ATENŢIE, imagini şocante!
Interzis minorilor şi persoanelor cardiace !
Cât să fi trecut, dragii mei, de când am prestat eu celebrele "Negrese"? Nu ştiu, dar aseară, după două cafele tardive, simţeam aşa, că-mi vine să iau drumul codrului, că mă ia cu furnici în degete, simţeam un fior arzător îndemnându-mă să creez ceva măreţ. Să mă investesc într-o operă de artă.
( Mă gândesc acum că de bună seamă îmi bătuse în poartă, vie şi nevătămată, inteligenţa kinestezică).
I-am cerut sfatul colegului Vasile care, lipsit totalmente de inspiraţie şi simţire artistică, mi-a propus să-i fac nişte clătite.
Sau nişte brânzoaice, a adăugat repede opţiunea a doua.
Ce om! Ochii mi-au glisat automat spre ceafă într-un gest de dispreţ total, pe deplin justificat de succesele mele incontestabile în materie de gastronomie.
Am căutat preţ de jumate de oră printre reţetele şi linkurile salvate de-a lungul timpului şi-am dat peste reţeta perfectă: Morişti cu cremă de vanilie şi piersici. Deja îmi imaginam, precum Maia Morgenstern în reclama de la Don Cafe, savoarea şi gustul moriştilor şi-al gloriei mele viitoare.
Faină, ouă, zahăr, unt = aluat neted. Piece of cake!
Când să purced la executarea cremei, am constatat că n-am lapte iar Puddingul expirase. Stânga-mprejur, inteligenţa spaţială m-a orientat spre înlocuirea cremei cu o umplutură de brânză dulce.
Aluat întins, pătrate 12/12, despicarea colţurilor, executarea moriştilor.
S-a ivit Vasile care, nerăbdător, mi-a sugerat să simplific procedeul de împachetare că pofta-i e mare. Ochii mi-au glisat iar a dispreţ, iar din gură am slobozit un cuvânt brut. Vasile a dispărut.
Morişti, gogoloi de brânză, piersică. Vai, nu mai aveam nici compot de piersici!
Relax, mi-a şoptit inteligenţa intrapersonală, se poate înlocui cu o vişină congelată.
Inteligenţa muzicală a sărit ca arsă:
O văd tremurând cu ochii-nchisi...
[...]
Siiinguuur, atât de singuuuur
Simt dureri pe care nu mai po-u-ot să le-nduuuur...
Cu-atâta jale se tânguie Alin Oprea în melodia asta că dacă l-ai auzit odată, nu mai poţi lăsa nici măcar o vişină singură-n plăcintă! Aşa c-am pus trei vişine şi-am băgat tava în cuptor conform indicaţiilor: 15 minute la 200 de grade. Am pornit cronometrul şi-am plecat. Când a sunat ceasul eu eram deja cu Canonul de gât, pregătită să imortalizez opera aburindă.
Mare mi-a fost însă mirarea şi dezumflarea când am zărit moriştile, care numai a operă de artă nu aduceau! Păreau nişte caracatiţe schingiuite, cu ochii plânşi, cu gurile lăsate, cu tentaculele arse, un peisaj de coşmar. Nişte luceferi prăbuşiţi în neant.
Într-o fracţiune de secundă, una din inteligenţele mele (care era mai aproape), mi-a dat ideea să ascund creaturile SF şi să-mi salvez reputaţia împachetând seria a doua invers, adică gogoloiul de brânză îmbrăţişat de tentacule, pentru un efect mai puţin împrăştiat al vietăţilor finite. O altă sclipire de deşteptăciune m-a făcut să înfig o scobitoare prin vişină, străpungând tentaculele suprapuse, ca să mă asigur că brânza nu va scăpa din strânsoare.
De data asta n-am mai plecat, am stat lipită de cuptor să urmăresc evenimentele. După cinci minute totul părea ok. Mi-a revenit suflul. Pe la minutul opt însă, prima tentaculă a cedat. Dezastrul începuse. Burţile explodau, vişinele sângerau, scobitorile se culcau, visele mele se năruiau, monştrii renăşteau.
Sfârlezele din seria a doua semănau cu nişte luptători Ninja bătuţi măr de Chuck Norris.
Nenorocira zăcea, lată, în bucătăria mea. Izbândisem imposibilul, penibilul maxim.
Atras de miros, Vasile a apărut în prag şi când a dat cu ochii de arătările înşirate pe masă precum soldaţii căzuţi la Rovine, m-a-ntrebat şocat: ce-s astea, femeie?
Nu am idee!
Ceeee-ţi mai place să te complici :D ... dar, ţi-am mai spus asta, nu? ;).
RăspundețiȘtergereps. .. şi, ce mult îmi plăceau brânzoaicele! =))
@PeNe: Complicaţia e a doua mea natură! :P
RăspundețiȘtergereSă ştii că fac brânzoaice delicioase! Pot dovedi! :D
as tine totusi sa spun ca nu arata rau. adica descrierea e apocaliptica, deja stuchisem in san in prealabil, dar m-ai speriat degeaba :))!
RăspundețiȘtergerela asta cu complicatul ştiu cum e, te înţeleg. cât despre brânzoaice, aş fi în stare să mă bat şi cu Chuck Norris pentru una, aşa poftă mi-ai făcut! ;)
RăspundețiȘtergere... bună treabă, eu zic că arată bine ... şi în fotografie ... dar gustul? cum e gustul? poate ne lămureşte aici şi domnul Vasile ... cu brânzoaicele trebuie verificat (yami yami ... of, of) ...
RăspundețiȘtergere@Zazuza: Aş ţine totuşi să precizez că doar negresele au întrecut capodopera asta jenantă şi umilitoare! :(
RăspundețiȘtergere@puideblog: Nu te expune, draga mea, te poţi alege cu vreo durere sau vânătaie, las' că-ţi dau reţeta, e uşoară, uite ce rapid se face! =))
@Cristian Ion: Dragul meu, Vasile dă deja declaraţii despre dezastru în presa locală.
Mă sună din toată ţare rubedeniile şi cunoscuţii după ce-au citit articolul pe blog, de zici că l-am asasinat pe Băsescu =))
După cum arată lucrurile, referinţele lui Vasile nu te vor încălzi :D
Bietul Vasile, probabil ar fi trebuit sa serveasca cina in kimono :)
RăspundețiȘtergereHaide, fata, ca prima testoasa...astaaa, morisca...in fine, branzoaica e mortala!!!
RăspundețiȘtergereTe asigur ca poti sa-ti faci blog culinar, ca la cate dezastre gastronomice am vazut, tu esti un geniu! :*
Nota 10 pentru poveste, Arcadia! :))
RăspundețiȘtergere@teonegura: În kimono ar fi fost ok, dar ce mă faceam dacă apărea costumat de sumo? =)) =))
RăspundețiȘtergere@Liana10: Ha ha ha! Ţestoasă zici, huh? Dar da, părea moartă, ori cu ce ar semăna :D :D
@Mirela: Dar pentru morişti cât primesc? =))
Erata: Se numesc "Moristi imprastiate", e un nou look fancy, nascute din inteligenta ta imaginativa (exista asa ceva?!) iar noi, astia, ne uitam ca vaca mov la Kandinsky. Cum de ce? De inculti si ingramaditi ce suntem! :)
RăspundețiȘtergereNu dezarma, pariez ca sunt gustoase. Nu-i asa, Vasile draga?!
Prima morisca seamana bine cu o cunoscuta opera de arta a lui Edvard Munch :D
RăspundețiȘtergereEu chiar cred ca-s bune brînzoaicele tale!
@catalina: Nici vaca mov însăşi n-ar putea spune despre miriştile astea că-s fancy! =)) =))
RăspundețiȘtergere@maya: Draga mea, dacă ar vedea Aliza de pe Culi ce-am făcut din reţeta ei, şi-ar face sepuku :P
Daca veselia intinereste, sunt sanse mari sa ma apropii de varsta lui praslea al meu, saru-mana :-*
RăspundețiȘtergereIar imaginea primei moristi este neindoielnic o opera de arta, putin blurata poza si te-ai scos.
@Stefana: Dacă veselia întinereşte, Vasile până la sfârşitul săptămânii intră la grădiniţă de căt a răs de moriştile mele :(
RăspundețiȘtergereVai, Stefana, arătarea aia e de-a dreptul înfricoşătoare, bre!
Parcă-i un câine bătut, cu urechile jumulite. Brrrr... =))
Eu zic ca nu arata asa de rau... mie nu mi-au iesit niste banale cornulete, ce sa mai zic de moristi. Mai degraba bravo pentru curaj!
RăspundețiȘtergere@Lady Io: Draga mea, prima serie am aruncat-o încă de-aseară. Din seria doi am păstrat vreo patru exemplre de care nu s-a atins nimeni încă =))
RăspundețiȘtergereArată din ce in ce mai scofâlcite, mă bate gândul să fac experiemntul ăla cu stafidirea hamburgerului de la McDonalds, poate că le transform în moaşte =))
Dacă-ţi reuşeşte experimentul cu moaştele, una (cu brânză mai multă) să mi-o pui mie deoparte!
RăspundețiȘtergere@Teodora: Tu ai idee la ce te expui? Ai să arăţi precum tabloul lui Edvard Munch, pomenit de Maya =))
RăspundețiȘtergerePrivind saltul brutal de trafic dupa postarea cu nastrusnicii ninja-helicopteris-pleostitus bag sama ca insuccesul e mult mai putin plictisitor decat reusita. Oricum, dupa umilinta culinara de mai sus, anul 2011 nu mai are secrete pentru Arcadia.
RăspundețiȘtergerePS. Da' niste branzoaice adevarate pe cand, Arcadio? Ca de scofeturi m-am lecuit! Sa nu te mai auz ca ai chef de ceva exercitiu culinar ca ma duc si-mi iau o lipie!
@vasile: Cu asta ţi-ai dat foc la valiză, cumetre! Eu zic să începi să papi helicopterele alea, că de la mine scofeturi n-ai să mai apuci! :-L
RăspundețiȘtergereSensibilizat estetic de comentariul Mayei, am privit ca un artist (care este), poza cu prima oroare culinara.
RăspundețiȘtergereExtaziat, ba chiar excitat artistic, mi se pare a fi proiectia plana a unui canich cu funda, proiectat da un parete! Privindu-i ochii tristi spre tampi, inteleg ca arta cere sacrificii si ca eu sunt cobaiul perfect, consumator tacut de accese culinare.
...Ingurgitand ororile estetice, trec ca printr-un purgatoriu spre intelegerea dialectica a intrebarii: muieti-s posmagii, cocoana?
@vasile: Ai văzut că poţi să fii băiat de treabă şi să sprijini, cum poţi, arta?
RăspundețiȘtergereBravo, îţi mai dă mama o morişcă! =)) =))
Va rog din suflet.... Vasile are blog? Ca tare-mi place cum scrie :))
RăspundețiȘtergereEu ce sa mai comentez... esti o maestra in ale bucatariei. Si cred ca ai si o mare pasiune. Ti-aduci aminte cand ne-am intalnit noi doua la sora ta? Despre ce am vorbit? Adica ai vorbit. Despre impachetarea sub forma de trandafir a nush caror prajituri. Si acum ma intreb de ce?
:))
@anamaria: Îmi pare rău să te dezamăgesc, dar Vasile nu are blog. Ştii, cineva trebuie să şi muncească la noi în familie =))
RăspundețiȘtergereDacă-şi face blog o să mă vedeţi pe mine la colţ de stradă vânzând morişti ca să supravieţuim :D
Cât despre împachetarea sub formă de trandafir despre care ţi-am povestit, pe vremea aia nu descoperisem moriştile! =))
Slava Domnului (ca nu descoperisesi moristile, nu ca nu are blog).
RăspundețiȘtergereDa' visinele de ce le tii in congelator? Pentru ciorba? :))
Stii... eu am facut compot din ele in vara.
@anamaria: Deci nu mă lua şi tu cu texte ca ale lui Vasile, când îi propun o supă de vişine:
RăspundețiȘtergere"ştii, dragă, oamenii normali servesc compotul de vişine la desert, nu la felul unu"!
La cum arată, le poți folosi liniștită pentru autoapărare, când te întorci seara tâziu acasă. Par niște chestii (scuză-mă că nu le găsesc numele, dar pur și simplu am rămas speachless!), care, lansate spre agresor, musai o să-i reteze vârful nasului, dacă nu chiar ceva mai scump lui. Deci, aibi grijă cum le manevrezi prin casă... Mai ales, nu le lăsa la îndemâna celor mici. :D
RăspundețiȘtergereAcum, fără glumă, varianta a doua mi se pare destul de reușită. Iar la gust, pun pariu că au fost bune.
@silavaracald: He he he! Se cheamă "shuriken" şi da, seamănă foarte bine cu brânzoaicele mele, ia:
RăspundețiȘtergerehttp://img705.imageshack.us/img705/9978/shuriken.jpg
O carte de bucate scrisa in stilul asta l-ar detrona si pe Harry Potter!
RăspundețiȘtergereEu zic ca arata bine in poze moristile, as primi s-arunce un ninja dupa mine cu de-astea!
@Ami: N-aş îndrăzni să scriu o carte de bucate tocmai acum, dupa ce a apărut Cartea regala de bucate a Principesei Margareta! :P
RăspundețiȘtergerePână în Japonia nu cred că pot să atunc, dar când mai vii în Ro, pe lângă vinul ăla te aştept cu nişte morişti regale!
Deși ma doare fața de cît mult am rîs
RăspundețiȘtergereincerc sa spun acuma ce n-ar mai fi de spus
fiind langa-al tau nume de-a binelea inclus:
te voi iubi in veci(nu, nu-s periculoasa)
si-n veci as vrea sa fii cat poti tu de voioasa!
Cu muuuult respect, pentru ca uneori poti sa faci bici si din materiale neconventionale, cu multa admiratie pentru cultura si inspiratie, si nesecata veneratie pentru generozitatea cu care ne descretesti fruntile.
Mie îmi plac cum arată şi ai un +10 pentru ingeniozitate. Ce bine ar fi dacă fotografiile de pe blogul tău ar putea fi comestibile... =p~
RăspundețiȘtergere@ilinca:
RăspundețiȘtergereIubire-ai reciprocă şi paşnică, desigur,
Iar biciul nu loveşte să doară, te asigur.
Când zici însă că blogu-mi e inspirat şi cult
Deja, Ilincă dragă, m-ai lăudat prea mult! :D
@Costea: Şi tu, Brutus? =))
Asta e seara exceselor, sper să nu mă pască vreo nenorocire care să compenseze acest 10 cu plus :D
Îti raspund de dincolo...aici(dar si acolo) :D
RăspundețiȘtergereLasa tu moristile cu somon,si mai bine baga niste fulgi de ardei iute în supa.Daca nu stai la numarat calorii,o lingura(pro farfurie :P ) de creme fraîche în zeama asta face minuni!
@maya: Mulţam fain, e salvatoare intervenţia.
RăspundețiȘtergereCât despre calorii, la câtă economie de calorii am făcut cu moriştile astea, pot să mănânc smântână toată săptămâna =))
Arcadia,
RăspundețiȘtergereScuze că am venit atât de târziu, noroc că după orele 18 nu mai gust nimic,altfel aș fi fost curioasă în privința gustului.
Dacă sunteți întregi toți care ați înghițit, fie chiar o singură - i-am uitat denumirea- este ok.
p.s. să știi că nu arată chiar rău, scobitoarea nu se înghite, așa-i?
ți încă un p.s, deși trebuia să fie surpriză, mâine când o să răspund provocării ”Blog de blog, te nominalizez! Ai , cel puțin, două reușite- negresele și scobitorelele cu vișine în cap.
@Incertitudini: Aici nu am condica, deci poţi veni la orice ora :D
RăspundețiȘtergereMărturisesc onest că nici eu nici Vasile n-am mâncat arătările. Frica a fost mai mare decăt pofta! =))
Cât despre provocarea de care vorbeşti, deşi nu ştiu despre ce e vorba, poate te răzgândeşti, totuşi.
Aici suntem în "one blog happy family", ne ştim cu bune şi rele, nu mă face de râsul naţiunii, bre! :D
Despre rulourile alea cu unt trebuia sa scrii ceva!O oda!
RăspundețiȘtergereDar hai sa nu încurcam scrierile cu bucataria.Poate detaliezi la subiect... :D
@maya: O, da!
RăspundețiȘtergereMă duc la subiect! :D
Draga mea, imi cer scuze, da'de cand cu "burtica" sunt la dieta...mananc numai orez, vad numai chinezi/japonezi...si la tine cand am citit "branzoaicele ninja", am vazut celebrele "testoase ninja"...iaca d-aici mi se trage... cu iertaciune.
RăspundețiȘtergereDaca nu as stii de ce esti in stare, as propune sa "ascunzi" povestea.
RăspundețiȘtergereLa superlativ povestea si cred eu, delicioase "caracatitele".
=)) =)) =))
RăspundețiȘtergere"Dezastrul începuse. Burţile explodau, vişinele sângerau, scobitorile se culcau, visele mele se năruiau, monştrii renăşteau."
Iar raspunsul de la final, numai cine stie si cunoaste exact expresia fetei si mai ales uimirea aia vinovata...stie cum este articula acel : Nu stiu ! =)) =))
@Liana: Ce mai contează dacă seamănă cu o brânzoaică sau cu o broască de vreme ce tot ninja se numeşte! =))
RăspundețiȘtergere@Ella: Da, sunt în stare şi de mai rău, dacă te gândeşti la negrese, nu? =))
@Ana lu' Manole: Oare înţelegi tu, cu adevărat, Ano, ruşinea şi vinovăţia din acele cuvinte? Numai cine a trecut pe-acolo poate şti... :P
Arcadia,
RăspundețiȘtergereSunt în trecere, îți las două vorbe:
1/dacă nu sunt comestibile ghiulelele astea, dă-le altă valoare de întrebuințare, prima nu arată rău, ar putea fi mărțișor..
2.Trăim într-o țară liberă și democrată, blogul este deschis privitorilor, deci:există un concurs-Blog de blog2010.
Mă laud, am primit nominalizare, te poți uita la comentariile de la postarea mea anterioară-ELISA- sunt și rubricile acolo, concursul este serios, vezi, dară, care sunt persoanele din juriu.
Am zis să nu te iau chiar prin surprindere.
Adică te propun la categoria despre tocmai ți-am spus.
Ca să fii în siguranță, la rubrica „bloguri sportive„, pentru că nimeni nu îndrăznește, o să-l trec pe Ulise, știi de el, nu? este cel care hălăduiește cu Zamfir..
Citești, te convingi și spui, o.k?
@Incertitudini: Mărturisesc onest că mi-am prin urechile, că obnubilată cum sunt nu m-am putut lămuri despre ce-i vorba şi nici nu am vreme sa ma lamuresc ca plec la trebi, dar am certitudinea ;) că venind de la tine e de bine. :D
RăspundețiȘtergereMulţumesc pentru onoare, pentru nominalizare şi pentru avertizare :D
Normal, recunosc cu mana pe tichie! :))
RăspundețiȘtergereBre, Arcadio, ţi-a mai rămas vreo arătare de-aia ninja, că-mi trebuie la procedura de exterminare a rozătoarelor care-mi bântuie casa de când am pus curse Pest Reject :D
RăspundețiȘtergereMăcar au fost gustoase... sper eu.. Totuşi e artistic... artă modernă :D
RăspundețiȘtergereMi s-a facut inima cat un purice. Prima data cand am vazut fotografiile alea am crezut ca ti-ai omorat cainele.
RăspundețiȘtergereBag de seama ca talentul tau in ale gastronomiei este ... fara margini. De data asta ma vad nevoit sa ii dau dreptate lui Vasile.
Noroc ca m-am indulcit cu stilul tau scriitoricesc, fara doar si poate cel mai bun din blogosfera ... pe care il cunosc eu, bineinteles. Nu te umfla in pene! :)
@Ana lu' Manole: Bun venit în club, dară! :))
RăspundețiȘtergere@PeNe: Breeee, tu chiar nu mai ai pic de compasiune? Cum să pretinzi că moriştile mele sunt numa' bune de ucis rozătoarele?
Tulai, în ziua de azi oamenii sunt complet lipsiţi de inimă! :(
@cristiandima: Bun venit în Arcadia! :)
Dacă-ţi spun că văzându-le am rămas cu sechele şi când mă uitam la ele nu vedeam decât căţei turtiţi pe asfalt, mă crezi că nu le-am gustat? =))
@robert: Uite, altul fără pic de empatie şi de omenie! :-L
RăspundețiȘtergereMeriţi să mănânci numai lipie! =))
Fii fără grijă, nu mai am în ce mă umfla, că m-aţi jumulit de toate penele după umilinţa asta! :((
@Ella: Da, sunt în stare şi de mai rău, dacă te gândeşti la negrese, nu? =))
RăspundețiȘtergereai o zi poroasta? pe "cuvant de pioner" ca ai deturnat sensul mesajului meu. Parol! kiss
@Ella: Pe cuvânt că am o zi bună şi n-am deturnat decât în scop zâmbitor mesajul tău. Parol! Kisses back! :D
RăspundețiȘtergereStiu!
RăspundețiȘtergereArcadia, sorry!
RăspundețiȘtergereTe-am propus aici :
http://graphis-artwork.blogspot.com/2011/01/nominalizari-bloguri-din-romania.html
si juriul aici:
http://luciaverona.blogspot.com/2011/01/blog-de-blog-cele-mai-bune-bloguri-din_17.html
Sorry, n-am stiut ca e si o leapsa la mijloc!
Succes!
@Wind: Draga mea, îţi mulţumesc pentru propunere, deşi eu sunt la grădiniţă încă, iar concursul ăsta e pentru bloggeri cu doctorat :D
RăspundețiȘtergereMi-am aruncat ochii pe regulament şi se pare că totul e foarte relaxat, deci o să purced la fapte.
:*
Eh, urasc lepsele...de fapt nu le gasesc locul pe blog si oricum sunt altii care scriu mai bine!
RăspundețiȘtergereDar de dragul jocului, de data asta merita!
Intre timp te-am mai adaugat la o categorie....ha ha si inca mai am timp sa modific pana la 1 februarie!
Salutari!
@Wind: Salutări! Eu încă nu m-am dezmeticit ce tre să fac, da-mi-aş palme! 8-}
RăspundețiȘtergereCred ca ar trebui sa apari la tv sa prezinti chestiile astea si ar scadea rata suicidului in Romanaia! Vorba lui Vasile!
RăspundețiȘtergere@ionelmuscalu: Bre, dacă apar eu la teveu cu reţeta de morişti sunt două posibilităţi: fie scade rata suicidului, cum zici, fie urmează sinucideri în masă. Crezi că merită riscul, doar aşa, ca să devin eu vedetă pentru o zi? :D :D
RăspundețiȘtergereArcadia,bulina neagra lui Vasile!!! Cind io nasc orori si ma lamentez de numa-numa,Vasile-al meu,aduna tot si zice:nu-ti place,nu manca!!! Spirit de sacrificiu,nu gluma!
RăspundețiȘtergereIar despre ce bucate-ti ies din mina,chiar ma mir ca au iesit neaspectoase;dar cum nimic nu-i intimplator,au capatat aspectul asta,numai si numai pentru a-ti incita "condeiul".
.......si totusi...Niste branzoaice cind faci ??
@Gabriela: Imi pare rau, dar Vasile-i plin de buline, nu mai am unde s-o lipesc si pe asta! Va trebui sa aşztepţi să se usuce şi să cadă una din cele vechi =))
RăspundețiȘtergereDa, îmi aduc aminte, tu ştii că eu fac şi brânzoaice minunate, poţi depune mărturie, nu? :D
Arcadia mie imi plac rozetele tale tepoare,seamana cu niste crizanteme(si alea imi plac)
RăspundețiȘtergereDe felul meu sunt un fel de disperare a familiei in materie de mancare(nu mananc o groaza de lucruri si unele le mananc doar din cand in cand)
Data viitoare cand mai faci sa stii ca eu mananc chiar daca ma pui sa le pap citind din poeziile lui Eminescu(si stii canu-s fan)
Pene sa=ti pui pofta in cui cu rozatoarele tale,daca vrei sa le prinzi..........prinde-le de coada:D:D:D
Sunt convinsa ca nu le-ai aruncat,ca pana sa ai ce le devorase Vasile
Branzoaicele sunt alea denumite "poale in brau"?
Nu-mi plac ,prea multa coca si prea putina branza(ca sa nu mai spun ca in copilaria si adolescenta mea le executa sora maica-mii si de cand ma stiu am urat cum gateste individa)
In caz ca Vasile se mai plange vreodata de tine iti propun sa-l expediezi pt o minivacanta la individa(are 73 de ani si se da de mare specialista in bucatarie)
Mi se pare nemaipomenit amestecul intre branza si visine
Branza avea cumva stafide in ea?
Deja ma gandesc cu pofta
N=am nici o sansa ca domnul meu ,nici macar de dragul fratelui si cumnatei lui si a viitorului familiei ,sa fie convins sa faca prajituri ,iar eu sunt in perioada mea creatoare(deci nu bucutaresc)
Cred ca am sanse (daca ma lamentez bine) sa=mi faca mama o prajitura cu morcovi si domnul ceva pateuri
MI-E FOAME!
Br\nyoaicele mele sunt 50% branza, deci n-ai a te teme. Aluatul sta, subtirel, la baza si pe margini, cat sa tina branza sa nu evadeze :P
RăspundețiȘtergereSi da, le-am aruncat. Ca nici Carol nu s-a atins de ele :D
In cazul asta observ ca trebuie sa te rapesc,la noi ai fi apreciata orice ai gati
RăspundețiȘtergereCam mofturos Carol,nu stie ca vechii bucatari ai palatului regal au cam dat coltu' cam cu vreo 20-25ani in urma la Cumpatu?(si n-au lasat in urma o scoala)
Banuiesc ca nici de criza n-a auzit ........
Uite ma faci sa regret a "tzpemia oara " ca am parasit Brasovul
@Elfa: De când a fost diagnosticat cu LED sunt dispusă să-i iert orice moft. În fond e primul meu căţel, cel mai cel. :D
RăspundețiȘtergereFoarte simpatice branzoaicele ( povestea lor mi-a adus veselia de care aveam nevoie ... ) Pariez ca au fost delicioase...yammy! PUPICI DE NINJA! :P
RăspundețiȘtergere@Anima: Esti obisnuita sa pierzi pariuri? :))
RăspundețiȘtergerePupici back!
LED?
RăspundețiȘtergereSper ca nu de ale din domeniu electricitatii
Arcadia ai mila de mine,sunt o biata fiinta,un biet arhitec pricept intrale caselor si ale gradinilor....poate nici acolo foarte bine
De unde sa le am eu cu medicina si electricitatea?
Eu inca ma gandesc ca electricitatea se cara cu galeata si daca scuipi in san si faci trei cruci si o vraja in miez de noapte te vindeci de orice deochi datator de boala
Cu acestea si cu litera N(nestiinta,nebunie si nerozie) infierata pe frunte ma plec in fata ta
Dar sa stii ca nimic in lume nu ma poate opri sa poftesc la branzoicele tale........chiar si alea nemancate de Carol.....:D
@Elfa: LED - Lupus eritematos discoid, boală autoimună. :D
RăspundețiȘtergereCât despre brânzoaice, pe cuvânt că dacă aflu din vreme că vii la Braşov, te aştept cu brânzoaice :)