot ce-ar spune e secret de stat. Am auzul foarte bine dezvoltat, dar nu pot auzi totusi ce sopteste careva de la 5 m distanta.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Dara: Vezi de treabă, draga mea! Dacă şoptitorul vrea cu adevărat să-ţi spună ceva important, o să-şi imposteze glasul până o să se asigure că auzi.
    Dacă nu, la sfârşit îi spui zâmbind să-ţi scrie un email că n-ai auzit nimic din ce-a debitat în pianissimo =))

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu prefer halena de usturoi in locul celei de tutun sau alcool si prefer sa inghet de frig decat sa mor de cald! Si nu-mi place sa vad/aud/citesc despre copii sau animale maltratate...nu mai sunt buna de nimic toata ziua...Mazarea poti sa o imparti cu mine si cu puideblog...;-) No' cam astea-s...

    RăspundețiȘtergere
  20. @Liana: Eu prefer tutunul usturoiului. :D
    Doamne, nici o fiinţă de pe lume n-ar trebui maltratată! :((
    Împărţiţi mazărea frăţeşte cu toţi cei care poftesc.

    RăspundețiȘtergere
  21. 1, 5, 6, 7, 8 si 9 nu imi plac nici mie. Mazarea imi place acum, desi cand eram pici nu puneam gura pe asa ceva, o uram din toti rarunchii. Uneori imi place cand ma cotropeste lenea si nu dau 2 bani pe cate kilograme am. Iar in ceea ce o priveste pe iubita mea, chiar devin tare bucuros daca are mai mult de 55 de kilograme, mie placandu-mi doamnele ceva mai corpolente. Nu grase, mai plinute, chuby cum spun englezii. Telefoanele nu imi plac in mod deosebit, am acelasi telefon de 3 sau 4 ani. Nu ma omor dupa ele dar nici nu urasc sa comunic. Prosoapele care au balsam de rufe in ele imi plac, dar balsam pus in cantitatea care trebuie. Daca prosopelul aluneca pe tine inseamna ca cineva a pus PREA MULT balsam. Sau prosopul e de calitate indoielnica.

    RăspundețiȘtergere
  22. P.S. Banuiesc ca urasti si papusile de Aradeanca... Nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  23. @Eugen Ion: Poţi licita pentru mazăre alături de Daria şi Liana :D
    Depinde ce înălţime are prietena ta, că eu la 160 de centimetri nu-mi permit mai mult fără să risc ateroscleroza şi hipertensiunea arterială :P

    Cât despre prosoape, când sunt acasă la mine răspund pentru calitate şi pentru cantitate, dar când sunt în deplasare mă apucă năbădăile, recunosc :D

    P.S. Nu, ele fac deja parte din categoria antichităţi =))

    RăspundețiȘtergere
  24. Arcadia, te iubesc! :))))
    Si n-o spun pentru ca ar fi nush' ce sfant catolic azi, ci pentru ca nici mie nu-mi plac cele enumerate de tine! Poate doar intensitatea difera.
    Initial am detaliat, apoi mi-a fost teama ca daca insir explicatiile, iese prea lung comentariul.
    Aleg cateva, la intamplare:
    - mazarea: am exclus-o iremediabil si din salata de boeuf, inca din vremuri imemoriale
    - femeile cu plete'n vant, dupa o varsta (nici macar nu cele batrane) mi se par disperate si dezadaptate
    - ma detest cand sunt lenesa, cand sunt uricioasa cu cei din jur, cand n-am chef, cand imi refuz sau imi reped copiii…

    RăspundețiȘtergere
  25. @Mirela: Ei, uite, acum Vasile va vedea că nu-s singura care crede că după o vârstă femeile tre' musai să se tundă :D Un păr bătrân şi lung e complet dezagreabil.

    RăspundețiȘtergere
  26. Eu am incercat sa scriu, dar n-am putut. Eram in dezacord total cu unghiile si cu mazarea...
    Incerc acum sa fiu de acord, sa vad daca pot scrie. Deci, nu-mi plac mamaile cu parul lung. Si cand mai e si alb...of... Insa, trebuie sa recunosc, exista si o mamaie cu parul scurt, pe care nu o plac.

    RăspundețiȘtergere
  27. [a se citi cu "r" franţuzesc]

    Trăiască liniştea, tihna, căldura, curăţenia, hărnicia!
    Trăiască prosoapili aspre, unghiili scurte, babili cu părul scurt!
    Jos cu sărbătorili străine!
    Jos cu celularili!

    Dar, daţi-mi "voe":
    Sus cu mazărea!

    RăspundețiȘtergere
  28. sarbatorile astea... nici eu nu le indragresc deloc... mai ales pe aia care... are si obiceiul aruncarii cu oua... ca sa nu mai zic nimic de simbolistica ei pacatoasa...
    insa... imi place sa lenevesc... as lenevi in fiecare zi... dar... din pacate nu-mi permit... ca... mereu suna ceasul sa ma invite sa ies pe usa afara, in drum spre servici... si mereu este ceva de facut...
    cat despre kg... nu stau prea rau... dar nici nu cred ca ar trebui sa mai pun... peste 72, la un metru si 73 inaltime...
    alte rautati... nu stiu sa le recunosc... deci.. se ascund prea bine casa fie etalate... ups... ca m-am dat de gol cu ele...

    RăspundețiȘtergere
  29. Din dragoste pentru dumneata, acum ca ai ales a marturisi:

    Telefoanele se vor imputina, mazarea va disparea, matasea va filfii...La ai nimeni nu se va mai gindi... Cu Mazda, sincer, nu stiu cum va fi.

    Fiindca musca-n lapte pe-aici nu am zarit
    Am sarit eu iute si m-am oferit!

    RăspundețiȘtergere
  30. Imi place Valentine's day si nu-mi place Halloween. Fac parte dintre "cei plecaţi aiurea prin lume" si fiindca intentionez sa raman "aiurea", ma adaptez.
    Fara telefon mobil ma simt in nesiguranta, este prietenul meu, gardianul meu, etc.
    Imi place mazarea dar daca dispare, nu-i nicio paguba.
    Balsamul din prosoape "sare la mine", sunt alergica.
    5 si 6 nu-mi plac nici mie si m-a ajutat Dumnezeu sa traiesc intr-o tara unde bunul simt este la el acasa.
    Nu-mi plac unghiile exagerate sau ne-ngrijite, dar unghiile taiate foarte scurt ma incomodeaza.
    Frigul nu-mi place nici mie, poate de aceea am parte de el din belsug, deci no comment.
    Pt. 9 si 10 te felicit, bine conturat!

    RăspundețiȘtergere
  31. Da asa este, un par de baba este cat se poate de dezagreabil. In intelepciunea sa, poporul roman a rezolvat aceasta problema prin introducerea in portul popular a basmalei, un accesoriu prezent in mai toate zonele Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
  32. Deci, nici la neplăceri nu ne asemănăm ... dar, ne completăm ;)

    Totuşi, de reţinut o "vorbă" (puţin prelucrată)pentru "lupii moralişti":

    Ce nu îţi place,
    Ţie nu-ţi mai face,
    Nici altora n-o coace!

    O morală: Am sa port parul despletit până la 150 de ani =))

    RăspundețiȘtergere
  33. @anamaria: Păi tu tre să ai unghii lungi ca să poţi apuca mazărea, nu? =))
    Iar cu mamaia tunsă şi neiubită, ce să zic? Te înţeleg :P




    @Teodora: Trăiască! :D
    Grăbeşte-te să te ănscrii la licitaţia pentru mazăre :D




    @oovi: Ţie îţi dădeam voie să iubeşti sărbătorile, că tu eşti plecat în lume :D
    Cât despre răutăţi, "tu eşti mai bun decât mine"! ;)




    @Ilinca:
    Ai sărit cu urătura
    Şi mi-ai dat în gură, mura!
    Chiar şi-n lapte îmbăiată
    Este-o mură minunată. :D




    @Ella: Deci tu nu te înscrii la licitaţia pentru mazăre! :D
    Da' fă ceva cu frigul, că iernile tale nu-s de trăit! :D



    @Vasile Covaciu: Bun venit la noi şi mulţămim de laudă. :)



    @Eugen Ion: Trăiască poporul, deci! :D




    @PeNe: Bre, până ajungi matale la jumatea lu' 150 de ani sigur te tunzi, ai să vezi! =))

    Cât despre copt, iar m-ai pierdut pe drum! :o

    RăspundețiȘtergere
  34. Lasă, e bine că te-ai pierdut pe drum;)... nu-mi fac probleme că doar eşti cea mai tare în trafic =))

    RăspundețiȘtergere
  35. Acum sunteti pe gustul meu!

    1. Tocmai de aia imi plac mie sarbatorile enumerate. De abia atunci ne dam seama cu adevarat cat suntem de romani. In restul celorlalte zile suntem ... europeni.
    2. Despre telefoane mi-am spus deja parerea ... iar solutia a fost documentata stiintific ;)
    3. Bonduelle ... atat am de zis.
    4. ???
    5. De la poliestirenul ala mi s-au strepezit dintii deja :D
    6. Interesanta provocare. Pot sa va recomand si bungee jumping?
    7. Mie imi plac, dar nu ale mele. Senzatiile sunt mult mai tari.. daca pot sa spun asa :D
    8. N-as fi zis! Vreau sa zic ca nu am simtit nici stirbirea amuzamentului, nici a talentului, si nici a randamentului.
    9. Ce ar trebui sa inteleg despre barbatii batrani cu parul lung si nestrans?
    10. Cu lenea sunt prieten; cizmele nu au nicio vina; autocontrolul e ceva precum fata morgana, iar mai destept decat sunt, nu ar fi posibil.

    RăspundețiȘtergere
  36. @robert:
    1. deci, cum ai serbat ieri? Inimioare? Ciocolată Milca heart? Restorant cu lumânări? Hai, zi-mi tot să mă faci invidioasă! :D
    2. Da, sunt pe felie, ca să zic aşa! :))
    3. Nu-mi pasă de...elle! =))
    4. Cred că se ocupă altcineva decât tine de chestiune, că altfel ai şti cum e! :P
    5. Da, simt fix la fel! Brrrr....
    6. Da, la Cheile Râşnoavei, aproape de mine. :D
    7. Reciproca nu are acelaşi efect, dacă pot să spun şi eu aşa =))
    8. Mulţumesc! :D
    9. Nu vrei să ştii ce zic eu! :-L
    10. altfel n-ai mai fi Robert de Hackerville! =))

    RăspundețiȘtergere
  37. 1. Vroiam sa zic ca de Velantain Dei asta, dam startul la muzica populara si cantam 3 culori cunosc pe lume ... sau parca era Desteapta-te romane. Oricum, nu conteaza... astazi e o zi obisnuita si America nu ne-a rezervat nimic deosebit.
    4. Touche! :D
    6. Neaaaa... Burj Dubai e mult mai indicat pentru adrenalina.
    7. 1-0 pentru barbati.
    10. Iar mi-am adus aminte ca m-au prins astia de la Google .. atat de destept sunt :(

    RăspundețiȘtergere
  38. @robert:
    1. Noi ascultăm numai cântece patriotice! Fără populară de amor şi dor, exclusiv melodii patriotice, ca de exemplu:

    http://www.trilulilu.ro/hornarul/05fa8d012fd7b1

    http://www.trilulilu.ro/dienuta74/eaf9bcc630fddd

    6. Mie adrenalina mi-a crescut de la miros în Dubai. Frate, dacă eşti mai simţitor, aşa, cu nasul, te ia cu rău de la miros! Oriunde intri te loveşte un miros greu, opulent, te apasă pe suflet! În primele zile am avut migrene.

    10. Vrei să-ţi spun adevărul? N-am înţeles nimic din ce-ai spus tu acolo. Habar n-am ce înseamnă, ce implicaţii are. Ar trebui să mă tem şi eu? :o

    RăspundețiȘtergere
  39. e supersugestiva poza cu papusa aia cu tatuaj pe frunte(are frunte lata, olimpiana, frunte de papusa foarte desteapta .)

    RăspundețiȘtergere
  40. Din ciclul “Marirea si decaderea lu’ Vasile cel Mare”:

    Din diverse motive nu am accesat decat astazi ultimele panseuri ale iepurasului arcadian si cand am vazut titlul, “care este” , mi-am zis ca e de bine, s-a pus pe confesiuni!
    Citesc punctul unu si imi zic, e normal, cu Dumnezeu nu te joci! Ar fi bun si locul doi ca oricum eram “primus inter pares”! (Transcedentalii se exclud, evident). Ce a urmat a intrecut orice scenariu SF. Tradare, tradare, de trei ori tradare! Ce “pusca si cureaua lata…..”! Umilinta pe fata! Sa vad rucola, pantofii si violoncelul! Ce de ode, ce de osanale! Ovidius ar muri de rusine!
    Unde-I Vasile?, imi zic disperat, pe ce loc e Vasile? Fratilor, apa, aer, ma sufoc ! Vasile n-a prins top 10! Ma arunc asupra tastelor, citesc postarea precedenta, macar aici, imi zic, sa prind locul unu! Memorez rapid evenimente si gesturi anterioare si-mi zic: gata, s-a terminat cu Vasile, fanteziile din dus au alte personaje.
    Sa vad cat de jos am ajuns. Rusine Vasile! Nici in top 10 la “ce nu-mi place” n-ai intrat! Te-a batut Mazare(a)!
    Mi-as face seppuku dar n-am voie! …
    Dragi internauti, cateva zile Arcadia va intra in inventar , in joc de glezne pozitia “ghiocelul luat”! Sa vada cat de amara poate fi viata, ca de, ii place rucola! Intre timp imi cumpar violoncel! Scarrrrttttt!!!! 100 decibeli !
    Am aflat si cine e de vina pentru usturatorul si rusinosul rezultat din dublu top 10 : rusine Dinu Patriciu !

    RăspundețiȘtergere
  41. @Al.M: Da, cred că seamănă cu stăpâna ei, vecina mea, care e mare director mare la Kraft - Viena. =))

    RăspundețiȘtergere
  42. @Dragă Vasile, lasă-te de prostii, lasă inventarul, lasă poziţiile, dacă vrei să apuci niscaiva ghiocei pe la tâmple!
    Lasă şi violoncelul şi ia-o da capo cu cititul, că eşti fix aşa cum ai zis, primul între egali!
    Căci, oare, la cine m-am referit eu când am zis, la punctul unu pe lista pozitivă, că Dumnezeu ne dă oameni frumoşi şi buni pe lângă noi? Ha?


    Dragi internauţi, ne scuzaţi pentru incident, Vasile trebuie să vină acasă să pape o salată de rucola.
    Da' o să mai treacă el pe-aici, să cânte aria aia în do major :P

    RăspundețiȘtergere
  43. La cate bloguri am citit ieri pe tema Sf Valentin, credeam ca nu mai e nimeni care sa gandeasca ca mine, se pare insa ca acum am gasit. Sunt de aceeasi parere, nu vad de ce trebuie sa importam noi toate sarbatorile americanilor. Am vazut pana si pe bloguri religioase ca incurajau sarbatorirea zilei de ieri.
    La 2 puncte nu sunt la fel insa, mie imi place frigul si imi plac telefoanele mobile :D

    RăspundețiȘtergere
  44. @Mihai: Bun venit pe la noi!
    Cât despre faptul că-ţi place frigul nu mai am nicio îndoială după ce-am intrat pe site-ul tău :D

    Dar cu 8 puncte în comun, n-o să lăsăm frigul şi telefonul să stea în calea prieteniei noastre, nu? :P

    RăspundețiȘtergere
  45. Despre sărbători..nu prea am ce spune, fiecare cum simte.
    În rest, te „intuiam „!Ești o tipă faină!!
    59 de kg. Nu-mi place să trec peste..
    S-auzim de bine,Arcadia!

    RăspundețiȘtergere
  46. @Incertitudini: Da, fiecare cu sărbătorile care-i plac.
    Mulţam!
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  47. Subscriu, cu exceptia doamnei mazare ;) Mi-a placut subiectul, apropo :)

    RăspundețiȘtergere
  48. @teonegura: He he he! Vezi că se gată mazărea, la câţi candidaţi s-au înscris la licitaţie :D

    RăspundețiȘtergere
  49. Apoi în 10 puncte nu aș putea scrie tot ce nu îmi place și nici nu vreau să mă limitez... aia cu mirosurile însă aș trece-o de două sau de trei ori în listă :D

    RăspundețiȘtergere
  50. @cristiandima: Păi aşa am zis şi eu, dar leapşa cerea să specifici doar zece. Oricum eu am înşirat mai multe :D

    RăspundețiȘtergere
  51. Imi place mult poza pentru ca seamana cu una dintre papusile mele din copilarie care acum e undeva pe la bunica. Mi-ai amintit de ea si de cum o chinuiam cand ma jucam cu ea. Mi-ai mai dat o idee de postare ! :D

    RăspundețiȘtergere
  52. @Cony: Ce coincidenţă, bre! Tocmai intrasem la tine sa iu link pentru leapşa pe care mi-ai predat-o :D

    Şi eu mai am la mama o păpuşă din copilărie :)

    RăspundețiȘtergere
  53. Am scris ce nu-mi place dar ca tolomaca in loc sa salvez am pierdut scrierea si de oftica am lasat sa mai treaca ceva timp
    Eu am crescut sarbatorind Sf Valentin(ziua de nume a nasului,plus catolicismul din mine)
    Dar nu sub aspectul lacramoso-peltea
    Nu suport inimioarele rosii,ursuletii care se pupa si care tipa in chineza "ai lav iu"
    Cu atat mai mult nu-mi place sa ma intoxice cineva cu o sarbatoare inventata adhoc in cateva sate oltenesti( e greu sa explic nemultumirile mele fata de olteni ,doar daca le-ati vedea prinsma mea si a jobului ati putea intelege )
    Telefoanele mobile nu ma deranjeaza atat timp cand nu suna in momente importante,gen cand taman am atipit si visez cine stie ce minunatie,cand umblu la flori,cand invart in oale sau fac cine stie ce prajitura care necesita doctorate in chimie sau si mai rau cand .......am momente de tandrete maxima
    Mazarea in place ,doar ca nu ma omor dupa ea cand e inecata in bulion
    Balsamul la rufe nu ma deranjeaza daca nu imi nuta nasul din loc cu un parfum prea puternic,atat timp cat proasoapele sunt moi ...go for it
    In privinta prafului,zgomotului si diverselor tonalitati de voci(ascutite sau isterice) sunt perfect de acord cu tine(spre rusinea mea as zice ca stiu niscai persoane care se afla pe lista mea neagra din cauza vocilor,nu m-am mai chinuit sa incerc sa le cunosc,por si simplu nu le suport vocile)
    De asemenea nu-mi place agitatia si mitocania(hm ....de la ardelenismul meu cred ca mi se trage asta cu graba)
    Cu unghile am un pact........trebuie sa fie suficient de lungi cat sa pot apuca,daca le am taiate din carne ma simt ca o pisica fara coada
    In privinta pletelor aici sunt multe de discutat
    Am un amic care zice ca marea majoritate a femeilor cum trec de 30 de ani cum se tampesc si se tund "gospodina"(adica se tund scurt si de fapt mai mult sunt ciopartite de o una care incearca sa se dea frizerita,nu mai vorbim de coafeza)
    Sunt femei care au 3 fire de par in cap si le lasa ........ca pe suvita lu base
    De asemenea sunt femei care au un par splendid si care stiu sa se ingrijeasca si parul lung face parte din fiinta si sarmul lor(a se vedea Pene )
    Oricum muieri cu 3 late slinoase si despletite in chip de bocitoare neincadrate in campul muncii........bleah
    In privinta lucrurilor care nu-mi plac cred ca la mine top 10 se face top 1000.....dar de ....io-s o scorpie cusurgioaica si mai stric si lumea.........sa-mi fie rusine !:D
    As adauga ca urasc madamele "patroane " care isi eltaleaza aurul castigat pe vremea cand erau vanzatoare la Alimentara si isi etaleaza burtile in rochii de poliester flausat de purtare ,fabricat la inceputul anilor 70 al veacului trecut ,la fel de mult ca si pe alte "patroane" care scapa sticla de parfum cu izuri arabesti si te calca pe bataturi in pantofii lor kitchiosi tip "Prada" si hainele lor tip "Gucci"
    aici e un alt subiect de "nu-mi place"

    RăspundețiȘtergere
  54. @Elfa: Io zic să-ţi fac blog, ca să ai unde te exprima pe larg! =))

    RăspundețiȘtergere