luni, 7 februarie 2011

Blog-notes

Dacă acest articol ar fi fost o carte iar comentariul meu, pe blogul lui Eugen, o adnotare pe paginile ei, se cheamă că deja ţin cont de părerea celor care consideră notiţele o impietate adusă cărţilor când folosesc, iată, "blog-notes-ul" pentru observaţii. :D

Prietenul nostru povesteşte despre prietenul lui şi prietena prietenului lui, ambii nemulţumiţi. El pentru că ea nu participă financiar la uniunea consensuală, ea pentru că ar vrea ca el s-o sprijine mai mult.

Nimic nou până aici, eu am aflat de mai bine de două decenii că aşteptările nu-s niciodată direct proporţionale cu realităţile din teren, încă de pe vremea când, visătoare, aşteptam ca Vasile să-mi cânte, îndrăgostit, serenade în miez de noapte iar el îmi citea, neliniştit, Comedia umană ziua-n amiaza mare. Contemporane cu aşteptările mele erau şi-ale lui, care noaptea visa raţe cu portocale iar la lumina zilei servea budinci catastrofale.

Deşi dragostea trece prin stomac, secretul fericirii nu este masa îmbelşugată ci masa negocierilor, cu dicţionarul ♀- la îndemână. Pentru că chiar dacă locuiesc în aceeaşi ţară, se poate lesne să nu vorbească aceeaşi limbă.

"Io vreau un bărbat care să mă sprijine mai mult", zicea prietena prietenului lui Eugen în poveste.
Ei bine, propoziţia asta trebuie tradusă. Adică femeia trebuie să explice clar, în termeni exacţi, ce aşteptări are. Vrea sprijinită de braţ când pe trotuar e polei? Vrea un grup-suport când e deprimată că s-a îngrăşat? Vrea sprijin material? Vrea glezne pupate şi picioare încălţate? Să se exprime, clar, aşadar: Guban? Louboutin?
Da, e foarte greu să formulezi în termeni precişi şi concişi dorinţele tale bombastico-fantastice, să le dai o faţă mai omenoasă, să cauţi prin hăţişul de bălării care-ţi populează aşteptările şi visările, câteva fraze de bun simţ care să nu-i bulbuce ochii şi să nu-i strepezească auzul iubitului, dar altă cale nu-i. Ori îi spui, ori îţi pui aşteptările-n cui.

Cu egală dreptate şi domnia lui trebuie să-şi prezinte aşteptările. Iar dacă ei i se cere efortul de-a renunţa la broderii, epitete şi aluzii discrete pentru ca el să priceapă limpede mesajul, de la el se aşteaptă o exprimare care să ţintească nu cortexul cerebral cu gândirea lui abstractă, ci sistemul limbic, responsabil cu emoţiile şi memoria.
Ce doreşte el? (În afară de sex, pentru că asta subînţelege ea şi fără cortex). Dacă aşteaptă curăţenie, trebuie să precizeze de care: zilnică, săptămânală, lunară sau anuală? Dacă vrea mâncare trebuie să-i spună cam de care, cam câtă şi cam la ce ore. Dacă vrea şi hainele spălate şi călcate înseamnă că vrea cam de toate şi deci tre să aducă la masa negocierii lista lui cu participaţiuni la uniunea consensuală.

Şi uite-aşa, doi oameni mari şi responsabili, adaugă sau taie de pe listă, de comun acord, aşteptări. Le ajustează, le printează şi le semnează dacă-i aranjează.

Ştiind astfel fiecare ce are de făcut şi de aşteptat, vor constata că fericirea există.
Şi coafura rezistă.

50 de comentarii:

  1. De data asta subliniez ilustrația care înzecește vibrația produsă de cele scrise de mata.

    Mă refer desigur la faptul că ar trebui să mă asigur să nu mă prăvălesc cînd hohotesc.

    L-aș fi vrut și pe dumnealui cu mimica de rigoare cînd s-ar afla în aparare pentru dreptul la viață lîngă soață.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ilinca: Hohoteala ta e mulţumirea mea, dar fii atentă la detentă! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai, doamna mea,
    atunci s-ar zice ca am comunica
    adica am vorbi impreuna
    nu singuri, precum cateii la luna
    si mai ales am vorbi intelept
    cand celalalt asculta atent
    si am empatiza ma des
    ca sa existe consens.
    Care va sa zica,
    la o adica,
    nu doar ce dam conteaza
    ci daca rezoneaza
    cu asteptarile enuntate
    ale jumatatii stresate.

    RăspundețiȘtergere
  4. @cătălina, femeie, s-a prins de idee! =))

    RăspundețiȘtergere
  5. Păi, pentru a scrie lista aia e nevoie o limpezime extraordinară a minţii şi de orgolii cât mai mititele. Adică ceea ce zici tu ar fi idealul, numai că treburile nu funcţionează aşa de simplu.
    Ştii bancurile alea cu femei imposibile? Sunt făcute după cazuri reale. :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand am citit titlul, deja ma gandeam la faimosul si ultramediatizatul bloc-notes al lui Claudiu Raducanu, deci ma gandeam ca te-ai luat de fotbalisti. Nop...da'poate te iei...;-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Aşa încercam şi eu să îi povstesc, că până la urmă problema lor e una de comunicare. L-am sunat în seara asta şi i-am povestit de subiectul meu de blog, motiv pentru care mi-a cam reproşat lipsa mea de discreţie. Pe această cale îmi cer scuze, dacă mai sunt de folos acum, post factum. Altă observaţie, una chiar importantă: nu, el nu îi reproşează lipsa de participaţiune la cheltuielile casei, ci faptul că ea îi reproşează lui că după toate eforturile pe care bietul le-a depus, ea tot nu este mulţumită sfârşind într-un reproş nedrept - spune el.

    RăspundețiȘtergere
  8. uşor de zis, greu de făcut asta cu comunicarea... dacă s-ar putea citi gândurile :D mi-a plăcut finalul tău (nu doar finalul, desigur) asortat cu poza.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai ramana sa-si mai si contrasemneze listele, ca sa nu aiba disensiuni ulterioare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Fericirea e un lucru mărunt
    E o aripă care vibrează
    E un pitic ce dansează...
    :P

    RăspundețiȘtergere
  11. @Dara: E greu de crezut că chiar sunt reale femeile alea! :D



    @Liana: Nu mă pricep la fotbal, deci cred că despre forbalişti nu voi vorbi.
    Poate doar să-l laud, aşa, în treacăt pe Chivu pentru asumarea măgăriei şi scuzele publice. Fie că e vorba doar de imagine, fie că omul chiar regretă gestul, e lăudabilă atitudinea :)



    @Eugen: Prietenul tău nu are de ce fi supărat pe tine, că doar nu i-ai dat numele, noi nu-l cunoaştem, deci e în siguranţă. :D
    Cât despre nemulţumirea lui, deşi îndreptăţită, are vina de-a nu-şi prezentat deschis, doamnei, aşteptările. iar doamna, ar trebui să cugete cu ce participaţiuni vine ea în uniune, cum ziceam. Pentru că nu poţi avea doar drepturi. Ai, musai, şi obligaţii.



    @Virtualkid: Da, pot apela şi la un notar =))



    @Costea: Cred că e mai mult pitic =))

    RăspundețiȘtergere
  12. Uite că am mers și eu la Eugen să văd despre ce e vorba, să nu-mi dau cu părerea aiurea.
    Și am dat peste unul din rarele cazuri de lupi mâncați de oaie.
    Eugene, zi-i amicului să o inunde de acum cu ”susținerea” și s-o lase mai moale cu partea materială. Când o vedea frigiderul gol și gunoiul până-n grindă, ori își revine la sentimente mai umane, ori o ia din loc, ceea ce nu e deloc o pierdere la urma urmei.

    RăspundețiȘtergere
  13. În ideea că această postare a ta nu se referă strict la articolul publicat pe un alt blog (altfel, mergeam să comentez acolo cazul ;)), mă bag şi eu în oala cu "ciorbă" ... mâncarea mea preferată =))
    Indiferent de EA şi EL, la început sunt amândoi mulţumiţi fiindcă, fiecare vede la celălalt numai calităţle. Apoi, timpul trece, acuitatea vizuală creşte, defectele ies la iveală, pretenţiile se ridică, aşteptările se lasă ... aşteptate şi, pe motiv de lipsă de comunicare, fiecare îşi vede de drumul lui. :(

    RăspundețiȘtergere
  14. @PeNe: Înţeleg că-ţi plac ciorbele mai acrişoare? =))

    Comunicarea asta, bat-o vina, e inamicul public nr 1 :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Am citit si eu articolul care a inspirat-o pe Arcadia.
    Concluzie: tin cu prietenul, nu cu iubita lui! :)))

    RăspundețiȘtergere
  16. Da, îmi plac ciorbele acrişoare şi concentrate ;),nu supele-zeamă lungă în care nu găseşti nimic :)... oricât ai jongla cu comunicarea!

    RăspundețiȘtergere
  17. @Mirela: No comment :)



    @PeNe: Eu aleg supa, fără excepţie :P

    RăspundețiȘtergere
  18. Iau notite de zor!:D Astept si continuare:))))

    RăspundețiȘtergere
  19. Arcadia,
    Din multe cauze, am lipsit în câteva rânduri de la ora ta de lectură. Motivează-mi, te rog, absențele! Promit să stau , altădată, după program!
    p.s. ilustrația este mortală- dumnealui ațipise( uite vezi, așa ceva ar trebui să se treacă în contractul prenupțial- să nu sforăie, să nu doarmă de-a-n picioarele..

    RăspundețiȘtergere
  20. @Incertitudini: Pentru că eşti o elevă conştiincioasă şi ai numai note bune, îţi motivez toate absenţele.
    Şă-ţi ei temele de la colegi, bine? =))

    Păi dacă am avea această pretenţie, să nu sforăie, am rămâne, toate, fete batrâne. De aia ziceam eu că tre' să ne ajustăm aşteptările la situaţia din teren =))

    RăspundețiȘtergere
  21. Postul tau va revolutiona comunicarea in familia noastra! La primul meu semn de nedumerire io am sa strig "sistemul limbiiic" iar cand o sa-i vina lui randul o sa ridice pancarta cu "cortexuu'" :D

    Cine n-are Arcadia sa-si cumpere :->

    RăspundețiȘtergere
  22. @Sara: La voi n-ar fi de mirare să se întâmple fix cum zici! =))
    Trăiască-vă umorul!

    Cât despre finalul tău apoteotic, te joci cu focul! Unde o să-i ducă acum gândul pe toţi citiorii? La o băbăciune asortată cu proverbul original, desigur!
    Ntz-ntz-ntz! :-L

    RăspundețiȘtergere
  23. Nununuu. Cititorii stiu deja ca io voiam sa zic tu esti cea mai buna investitie :->

    RăspundețiȘtergere
  24. @Sara: Ok, ok, îţi dau coctailul ăla la Star!

    =))

    RăspundețiȘtergere
  25. In primul rand sa imi spui cine a zis chestia aia pe care ai afisat-o la profil. Sper ca nu e conceptie proprie si nu e vreo aluzie...

    Daca ar fi sa realizam graficul asteptarilor unei femei raportat la impliniri (cele realizate deja) cresterea este fara indoiala exponentiala.

    Nu am inteles partea cu sexu si cu cortexu. Ce treaba au una cu alta? Din moment ce dragostea trece prin stomac :)

    PS: io vreau o femeie care sa nu vorbeasca mult. Stiu ca nu se poate, dar eu totusi vreau =))

    RăspundețiȘtergere
  26. @robert: Chestia aia de la profil a zis-o Petre Ţuţea.
    Cum am recunoscut că sunt un pic vanitoasă, am zis să mă dau vară primară cu nişte genii. (Robert de Hackerville, Neuro-nul the Champion, etc...) :D

    În ce priveşte amestecul cortexului în treburile sexului, se încalcă nejustificat dreptul la neamestec în treburile interne.... :P

    Femeie care să nu vorbească mult? Aici te poate consilia Vasile, care se plânge de-o viaţă că nu vorbesc destul.
    Vei sfârşi constatând că eşti norocos :D

    RăspundețiȘtergere
  27. @Liana: chivu, fată! Ce faci tu când se joacă fotbal, fată?

    =)) =))

    RăspundețiȘtergere
  28. @Virtualkid: N-am vrut să aduc aici şi tristeţile care au urmat, am vrut să păstrez doar partea frumoasă a poveştii. Dar dacă ai întrebat, nu pot să evit răspunsul.
    Nici domnul Emanuel nici doamna Gabi nu mai sunt printre noi. Am păstrat legătura cu ei până la sfârşit. Mai puţin decât aş fi vrut, decât ar fi trebuit şi îmi reproşez acum asta.
    Au fost nişte oameni extraordinari, care vor rămâne întotdeauna în inima mea.

    RăspundețiȘtergere
  29. @ Robert: Petre Tutea a spus acele cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  30. @Eugen: =)) Aşa, ca să-i intre bine-n cap!

    RăspundețiȘtergere
  31. Am citit ambele poveşti (sau, mă rog, ambele variante ale poveştii) şi mă scarpin vârtos în creştet.
    Poate fi lipsa de comunicare.
    Poate fi şi o fire mai năbădăioasă - genul de persoană veşnic ursuză, nemulţumită, orice-ai face.
    Sau genul care are rateuri personale la activ, dar nu e vina ei niciodată, ci a celuilalt. Rezultă o veşnică bombăneală.
    Cât despre bani... cică "la viaţa mea am fost şi sărac, am fost şi bogat; vă spun eu, e mult mai mişto să fii bogat".
    Prin urmare, secretul fericirii în cuplu: firi vesele, comunicative, realizări personale, bani cu lopata.
    Şi-atunci, totul merge ca pe roate. Nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  32. Scuze, fata! Eram sub influenta nefasta a lui Mutu, ca am uitat numarul dosarelor lui penale ...acum mi-a povestit sotul de urgia pumnului lui Chivu, ca eu am fost ocupata cu blogul lui Tudor! ;-)Mi-ar face placere daca l-ai vizita! pup

    RăspundețiȘtergere
  33. Fugi d-aci! Deci el a scris treaba asta?! Nu ma asteptam. Recunosc ca nu l-am 'nteles niciodata. Si cred ca este valabil pentru toti confratii mei din Hackerville ;)

    Foarte profunda treaba cu neamestecul in treburile interne :D

    Urmatorul post sa il scrie Vasile si sa ne spuna adevarul :D

    @Eugen Ion
    Multumesc! Deja m-a informat Arcadia!
    Placut filozofia lui, dar nu gandirea politica. Pentru mine interactiunea dintre cele doua in gandirea lui Tutea reprezinta un nonsens si un paradox.
    Scuzati superficialitatea...

    RăspundețiȘtergere
  34. clar... eu sunt tare in urma cu ideile astea...
    pai... dupa capul meu... un el si o ea, stau impreuna pentru ca se iubesc... si restul vine de la sine... chiar si sexul.. pe care il denumesc... iubire...
    uff... ce naiv mai sunt... dar asta-s eu... ce sa ma fac...
    pai... daca incep cu liste si definirea pretentilor... asta suna a parteneriat de camera... contract de inchiriere sau de locuire comuna... relatie in sensul exact si strict al cuvantului... pai... cu asa ceva sa inlocuim iubirea???
    refuz categorit... fara notite... fara explicatii.. doar cu privirea plina de drag, care intelege dorinta celuilalt si cu iubirea care se lasa pe sine pentru binele altuia... si asta.. reciproc...

    PS: nu am citit articolul inspirator... ar fi trebuit???

    RăspundețiȘtergere
  35. @teodora: Până la urmă tot prin stomac trece dragostea =))



    @Liana: Te iert dacă te uiţi la meciul cu Bosnia, din martie! :P



    @robert: La noi trebuirile sunt bine împărţite: Vasile scrie puţin (spre deloc) şi vorbeşte mult, eu vorbesc puţin şi criu lung =))



    @oovi: Noi vorbim aici despre specia umană în secolul XXI, nu despre exemplarele excepţionale, pe cale de dispariţie :D :D

    Devenind serioşi, chiar şi într-o relaţie de iubire ca aceea descrisă de tine, tot e nevoie, în opinia mea, de exprimarea clară a aşteptărilor, chiar dacă ele nu sunt formulate ca nişte acte notariale ci în versuri, recitate pe câmpii înverzite şi ciripit de păsărele. :D

    RăspundețiȘtergere
  36. Daaa, si eu vreau sa scrie Vasile. Imi imaginez deja cum ar arata postarea lui: lunga cam de 2 propozitii, maxim! :))

    Cred ca e greu sa-ti asezi asteptarile chiar si in lista din cap, dar daca incepi bine de la tine si continui catre el, cu lista cu tot, trebuie sa iasa ceva edificator (n-am zis bun, poate sa iasa o despartire necesara)^_^ Si as mai calcula, acum, ca in trecut n-am calculat si m-a pocnit greseala asta peste nas, faptul ca asteptarile se schimba in timp. Hehe, componenta dinamica :)

    Poza de la sfarsit= the cherry on the cake

    RăspundețiȘtergere
  37. Zic sa ne 'ajustam' asteptarile! Ca sa ramanem cu coafura intacta... :))

    RăspundețiȘtergere
  38. @Mirona: O să-i acord lui Vasile privilegiul să scrie, de va voi.
    Văd că are parte de bis-uri :D

    Cât despre dinamica aşteptărilor, nu ştiu cum poate fi trecută în "contract" :D
    Poate doar ca un act adiţional la contractul iniţial :D



    @Anima: Da, musai! Altfel tre să apelăm la Taft :))

    RăspundețiȘtergere
  39. M-am uitat la meciul Franta-Brazilia! Se pune??
    Bre, linkul blogului lui Tudor era in "enorma" introducere de la Trandafirasi...ai ratat-o mai ceva ca Mutu ;-))))

    RăspundețiȘtergere
  40. @Liana: Nu se pune, dar pentru ratarea mea absolut impardonabilă, o să mă uit la meciul CS Cimentul Bicaz - FCM Husi. Se pune? :D

    RăspundețiȘtergere
  41. Daca-l si comentezi intr-o postare, se pune!
    Ah, Tudor mi-a zis ca te lasa sa-l pupi, numai daca te pupa el intai ;-)

    RăspundețiȘtergere
  42. @Liana: Cu aşa bărbaţi în viaţa mea, mă declar fericită! Ce mi-aş mai putea dori?

    Cine ştie, poate că am să comentez şi-un meci de fotbal :))

    RăspundețiȘtergere
  43. Acu vin si io la spartul targului,dupa 100 de ani de amorteala(am scutire,madam ca fusei in preumblari)si intreb daca El e nemultumit de Ea siEa de El de ce isi mai pierd timpul impreuna?
    Vorba lui Pene,de ce mai toarna apa intr-o ciorbo-supa sleita?
    O sa fiu a enspemia oara acuzata ca-s rea si dura,dar n-am inteles niciodata de ce oamenii se cupleaza si raman cuplati(cuplu de ala mecanic) si se mai si vaita ca sunt napastuiti
    Nu fac nimic doar se plang
    Am fugit toata viata mea de barbati gelosi,zgarciti si "baietii lu mama"oricat de minunati si miranbolanti pareau
    Prima data m-am maritat cu un tip "baiatul lu mama"(adica de la inceput mi-a spus ca sa nu astept sa imi zugraveasca sau sa-mi repare masina el cu propriile lui maini,dar ca va castiga bani ca sa existe cineva sa faca treaba asta in locul lui si s-a tinut de cuvant),tip misto ,de viata,cu o multime de prieteni care ne umpleau casa,cu mare carlig la femei(astea nu ne-au umplut casa,dupa cum mi-a promis),care m-a lasat sa fac ce doresc eu si ma privea amuzat cum ma strofocam eu sa mai fac o a 2 facultate in aceeasi timp cu prima
    Cam tot ce discutasem la inceputurile noastre
    Acu nu stiu daca ar fi durat pt "intotdeauna"
    Cert e ca atunci cand nu ne convenea ceva urlam amandoi (ca 2 berbeci);el tipa si se calma si du0pa aia venea sa ma impace eu (femeie capoasa) ramaneam suparata pana cand mi se acrea(asta il amuza si-l facea curios)
    A 2 oara am cautat mult si m-am ales tot cu un berbec(si l-am cautat juma de lume) ,asta daca vine cu hartia si creionul si zice sa scriu tot ce ma nemultumeste la el si dupa aia sa comparam ce ce il nemultumeste pe el la mine si nu se bosumfla ca mine
    Dupa ce am vazut prima lista a lui n-am mai avut curajul sa scriu nimic(tot ce scrisese era adevarat si cum nu facuse "moarte de om" cum aveam eu de gand sa fac m-am rusinat)
    Acum.......ca sunte batrani si rodati ne multumim sa trantim "eu asa n-o fac nici mort " si sa asteptam pana cand nu se mai poate si tot o facem
    Printre meritele barbatului meu pot sa amintesc ca nu ma intreaba niciodata ce am facut cu banii mei sau de ce am cheltuit banii pe flori(adica de ce am umplut iar casa de ghivece de n-ai unde arunca un ac),gateste bine(dar nu spala vasele) e de fapt barbatul ideal pt mine
    La defecte as putea aminti,lenea de a face curat cand n-are chef sau de a merge la cumpartaturi(tot cand n-are chef) sau de a se lasa tarat in lucuri unde nu considera ca trebuie sa mearga
    Nu ma impiedica sa ma duc,dar spune clar ca el nu merge
    Alte defecte.......daca incepe sa-l manance in talpa isi face bagajul si pleaca ori ce as face eu,drept care nu mai ma obosesc,e drept ca tine seama de unele obiectii de ale mele si le respecta
    Ne traim vietiile oarescum paralel,tolerandu-ne defectele si amuzandu-ne de ele
    E drept ca suntem niste fericiti,impartim doar niste pisici ,caini si flori si deja e stabilita tutela asupra lor,in caz de despartire fiecare isi ia animalurile favorite ,fara ca celalalt sa aiba vreo pretentie(florile sunt sub tutela mea cu exceptia a 2 copacei care-i apartin si n-as avea tupeul sa le revendic)
    Uneori ma gandesc ca Dumnezeu a vazut cu cine are de a face si s-a gandit ca nu putem fi inzestrati cu un copil pt ca ne-ar distruge
    Pe un copil am fi ajuns clar la "moarte de om":D si nici macar regele Solomon cu intelepciunea lui n-ar fi reusit sa ne impace

    RăspundețiȘtergere
  44. @Elfa: La sfârşit ai venit, dar ne-ai uimit! =))
    Să trăiţi dară fericiţi până la foarte adânci bătrâneţi! :)

    RăspundețiȘtergere
  45. Pai nu-ti spusei ca-s ...elf?
    Apar si dispar ca un spiridus si ...va las cu gurile cascate
    Sarut mana!
    Deocamdata ne descurcam si reusim ........

    RăspundețiȘtergere
  46. Vreau să-i mulțumesc lui Dr.Wealthy că mi-a readus fostul iubit, ne-am despărțit mai mult de 8 luni și mi-a spus că nu va mai vrea să mă mai vadă în viața lui. Îl iubesc atât de mult, încât nu mă puteam gândi să mă întâlnesc cu vreun bărbat din nou, am fost confuz și deprimat din cauza dragostei pe care o aveam pentru el. Am făcut tot ce am putut să fac ca el să se întoarcă la mine, dar toate au intrat zadar. așa că am decis să iau legătura cu vraja, nu am crezut în turnarea vrăjii, vreau doar să încerc, poate că ar rezolva pentru mine. Am contactat Dr.Wealthy pentru ajutor, iar el mi-a spus că trebuie să arunce o vrajă de dragoste, i-am spus să o facă. după 5 zile, prietenul meu m-a sunat și a început să-mi ceară scuze că m-a părăsit și, de asemenea, mi-a spus că încă mă iubește. am fost foarte fericit și îi mulțumesc Dr.Wealthy că m-a ajutat să-mi revin fostul înapoi pe mâini. vraja lui este cea mai mare din întreaga lume, vraja de dragoste pe care a aruncat-o pe fostul meu l-a făcut să se întoarcă la mine. toate doamnele care doresc să-și întoarcă spatele, vreau să îl contactați pe Dr.Wealthy pentru întoarcerea fostului iubit și, de asemenea, fosta iubită, el poate, de asemenea, să arunce orice fel de vraja pe care doriți să o arunce pentru voi. e-mailul său de contact este wealthylovespell@gmail.com sau numărul Whatsapp +2348105150446, trebuie doar să încercați-l și va fi o soluție pentru problemele dvs.

    RăspundețiȘtergere