joi, 5 mai 2011

Iertaţi-mă că nu sunt bio!

Nu am un stil de viaţă atât de sănătos pe cât aş putea şi ar trebui să am, dar mă căznesc.
Când mă apucă pofta de ciocolată mi-o înec cu apă plată, când dă foamea să ridice sprânceana înainte de termen o adorm cu-o măslină, beau un litru jumate de apă chioară pe zi şi fac şi sport de zici că mă pregătesc pentru olimpiada de atletism.

Vă spun toate astea ca să înţelegeţi că dintre toţi cetăţenii silitori, nu meritam, tocmai eu, să mă întorc acasă îndopată ca un gâscan cu părerile şi indicaţiile unei dudui, adeptă a alimentaţiei "bio" şi a curetului "vintage". O combinaţie fatală, dacă mă întrebaţi pe mine.


Ne-am întâlnit prin oraş, întâmplător, după câţiva ani în care ne pierduserăm urma. M-a invitat la un ceai, să mai schimbăm impresii. N-am schimbat. Mi-a îndesat pe gât descoperirile ei, gusturile ei, părerile ei. "Outfit", "funky", "pe val", "retro", "antique", "boutique". Şi "bio". Să nu uit de bio ăsta, că e esenţial pentru supravieţuire.

Mi se păruse ea, aşa, la prima vedere, uşor ciufulită şi învechită, dar mă gândeam c-o fi ajuns-o şi pe ea criza asta nenorocită şi eram dispusă să-i ofer din experienţa mea, s-o învăţ din tehnicile mele de supravieţuire. Nu era cazul, pentru că geanta colosală şi jerpelită de pe umărul ei (geantă care odinioară purtase ştergare cu mămăligă caldă prin Carpaţii de curbură), nu era purtată din cauza vreunei slăbiciuni la portofel ci din pricina unei slăbiciuni pe la cerebel. De fapt, ea toată, era atât de slabă că, uitându-mă la burta ei concavă, mă aşteptam din clipă în clipă să văd alunecând agale, făcut gogoloi, biscuitul (digestiv!) pe care-l înghiţise lângă ceaiul verde.
Pesemne că magazinul de la care se aprovizionează ea cu produse bio nu acoperă toată gama de vitamine şi minerale în stare s-o menţină normo-bio-ponderală, iar ea nu mai poate înghiţi nimic, mărturisea, care nu e bio-organic.

Aveam să mă lămuresc curând că mirosul greu care mi se insinua din când în când în nări nu venea de la poşeta antică în care, după mămăligi, presupuneam eu că a clocit o curcă-n călduri în anul de graţie 1927, ci de la şamponul ei "bio": două gălbenuşuri, paişpe picături de ulei de ricin, treişpe de tinctură de ardei iute şi încă ceva zemuri pe care nu le-am reţinut.
Cu acest prilej m-a informat că am părul devitalizat, că începând de-a doua zi nu mai aveam voie să mă ating de şampon ori de foehn, ci exclusiv de oul cu gălbenuş de aur şi să mă las uscată de briza din livadă. (Ea habar n-are că ograda mea nu-i culoar aerian pentru alizeu ci autostradă cu patru benzi pentru Crivăţul din miază-noapte). Iar asta n-o să mă vindece complet, m-a avertizat, cu degetul ridicat. Timp de o lună trebuie să-mi frec rădăcinile părului cu usturoi, să-mi trag o căciulă pe cap şi să aştept dimineaţa plină de speranţa revitalizării. Încrederea în eficienţa tratamentului este esenţială, mi-a spus.

Mi-a verificat şi unghiile. Pe cuvânt. A vrut să se asigure că nu carecumva mi-am pus gel pe ele şi le-am luat respiraţia. Nici lacul incolor nu mai am voie să-l folosesc de azi înainte. Iar ca să repar daunele deja produse, în fiecare seară tre' să şed cu ghearele-ntr-un castron cu ulei de măsline extravirgin la 37 grade Celsius şi pe urmă să-mi pun mănuşi şi să dorm cu ele.
Pentru călcâie voi avea nevoie de nişte ciorapi de bumbac sută la sută pe care-i voi încălţa înainte de culcare, după ce m-am uns cu alifie de gălbenele în care am adăugat câteva picături de vitamina A.

La bicepşi nu m-a cătat după urme de steroizi, am scăpat miraculos.

Ultimul lucru pe care mai trebuia să-l bag la cap, corolarul tuturor învăţămintelor, ca să zic aşa, era faptul că trebuie să-mi schimb radical stilul de viaţă şi punctul de vedere asupra ei, că trebuie să am, asupra trupului şi sufletului, o vedere holistică. Eu am astigmatism, sper să mă descurc.

Vechilor obiceiuri le spun de azi adio şi trec la viaţa bio.

Încercaţi să vă imaginaţi o zi din viaţa mea viitoare: trezirea la ora 4. Spălat pe dinţi. În loc de cafea, apă. Apoi mişcare. Întinderi, frăţioare, căci numai Pilatesul e valabil, celelalte sporturi îs de porc. O să mă întind ca râma vreo două ore, până se trezeşte Vasile. Apoi o să fac duş. Cu gălbenuş. Mic dejun compus din fulgi de cereale bio-integrale şi ceai de sunătoare. Mers pe jos la muncă, înhămată la poşeta vintage cu miros de curcă năduşită. Prânz bio compus din două frunze de salată lipite cu o moleculă de ulei "fată-mare". Cină: măslină. Duş cu gălbenuş. Căciulă cu mujdei. Mănuşi cu ulei. Şosete cu alifie.

Doamne, ce zile!

...Bietul Vasile!

70 de comentarii:

  1. Mai e un regim natural si bio :
    Slanina , carnati si cartofi prajiti .
    Doar ca e musai sa iei niste palinca din aia de se autoaprinde inainte de masa :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Iiiiih, suna crerrrepy. Sper ca este doar o buna inspiratie de-a ta si o astfel de persoana nu exista in realitate. Adica sa vina la mine una cu parul putind a usturoi.... sau cu mainile unsuroase si putind a ulei de masline? Beaaaah. Mai bine mirosind a Protex si Colgate dar cu firul de par despicat. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. =)) =))

    ah ....ce doxata gagica ! pacat ca a uitat de tratamentul cu dinte de magar macerat in miere si piper rosu -tot ptr vitalitatea firului de par , sau cel cu maduva de vaca + drojdie de bere +gabenus de ou .

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragă Arcadia,
    Pentru o reuşită 100% trebuie să ai grijă şi de suflet, aşa că la toate cele pe care le-ai aflat (usturoi, şosete, gălbenuşuri etc.), te rog să mai adaugi una, pe care am aflat-o io de la vecina mea Geta când mi-a adus împărţeală de Paşte: e interzis cu desăvârşire să pomeneşti numele necuratului - pomenindu-l, îl şi ispiteşti să se apropie de tine şi să se amestece în viaţa ta.

    P.S. TOPSECRET: Când te apucă pofta de apă plată, îneacă-ţi-o în ciucalată.
    Zicea dl Mecicopschi (sau cum îl cheamă?) la emisiunea Eugeniei Vodă că avem voie ciocolată cu 70% cacao şi să conţină unt de cacao (nu grăsimi vegetale, nu înlocuitori). E singura cioco nedăunătoare la sănătate.
    După aia 'neşte' Pilates... şi gata! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. :)) :)) Vaaaaai cât am putut râdeeeee :) Îți dai seama că dacă îi urmezi instrucțiunile o să arăți seara la culcare ca o mumie? De înfofolită, zic.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesant.Păi dacă omul ar fi mâncat și trăit doar în stil bio de la apariția lui pe pământ,omenirea s-ar fi extins în mai puțin de câteva secole...
    M-a amuzat postarea.Cred că ai avut multă răbdare să asculți

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu mai mulţi ani în urmă, fără să ştiu, mă lovise şi pe mine o pală de curent alternativ "vintage": mi-am spălat (o singură dată) părul cu gălbenuşuri de ouă frecate, amestecate cu ulei de ricin şi asortate cu usturoi pisat=))
    Două zile n-a mai stat nimeni în preajma mea, iar capul mi se umpluse de mătreaţă ;(
    Aşa că, m-am lecuit de acest curent înainte de a apărea şi pe la noi.
    Cu mâncarea mă "otrăvesc" puţin în fiecare zi ca să devin imună la otravă, iar ca sport practic unul cu temă: grădinăritul!
    Ce poate fi mai natural? =))

    RăspundețiȘtergere
  8. @sfbacterie: Cu pălinca îmi făceam frecţie când mă lovea gripa, dar pot să-mi fac, la o adică, frecţie la stomac cu ea =))
    Şi nu mai pomeni de slană şi cârnaţi că mă ia cu leşin de la inimă. M-am născut numai cu pofte ilegale şi ucigătoare :((


    @Eugen: Ba, să ştii că e aievea, vie şi nevătămată duduia. Dacă treci prin Braşov pot să-ţi aranjez o întâlnire =))


    @Alm: Sper că nu-mi citeşte blogul, să înceapă a ucide măgari şi vaci, să le ia dinţii şi măduva =))
    De fapt, cred că nu-i niciun pericol, că blogul meu nu-i nici "vintigi" nici "bio" :D


    @Teo: Uite, sfaturile astea-mi plac mie! Baraj de ciocolată pentru apă plată =))
    Da' fără Pilates, te rog eu mult! :P


    @Anca: Păi tocmai de aia-i plângeam şi io de milă lui Vasile, bietul! Dacă apar aşa deseară la culcare face infarct =))


    @Vera: Normal că tre' să ne gândim şi la o metodă de sinucidere mai blândă, în caz de suprapopulate a Terrei :P
    Iar ciocolata mi se pare chiar drăguţă :))


    @PeNe: Doar păscutul poate fi mai natural =))

    RăspundețiȘtergere
  9. Hmmm...n-ai ambitie daca nu probezi salata pe care am facut-o azi cu spanac bio! =))
    (E cu brînza,si asta sper sa te convinga! :D )

    RăspundețiȘtergere
  10. @maya: He he he! Deja descoperisem salata ta până să comentezi tu, stau cu ochii pe tine ca pe butelie =))
    Mulţam! :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Daaaa,dar am scris amîndoua la 16:14! =))

    RăspundețiȘtergere
  12. @maya: Comment sincron, cum ziceam! =)) =))

    RăspundețiȘtergere
  13. =))))))))))))))))))))) Hahhahahaha!

    Auzi,dar Mihnea cel frumos cu bucle,ce degusta acolo?

    RăspundețiȘtergere
  14. Dumnezeule( ca pe Necu..., cica nu-i indicat sa-l pomenesti), prefer sa-mi tin burta mea usor convexa si sa ma autodistrug treptat.

    RăspundețiȘtergere
  15. @maya: Era aluatul meu de pâine, la frământatul căruia a participat şi el, cu lingura =)) M-a-ntrebat dacă e "papa", i-am zis că da, şi el a gustat =))



    @Lully: Treaba ta, eu de azi sunt bio! Vintage devin de săptămâna viitoare =)) =))

    RăspundețiȘtergere
  16. Si mie mi se mai pare din cand in cand ca am descoperit America, dar sunt mai hrapareata decat Columb si ii las pe ceilalti sa descopere si ei Americile lor :))Personal, nu am probleme fata de convingerile (puternice ale) cuiva, dar ma indeparteaza incercarea virulenta de a le impune. In consecinta, probabil ca in urma expunerii prelungite la un tratament asemanator, m-as inscrie in curentul chimico-modern :P

    RăspundețiȘtergere
  17. @Mirona: Devenind serioşi, e una să împărtăşeşti, cuiva interesat, "descoperirile" tale, şi cu totul alta să i le îndeşi pe gât precum gâscanului, nucile.
    La fel, e una să laşi omului libertatea să decidă ce face cu ce-a aflat şi alta să-i spui că e dobitoc dacă nu execută ce l-ai somat să facă. Brrrr.....

    RăspundețiȘtergere
  18. Hmm, mi se pare ca nu ti-ai invatat bine lectia: deci te trezesti la 4 si te speli pe dinti. Dar cu ce? Aici iti dai seama, nu poate fi voba de pasta de dinti. Sare? Un pic de usturoi pentru intarirea gingiilor? Mai bine renuntam la spalatul pe dinti, e mai natural, mai eco-bio-trendy-etc

    RăspundețiȘtergere
  19. ah, si ps: eu nu inteleg de ce confunda una lume snoaba vintage cu trashy (ca sa nu ii zic gunoism), ca madama asta. ca si eu am lucruri vintage, dar zau ca n-a clocit nicio curca prin ele :)). un lucru vechi bine pastrat e una, un lucru iesit din uz pe motive de... uzura :), e alta. ofofmaimai.

    RăspundețiȘtergere
  20. @Zazuza: Da, vai de el. Dar, pe de altă parte, n-a promis el că la bine şi la rău? Huh? :D


    @Lady Io: Bre, îs şi io la început de carieră bio, nu te aştepta să-mi dau seama fără ajutor că şi pasta de dinţi e contaminată. Mulţumesc de avertizare, o să mă spăl cu nişte urme de cenuşă rămase prin şemineu, iar în loc de apă de gură o să mestec nişte mentă.

    Heil bio!

    RăspundețiȘtergere
  21. pies Zazuza: Ei, pâi şi eu am nişte fuste vintigi de când aveam 20 de ani, da' miros a lenor =))

    Problema cu gentoiul ei e că pielea nu poate fi spălată la maşină, pe programul lung, la 100 de grade =))

    RăspundețiȘtergere
  22. Ma intalnesc cu fata, nu e bai, dar musai sa am nasul infundat, ca daca face un tratament de genul celor recomandate tie cred ca e mai complicat de stat la o sueta. Sau sa mergem la masa la Sergiana unde deseori cand serveam masa era un miros fain de mancare traditionala romaneasca de nici nu mai aveai nevoie de mancarea propiuzisa, te saturai cu izurile de bulz, ciolan afumat cu fasole, tuica batrana, ciorba taraneasca si alte asemenea produse care acum imi fac o pofta incredibila de mancare. Acolo curca moarta din poseta ar parea vie, usturoiul din par l-am asezona cu morcovul pentru ten si ouale pentru unghii. Atunci, poate dupa 2 - 3 tuici din alea batrane probabil ca de miros as infuleca-o si pe doamna cu pricina exact ca in relama la biscuitii Tuc, dintr-o inghititura... :)

    RăspundețiȘtergere
  23. @Eugen: Ce gentleman! Chapeau! :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Bietul Vasile.... :))

    E o boala asta cu bio.

    RăspundețiȘtergere
  25. @Adrian: La bună glăsuire, boierule! Iar dacă-l mai căinaţi mult pe Vasile, o să se-apuce să-şi plângă de milă înainte chiar să-mi pun căciula cu mujdei pe cap =))

    Da, e tare greu să păstrezi calea de mijloc. Ori mănânci porcul cu tot cu păr, ori întinzi o frunză de lăptucă trei zile.
    Dumnezeu cu mila! :D

    RăspundețiȘtergere
  26. Pentru a face diferența între județe, duplicatul sudic a bio-amicii din curbură are stern concav, umeri vineți și umezi, ceafa rasă până în interiorul bulbului rahidian, patru fire de păr în urechea stângă și exclusivitate pe toate inepțiile debitate de Monica Tatoiu. Transportă idei și frunze-n buze, lapte-acru-n ţâţe, drob de sare de mare moartă în spinare, mălăieş în călcăieş, smoc de flori pe subsuori, așadar capabilă să pună la treabă și alte cavități întru buna și armonioasa funcționare a corpului. Poartă o geacă confecționată din burta unei cămile tinere cu acnee și circulă teleleu prin țară. Pe a mea o cheamă Veta.

    RăspundețiȘtergere
  27. bio-nebio, important e c-am râs măcar pe săturate, mai ales la faza cu astigmatismul şi cu uleiul de măsline "fată-mare". Iar de moaca angelică a lui Mihnea îmi era chiar dor, cu atât mai mult cu cât îi îmbrăcat în culorile mele preferate ;)

    RăspundețiȘtergere
  28. @c.j.: Pe-a mea s-o numim Geta. Numele le rimează, iar sufletele le rezonează. =))

    RăspundețiȘtergere
  29. @Daria: Ieri, Mihnea a fost într-o formă de zile mari. Am râs cu Boba de ne-am cocoşat.

    L-a adus mumă-sa, a mai zăbovit cât să-mi dea instrucţiuni de întreţinere temporară şi la final i-a cerut s-o pupe de plecare, ca un fiu iubitor ce se află. Numai că el s-a aşezat bărbăteşte în fotoliu lângă Boba, şi-a zis "Nu, nu, du-te! Pa, pa!" =)) =))

    RăspundețiȘtergere
  30. Am avut azi o zi.... O dimineata rece, ploioasa, insa petrecuta cu o prietena draga, o zi in care am simtit ca innebunesc de cateva ori si ca-mi explodeaza ceva in cap, tot de cateva ori, si o seara in care am ras in hohote de ce poate sa debiteze o alta prietena draga... Nici nu stiu... sa rad sau sa ma bucur?

    RăspundețiȘtergere
  31. :)))) nu ma mai pot opri :))) Da eu am o nedumerire: in programul tau zilnic spui ca te speli pe dinti. Ai voie? Si cu ce? Eu propun sa te mai intalnesti cu fatuca sa elucidam odata misterul asta!
    P.S. taaare scump e pustiulica.

    RăspundețiȘtergere
  32. eu te iert...

    mai ales dca esti zambitoare si bine dispusa.. pentru ca asta si putina atentie la mancare si miscare... inseamna sanatate...

    RăspundețiȘtergere
  33. Nu te iertam, fata, de ce sa te iertam? Ce, tu ne-ai iertat pe noi de fiecare data cand ti-am rastalmacit vorbele, ti-am intors suspinurile si (iar) ne-am prapadit de ras??
    Cred ca-i turnam ceaiul in cap...biousturoiatei...apropo, cum ai scapat? Ai terminat ceaiul si ai zis ca trebuie sa ajungi la o intalnire importanta?
    Pe cretzolinul de Mihnea il smotocesc si eu cu drag, chiar ne-ar place sa ne jucam intr-o zi, impreuna :* :*

    RăspundețiȘtergere
  34. Astfel de fiinte nu au simtul penibilului...Cel mai mult am ris cand am citit descrierea posetei vintage "cu miros de curca nadusita" si niscai mamaliga prin ea...Si acum o mai fac...:)))

    RăspundețiȘtergere
  35. Mihnea a mai crescut. Si e frumos ca mama! Pupik! :))

    RăspundețiȘtergere
  36. Bag de seamă că pe dânsa ai trimis-o peste deal şi le-ai lăsat dracu de uleiuri, alifii şi lăptuci şi ai făcut o pită sănătoasă şi la burtă groasă :D
    Şi am aşa un presimţ că azi o sa-mi bată cineva suav la uşe şi o sa mă tragă de lobul urechii că nu-s bio; tocma' d-aia am în plan o reţetă antibio să muară dujmanii dă ciudă :D

    RăspundețiȘtergere
  37. mi-l şi imaginez făcând asta :)

    RăspundețiȘtergere
  38. @anamaria: Io zic să te bucuri râzând, să profiţi, că nu durează mult =))



    @Brânduşa: Draga mea, a mai ridicat problema spălatului pe dinţi şi Lady Io, am cugetat şi am decis să mă spăl cu cenuşă. Iar în loc de apă de gură, o să mestec nişte mentă :D



    @oovi: Milosule şi drăguţule ce eşti tu! :*


    @Liana: Să ştii că dacă nu mă ierţi îţi creşte păr pe burtă! Să nu zici că nu ţi-am spus!
    Şi noi vrem să ne jucăm :*



    @Anima: Decât să tot râzi, mai bine pui mâna şi te documentezi cum stă treaba, că nu ştii de unde sare vreun adept bio-vintage şi-n viaţa ta! :P



    @Droop: Da, am făcut Káposztás laska :D
    Pe seară trec să văd şi ce-ai făcut tu ;)


    @Daria: Vorbeşte întruna, iar eu fac slalom printre cuvinte necunoscute :)

    RăspundețiȘtergere
  39. M-am prapadit de ras in surdina (ca sa nu ma auda colegii de birou)... Sper sa nu ajung asa!

    RăspundețiȘtergere
  40. @Beatris: N-ai şanse! Cu asta te naşti. Vorbesc de talentul de-a le îndesa pe gât altora părerile tale. :D
    N-aş fi avut nimic cu distinsa dacă nu m-ar fi somat să-i îmbrăţişez ideile, care pe alocuri miroseau greu :P

    RăspundețiȘtergere
  41. Arcadia,
    Praf m-ai făcut!
    Cum de -ai întâlnit-o, domnule , pe femeia asta, dacă termenul n-o deranjează prea tare, că din câte spui că face , ar fi trebuit să fie altă arătare..
    Rămâi tu, frumoasa Arcadie, însorită, sportivă, cu negresele tale, ajunse în cartea recordurilor , cu umor cât să acopere o trupă de individe de astea hrănite cu speranțe coapte la soare !
    Las-o pe biata ființă să trăiască în grădinile ei de măslini-fete-mari!! !

    ps. ai auzit de ” te pupez„? așa mă salută pe mine LiaLia și-mi place de mor!!

    RăspundețiȘtergere
  42. @Gina: Aşa am eu noroc, în unele zile :D
    Cât despre neschimbarea pe care mi-ai recomandat-o, "te pupez" :))

    Mie-mi mai spune o prietenă "pupu-te-aş", şi mă amuză în egală măsură :D

    RăspundețiȘtergere
  43. Saracu' Vasile!6 mai 2011 la 13:13

    ...zicea arcadia: "Duş cu gălbenuş. Căciulă cu mujdei. Mănuşi cu ulei. Şosete cu alifie"...Dar de împachetări cu lut la 2 metri n-a zis nimic? De lopatin sau cimtirol ca tot bio estem, nimic? Dar a uitat să-ţi precizeze că pentru maximă eficienţă, după ce foloseşti reţeta de mai sus, te bagi intr-un sac de plastic şi îl leg la gură! Te frăgezeşte şi face bine la ten...
    PS- "bio-te-aş" că poate uiţi de Sephora !

    RăspundețiȘtergere
  44. Vasile,you made my day! =))
    Va pup pe "amîntrei",si va doresc un sfîrsit de saptamîna superb!

    RăspundețiȘtergere
  45. @maya: Şi noi vă pupăm pe amântrei, iar sfârşitul vostru de săptămână să fie superb X 10 care şi întrece :))


    P.S. Vasile, săracul, îşi face bagajul, că pleacă la Sephora, are întâlnire de afaceri cu Versace şi Dior =))

    RăspundețiȘtergere
  46. :))
    Fiecare cu piticii lui! In cazul doamnei, sunt 100% bio :)

    RăspundețiȘtergere
  47. @VertAnge: Aşadar, bio-piticii doamnei vor trăi mult! :D

    RăspundețiȘtergere
  48. N-am mai trecut de mult pe la tine pentru ca am fost plecat de la mine :) dar uite azi vin cu chef de citit si de invatat invataturi si ce vaz? Vad ca nu vad nimic,mi se face foame rapid dupa primele randuri,mi se face dor de o inghetata dupa urmatoarele 2 randuri, pofta de o ciocolata(pe care am topit-o deja) , pofta de prajituri,sucuri acidulate,grasimi,sare zahar si piper si tu ce-mi dai? Cu ce ma astepti?

    vrei sa ma omori?

    RăspundețiȘtergere
  49. După meniul ăsta copios merge şi un pahar cu apă de izvor de la pet :D.

    RăspundețiȘtergere
  50. @Vasile Covaciu: Adică tu vrei să spui că nici piper nu e voie la dieta bio? păi dacă mi-ai luat ardeii iuţi şi piperul i-ami şi zilele ca să-mi curmi suferinţa :D

    Uite, pentru că eşti prietenul meu, te servesc cu dulceaţă de ardei iuţi. Vrei? Ai mâncat vreodată?

    http://cara.sunphoto.ro/culinary/MPISRGDGSPLWEQVNWEU




    @Costea: Eu nu beau decât apă plată, bio, Izvoru' Ţevii. =))

    RăspundețiȘtergere
  51. vad ca problema spalatului pe dinti a fost transata.io mai propun spalatul cu bicarbonat de sodiu.poate i se corecteaza concavitatea mintii.

    RăspundețiȘtergere
  52. @pansy: Cred c[ bicarbonatul nu face fata, e nevoie de niste atele :P

    RăspundețiȘtergere
  53. Doamne cat umor poti sa ai! Imi place cum scoti mereu la iveala partea hazlie, fara a-ti arata iritarea provocata de aratari precum tanti din poveste! :))
    In alta ordine de idei: ce'ti tot ceri atata iertare? tu nu te-ai spovedit inainte de Paste? :))
    Si, in fine, mi-a placut speranta lui Vasile, iluzia ca te-ar putea lovi amnezia vis-s-vis de Sephora! :))

    RăspundețiȘtergere
  54. @Mirela: Păi, ce ne-am face fără umor? Am arăta ca nişte murături oţetite :D

    Iar despre visul lui Vasile, orice om e liber să viseze :P

    RăspundețiȘtergere
  55. Vai, cât am putut râde! Mă gândeam că numai eu am parte de ciudatele ţării, dar văd că-s răspândite pe toate meleagurile. Citeam şi încercam să-mi închipui reacţia unui soţ iubitor, seara, înainte de culcare, la apariţia nevestei... bio-gălbenuşo-mujdei-măslinită. =))

    RăspundețiȘtergere
  56. @Dara: Bun aşa, câtă vreme putem râde, viaţa e frumoasă :D

    RăspundețiȘtergere
  57. Am ras cu lacrimi! normo-bio-ponderala =))
    De parul de pe picioare, n-a zis nimic?! Un iz ecologic de miros de galbenele ofilite la subrat, nu ti-a parvenit?! =)) =))
    Pasarele la mansarda...tu, le indopa cu vitamine ecologice :)))

    RăspundețiȘtergere
  58. @Ana lu' Manole: N-am intrat în detalii încă, dar sunt sigură că data viitoare vom pune la punct toate detaliile, inclusiv epilatul. Mă gândesc că poate-mi recomandă vreun papagal care să-mi smulgă părul de pe gambe =))

    RăspundețiȘtergere
  59. Pastreaza papagalul si fa-i vant nebunei! :))))

    RăspundețiȘtergere
  60. @Ana: Că bine zici! Păstrez papagalul şi-l învăţ să strige Bio! Bio! Bio! =))

    RăspundețiȘtergere
  61. Ntz, nu cred in vrajelile tale, fata, dar te iert ca mi-esti draga! :*

    RăspundețiȘtergere
  62. @Liana: Ştiam eu că nu te lasă inima să-mi porţi pică :P

    RăspundețiȘtergere
  63. Eu nu aș lua lucrurile așa de ușor ca tine.
    Ia gândește-te puțin...
    O fi pus ochii pe Vasile și vrea să te scoată din circuit, că prea seamănă a îmbălsămare tot procesul ăsta. ;))

    RăspundețiȘtergere
  64. @silavaracald: Tulai, Doamne, Sherlock Holmes ce eşti! =))

    Data viitoare când mă mai întâlnesc cu ea o să-i spun că tot ce mi-a recomandat aplic pe Vasile şi că bietul a început să fie tot mai palid. Tu să fii pe fază să interpretezi reacţia ei, limbajul corporal, s-o demascăm :)) :))

    RăspundețiȘtergere
  65. :)))))))))
    Nu mai bine o mâncăm? Că la ce ierburi bagă în ea, e bio sută la sută. Unde mai găsim noi cărniță așa de curată?! ;)

    RăspundețiȘtergere
  66. @silavaracald: Ha ha ha! S-o frigem, deci! =))

    RăspundețiȘtergere
  67. lololol.... tre'sa invatam sa murim....sanatosi si verzi ca salata, or else :)
    xx,j

    RăspundețiȘtergere
  68. @windwhisperer: Nu mai bine învăţăm să trăim tolerându-i pe cei de primprejur aşa cum sunt? :D Doamna voia musai să mă schimbe după chipul şi asemănarea ei. Eu nu şi nu... :))

    RăspundețiȘtergere