miercuri, 25 ianuarie 2012

Albă ca Zăpada și cele 5 stații de troleibuz

M-am trezit devreme. Auzisem vifornița șuierând încă de cu noapte și cum s-a crăpat de ziuă am alergat la fereastră. Situația era albastră. Cât mi-am băut cafeaua mi-am imaginat cum în scurt timp va trebui să-mi deszăpezesc mașina, să iau în piept traficul capitalist în plin Crivăț, să răzbat până la muncă printre nămeți înghețați și șoferi isterizați și cafeaua mi s-a părut mai amară ca de obicei.

Dar cine-a zis că planul din casă nu se potrivește cu cel din parcare a știut ce zice. Când am ieșit din bloc m-a întâmpinat portarul, cu un discret zâmbet în colțul gurii: ”A venit iarna, doamnă!”
Vedeam prea bine c-a venit, preocuparea mea era acum să-mi văd mașina scoasă de după movila de zăpadă pe care o ridicaseră cei cu deszăpezirea. După o scurtă anchetă asupra locației unde aveam de ajuns, portarul m-a sfătuit să apelez la troleibuz. Știam că va veni și ziua asta dar speram să nu fie chiar azi, când eu aveam de dus la muncă sufertașul cu supă. Soră-mea a constatat siderată că are vreo 500 de grame mai mult ca mine și s-a pus pe dietă. Cum gastronomia nu este punctul ei forte și cum cu două zile înainte pizza pe care o comandasem eu pe Calea Călărașilor a ajuns la Lacul Tei, i-am promis pentru azi o supă. Slabă.
Cu găluște grase.

M-am uitat iar la mașină, apoi iar la portar, apoi iar la mașină și-am admis că e înțelept să merg cu troleibuzul. Dar cu care? Și până unde? Și cu ce bilet? Asaltat de întrebările mele și impresionat de ignoranța mea, portarul a capitulat: ”Uitați, doamnă, cartela mea. Vă urcați în orice troleibuz și numărați stațiile. La a cincea coborâți.”

Am pornit sapre stație de parcă trebuia să traversez Antarctica prin noaptea polară. În stație am scanat discret așteptătorii și m-am apropiat timidă de-o doamnă care părea mai blajină ca să-i cer lămuriri despre cum se folosește ”portofelul electronic” (pe asta chiar n-o mai auzisem!) odată urcată în mijlocul de transport. Doamna a început să-mi explice cu aplomb ce și cum, astfel că în câteva clipe toți cetățenii din stație au aflat că-s venetică și tâmpițică. M-am urcat în troleibuz cu inima friptă. În secunda unu am lipit cartela de cititor, în secunda doi s-a-nverzit becul și-n secunda trei mi s-au aburit în așa hal ochelarii că abia am bâjbâit după o spânzurătoare de care să mă agăț înainte să mă-ntind pe burtă din cauza demarajului. Imaginea fulgurantă cu mine întinsă pe jos și cu găluștele făcând drifturi printre ghetele cetățenilor m-au umplut de catecolamine. În secunda opt eram lac de apă.

Pe la minutul cinci, când mă mai relaxasem și tocmai mă pregăteam să zâmbesc la gândul că așa, cu ochelarii opaci, mă simțisem pentru o clipă un fel de Geordi La Forge călătorind printre galaxii, am realizat că n-am număreat stațiile. Mi-am reprimat zâmbetul și-am încercat să mă orientez. Când am terminat cu orientarea, am băgat de seamă că de când plecasem, ușa din dreptul meu nu se deschisese deloc, în nicio stație. Și iar m-au apucat nădușelile. Oare va trebui să hăulesc să audă șoferul când vreau să cobor? Era deja prea mult!...

Înainte să-mi pierd cunoștința de stres am zărit la dreapta mea o pălărie cunoscută. Și sub ea stătea calmă doamna Lica, temporara mea colegă de muncă. Nu putea fi adevărat! De unde cu o seară înainte o bombănisem că numerotase greșit niște NIR-uri, îmi venea acum s-o iau în brațe și s-o pup. De fapt, cred că în îmaginație am și pupat-o pe pălărie, de fericire. I-am explicat că eram în pragul colapsului la gândul că ușa mea nu se deschide și după un moment de uimire, cât s-a convins că nu șuguiesc, s-a pus pe-un râs de-i sălta pălăria de pe cap, nu alta. Și-a tot râs până am ajuns în stație, la destinație, iar acolo ușile s-au deschis. Pentru că apăsase ea pe un buton, aveam să deduc.

După cele cinci stații arătam ca un guguștiuc. Obosit și năuc.







61 de comentarii:

  1. Asta da plimbare! Abia astept sa o citesc si sotiei mele cat timp isi bea cafeluta. Acum totul e cu butoane, nu numai mausul:).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Auzi, tu nu te temi că soția o să-ți reproșeze prieteniile, chiar și virtuale, cu astfel de oameni? :D

      Ștergere
    2. Nu, cu siguranta, abia steapta sa vada cat mai multi astfel de oameni:). Frumos ornament ai la balcon, ma refeream la teava din inox:)

      Ștergere
  2. O mica ajustare, fie-mi cu iertare.
    Daca tot povestesti cu umor despre calatorii de-ncepatoare este necesara o precizare: fiinta din fotografie nu este un gugustiuc nauc ci un porumbel voiajor, atoatestiutor in materie de calatorii. Participa la concursuri de orientare. Sunt dusi de catre proprietari la distante mari de casa si sunt lansati si cronometrati cand si daca s-au intors la domiciliu.

    Fii blagoslovita! De cate ori citesc figura mi-e-ncretita de cat de mult zambesc! Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blagoslovită și descrețită fii și tu, draga mea! :D

      Cât despre voiajorul din poză, recunosc că nu mă pricep la ornitologie. Am mai confundat odată un cintezoi cu alt păsăroi :P

      Ăsta a poposit la mine în balcon și-a zăbovit neașteptat de mult, semn că, deși specialist, cum zici, era dezorientat complet :))

      Ștergere
    2. Nu era dezorientat, te plăcea pe tine!
      (Aiurea, îi era foame, săracul)

      Ștergere
  3. Draga mea, eu ma pregateam zilele trecute sa iti scriu: "vezi, Arcadia, ce ospitalieri sunt bucurestenii... Stiau ei ca nu-ti place zapada si uite, ai stat o iarna la noi si nu ai avut zapada...".
    Insa planurile mi-au fost spulberate...

    Eu ieri am circulat, ba chiar destul de mult. Insa acum (8.48 dimineata) ma uit pe geam si vad masina mea rosie, care nu are pic de zapada pe ea, insa e inconjurata de o ... cum se zice... cazemata? ... ma rog, de zapada. Adica toata zapada a fost troienita langa masina mea. As putea sa ma urc in ea, pentru ca, spun eu, din casa, as putea escalada muntele de zapada, insa cum ies cu ea de acolo?
    Cred ca a fost un complot, totusi. Doar masina mea si alte trei sunt inconjurate. Celelalte sunt curatate, au poteca facuta... nici parbrizele nu sunt inghetate...Si am de mers azi... o multime...
    (sa nu aud de lopata. Pentru ca nu am, pentru ca in masina mea nu ar incapea decat lopatica de nisip a copilului)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nici măcar nu intenționez să renunț la transportul în comun, a început să-mi placă :))

      Acolo o să stea mașina până la topirea naturală a zăpezii :D

      Ștergere
  4. „A venit iarna, doamnă!”, să vă traduc ce spunea paznicul: nu îmi daţi mie 5 - 10 lei să vă dezăpezesc maşina?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bucureştiul o să vi se pară uşor cu transportul, doar oamenii sunt prea mulţi şi maşinile RATB, insuficente.

      Ștergere
    2. Ha ha ha! Uite cât de util e un translator când ești pe meleaguri străine! Mulțam de interpretare. Pot să mai apelez? :))

      Deocamdată n-am circulat decât două zile, ieri și azi, și n-a fost deloc aglomerat. Dacă voiam, puteam să stau pe scaun. Dar eu trebuia să fiu vigilentă, să număr stațiile să nu mă trezesc iar la Casa Poporului =))

      Ștergere
    3. Da. Weekend plăcut! Eu îmi pun pe aparat Hoya, parasolarul şi pungile de protecţie (invenţie mai durabilă decât ce vând ăştia la F64, şi mai ieftină), iar mâine mă dau pe derdeluş cu obiectivul >:).

      Ștergere
  5. Ah cat de mult ma bucur ca a venit iarna doamna si ca v-am descoperit. E adevarat ca sunt putin uimit. Dar o sa-mi treaca dupa ce mai citesc oleaca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnu' Radu, mă bucur la fel de mult de poposirea domniei voastre în Arcadia. M-aș bucura dacă ați găsi pe la noi câte ceva care să vă încânte. :)
      Vă voi întoarce, negreșit, vizita.

      Ștergere
  6. Astazi ti-am luat-o pe urme, Arcadia, si am plecat cu un autobuz.
    De ce nu ai spus si tu ce inseamna portofelul electronic?
    Iti relatez discutia mea cu vanzatoarea de bilete:
    - Buna ziua, o calatorie va rog.
    - Un leu treizeci.
    - A... vreau doua, zic (gandindu-ma ca totusi o sa ma mai si intorc).
    - Aveti cartela?
    - Nu.
    - Patru lei treizeci (sau saizeci... )
    - Pai dati-mi doua de o calatorie, zic, gandindu-ma, fara sa ma mai mir, ca au putut sa faca o calatorie un leu si doua patru lei, doar traim in Romania si ar fi explicabil.
    - Vreti cartela de unica folosinta sau ... (aici nu mai stiu... dar nu a spus portofel, ca as fi tinut minte.)
    - Nu doamna, nu vreau decat doua bilete de o calatorie (sigura fiind ca am prins smecheria, si ca nu ma pot ei fraieri pe mine).
    - Pai nu avem bilete...
    - Dati-mi ce aveti (exasperata de acum).
    - Sase lei si patruzeci (parca... dar pe acolo).
    - Poftim?????
    Pana la urma m-a lamurit ca nu mai sunt bilete si ca iti "incarca" cate o cartela, care e patru lei si ceva una de unica folosinta si sase lei si ceva una pe care poti s-o mai reincarci...

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am avut noroc cu doamna Lica. Ea s-a dus, a căutat magazinul de portofele electronice, mi l-a umplut cu totți banii pe care i i-am dat, deci pot circula liniștită până în primăvară =))

      Ștergere
  7. Ehei ... itbeu' asta nu-i asa de simplu cum cred unii ... da' se merita ! :))
    Ai fost intr-o stare oarecum delicata, care nu te-a ajutat sa iti orientezi atentia catre "colegii" de calatorie. Dar te asigur ca imediat ce te vei obisnui cu itebeu', vei descoperi o comoara de idei si manifestari, vei intelege, in sfarsit, multe dintre problemele sociale, economice, financiare sau de oricare alta natura care, in linistea automobilului propriu, se vor perpetua in forma lor nedeslusita. Iubeste iarna asta si pe cei care ti-au ingropat masina sub gramada de zapada cu sare, ei iti deschid o lume extraordinara : calatoru' cu itebeu' ! Profita de orice moment fiindca nu se stie cand vei mai avea aceasta ocazie - am mers si eu cu RAT Brasov iar calatoria nu mi s-a parut nici pe departe atat de "suculenta" precum cea de pe aici - nu auzi o discutie dintr-un capat spre celalalt capat, nu grohaie nimeni, nu se pun la cale guverne, nu se face aducatie lu' ala micu' la telefon, nu se fac echipe nationale de orice sport, nu se restructureaza ministere, nu poti sa asculti o manea, nu poti sa afli de un tratament pemtru orice, nu afli daca este sau nu o gogorita chestia cu sfarsitul omenirii anu' asta, nu poti nici macar sa afli cum se face o piftie cumsecade ! Nimic ! Asa ca profita de aceste momente irepetabile : mergi cu itebeu'.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe bune că ai dreptate! Dacă-mi spuneai asta ieri, aș fi avut oarece îndoieli. Dar acum nu mai am. Mersul cu itb-ul e fascinant, da! :D

      Ștergere
  8. Eh... şiecare mai pică în "unknown" din când în...gând. Pertea funny e când face retrospectiva şi se amuză copios... şi mai dă şi share pe blog! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu pun puțin roz când pictez retrospectivele :P

      Ștergere
    2. Aud eu ca s'a pornit mare vifornita acasa. Suieratul ei a ajuns pana departe in lume. Fizic, n-a indraznit sa se arate si pe la mine caci m-as fi incruntat si s-ar fi dezghetat pe loc.

      Imi zic eu - seara asta e rost de scriitura in taramul arcadian. Cred ca a fost o adevarata epopee zapada pentru novici intr-ale Bucurestiului iarna...

      E drept ca itb-ul tau nu se compara cu specimenele preistorice cu care bateam eu Bucurestiul, care nu numai ca isi deschideau usile in toate statile, dar intre statii era erau curenti permanenti de aer, grija partidului, nu cumva sa ne asfixiem inauntru de mirosuri. ( Iti sugerez sa mergi intr-un autobuz de Bucuresti vara, la 40 de grade, pe la pranz..Aia de experienta).

      Stii, daca tot ai facut pe cocosul trezindu-te inaintea intregului cartier, ia-ti jumijuma de ora mai mult decat de obicei si mergi...5 statii de autobuz nu-s mare nenorocire...Un pic mai mult de sport. In conditiile astea si galustile ar fi avut timp sa faca o variatie brusca de temperatura, eventual sub 0, sa fie bine sterilizate de orice microb...

      Si uita de masina pana nu se elibereaza ca lumea drumurile...
      Repet, totul este dintr-ale unui patit...

      Salutam Arcadia!

      Ștergere
    3. Of, complicat cu portofelele astea electronice.
      După ce te dumireşti care-i treaba, când călătoreşti sporadic cu ratb-u', nu prea ai cum să ţii socoteala la mărunţişul din el. Aşa că io, ieri, am aflat în tramvai că am sold zero. Am mers senină fără belet, că nu mai ţine ca pe vremuri: "Aveţi un bilet în plus?" Şi nici să cobor nu-mi ardea.

      P.S. S-a bucurat sora ta că i-ai dus supă? :)

      Ștergere
    4. @oneway: Eu zic c-ar trebui să te întorci în țară, să te plimbi acum cu itb-ul, să vezi ce fain e! :D

      Cât despre sport, mersul cu troleibuzul nu mă ajută, stațiile de plecare și sosire sunt mai aproape decât îmi parchez uneori mașina :D


      @Teodora: Draga mea, mi-ai anticipat întrebarea: cum aflu eu câte călătorii mai am pe cartela aia? :O
      Că n-aș vrea să ajung pe la circa de poliție, prinsă de controlori cu portofelul gol :))

      Ștergere
  9. http://windwhisperer.wordpress.com/2009/12/20/si-ninga-zapada-nengroape/
    hai la lupta cea mare, lopata cu lopata sa ne-n sora....lim :) gugustiucuo :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum ziceam și la tine, te lauzi cu zăpezi vechi, soro! Păi, se poate? :D

      Ștergere
  10. ce mai e şi trăsnaia asta cu portofelul electronic? nu mai există nici bilete, nici carduri sau chiar despre card e vorba? mă sperii, mă faci de-o să merg iar pe jos kilometri întregi când mai dau prin capitală :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, e un card, reîncărcabil. Baiul e că nu știi niciodată câți bani ai în el, deci tre să pleci de-acasă cu un sandvici în poșetă, pentru cazul în care te saltă controlorii și te duc la pușcărie. =))

    RăspundețiȘtergere
  12. nu ti-ajunge?? ce daca-s zapezile d'alta data ??;)
    am si mai *proaspete*...
    de anul asta NU ( inca)-se tine intr-o primavara si tare mi-e ca ne blagosloveste in March.. :(
    nooo , mai fresh :):)
    si sa vezi ce facem cu ea... unii din Antartica au zis sa le-o trimetem lor .sa-si faca ..racitoare..

    http://windwhisperer.wordpress.com/2010/02/06/cabin-fever/
    take care ! xxx,j

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să-i lăsăm Zăpezile de altădată lui Dumitru Solomon, noi să ne lăudăm cu astea ale noastre, proaspete :D
      Poza cu șosetele e faină tare :D

      Ștergere
  13. Cinci staţii??? Pfoai, pe jos mergeam!
    (Deci 1, 2, 3... aha, m-am prins care e staţia).

    Ah, ce-mi plac mie oamenii care merg cinci staţii de troleibuz cu maşina personală pentru ca mai apoi să transpire la sală, of! Dar aşa e tendul.

    Iete, a ieşit un pic de soare. Mă reped în parc, în Cuza, să te surprind când fotografiezi bănci goale. Azi o să iasă albe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mariane, Mariane, lasă că te faci tu mare și prinzi trendul din urmă :P

      Ștergere
  14. 1. credeam că doar mie mi se aburesc progresivii.
    2.la fel credeam că doar eu am emoții când tre să cer lămuriri - cartelă, stații chestii.
    3. tu ființă timidă, nu cred, tu speriată- nici atât!
    3, să-i spui doamnei cu pălărie că-mi pare rău că nu este angajată pe termen lung( era bine să fi fost până la adânci..)
    Dragă Arcadia, printre multele mele obligații se sâmbătă, te îmbrățișez cu mare cu drag! Gina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am auzit că ar exista lentile care nu aburesc, o să fac investigații și te țin la curent :D

      Cât despre ființa mea, oare de ce nimeni nu crede că-s fragilă ca un ghiocel? :D

      Doamna din stația de troleu n-a mai apărut a doua zi, pesemne între timp s-a pensionat :))

      Te îmbrățișez cu același drag!

      Ștergere
  15. Ei, dacă nu ai ajuns să sari peste liniile de tramvai de teamă că te curentează, încă nu stai chiar atât de rău. ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dezvolt fobii de la o zi la alta, până plec de-aici o să am creierii prăjiți :))

      Ștergere
    2. @ silavaracald: asta cu liniile care curenteaza e CREMENALA!!!!!
      @ toata lumea: Cand zice aparatul acela ``beep`` lung plus bec rosu inseamna ca nu va place, pur si simplu. Mai puneti cardul inca o data si nu il mişcaţi deloc, acesta e secretul (nu e card magnetic, e cu taguri radio, internet, baza de date centrala, ehei...). Cand zice ``beep`` scurt insotit de lumina verde inseamna ca tocmai v-a halit 1,3 lei DAR VA AFISEAZA PE LOC cati bani mai exista in cont. Ei, ca sa stiti cat va mai plimbati trebuie sa faceti imparteala la 1,3, dar pentru asta cica exista aifoane...

      Ștergere
    3. Ei, maine dimineață o să verific dacă afișează suma care mi-a mai rămas în portofel.
      Dacă nu-mi spune și mă prinde controlorul în portofelul gol, la poliție dau numărul tău de telefon. Răspunzi pentru dezinformare :D

      Ultima remarcă mă fac că n-am citit-o! :-L

      Ștergere
  16. Pfuaiii, nu-mi vine sa cred! Îl cunosti pe Geordi La Forge?!
    Eu am ocheti cu lentile anti fog :P

    RăspundețiȘtergere
  17. Deci da, îl cunosc pe Geodi, e amicul lui Denzel, prietenul meu :))

    Zi-mi exact cum să cer la prăvălie lentile d-alea, te rog :D

    RăspundețiȘtergere
  18. io as rade. da' nu rad, ca-mi aduc aminte de prima mea calatorie cu trenul in Austria. se facea intr-o dimineata cu soare, eu in statia de autobuz ca o doamna, zice autobuz nr. 842, ma urc, trebuia sa ma duca la Viena (numarul e fictiv, nu mai stiu cum il chema exact pe autobuz :)) ). ma urc, ma asez si tacticoasa deschid cartea. mergem un pic si autobuzul se opreste. lumea coboara, numa eu linistita, citeam. soferul: doamna, dumneavoastra? eu ii zambesc ravisant: la Viena. pai, zice el, stitz, nu merge la Viena. aci ne oprim. eu, cu acelasi zambet ravisant: si, unde suntem aci? el: la gara. eu: care gara? el: gara de unde luatz trenul sa va duca la Viena. hait! si cand e trenul asta? pai e in statie, daca alergati un pic il prindeti! si-am alergat. si-am transpirat cat la zece saune asteptand sa vina conductorul sa ma amendeze ca m-am suit fara bilet. imi pusesem bine insa zambetul ravisant, ca poate scap. n-a fost nevoie, abonamentul de autobuz merge aici si pe tren. invers, nu. ma rog, am stat cu ochii vultur sa nu ratez statia de la Viena. nici nu prea aveam cum sa o ratez ca am constatat pe urma ca era statie terminus. uf, am obosit numa amintindu-mi. deci da, eu nu rad...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite un om care mă înțelege! Îți mulțumesc! :)
      Măcar eu eram în țara mea, acu' deja-s pe locul doi cu suferința, mi-ai luat-o înainte :D

      Ca să ne treacă, hai să râdem amndouă! :D

      Ștergere
    2. :))) acu pot sa rad, atunci am slabit fo doo kile :)))

      Ștergere
  19. Arcadia, nu stiu cum se numeste "functiunea" asta în limba materna. În germana îi zice Antibeschlag Beschichtung/ Anti-Beschlag Beschichtung. Cred ca este ceva asemanator cu Anti-Fog la ochelarii de sport( schi si înot). În orice caz, este vorba despre un strat "aplicat" pe lentila, la fel ca celelalte straturi ca anti reflexie, stratul heliomat... etc... etc. Cel putin asa mi-a explicat mie doamna care mi-a facut ochelarii. Cum, ca lentilele sînt facute în straturi, apoi a început sa-mi însire ce de straturi vor avea lentilele ochelarilor mei. Sa nu se abureasca, sa nu transpir sub ochi, heliomat negru extrem de rapid atît la închis cît si deschis, anti reflexie interior, strat exterior pentru protectie UV... si cine ma stie ce =)) Cînd a auzit cuscru'tu pretul, a întrebat daca fac si sarmale... nu eu, ochelarii! :D

    RăspundețiȘtergere
  20. Ha ha ha! Mi-au aburit lentilele numai citind numele ăla în germană =))
    O să mă duc să le povestesc în română, să văd dacă știu ceva domnișoarele alea.

    By the way, vreu să-mi fac ochelari cam în genul ăsta. Ce părere ai?

    Ia:
    http://www.stylereport.ro/wp-content/uploads/2012/01/Lavins-First-Eyewear-Collection-4-582x262.jpg

    http://static2.eyewearbrands.com/uploads/image/blog/CH3229Q.JPG

    RăspundețiȘtergere
  21. aidiiiiii, maaaah, Arcadio! ma bag si io ca ochelarista in vorba :)). ochelari d-aia asa de tocilara? nu-mi plac. zau. ceva mai shecshi n-au? io ar cam trebui sa imi fac niste heliomati, dar ii urasc, pur si simplu! dar tare ma chinuie soarele... idei? (si uite cum se deturneaza publicul de la subiectul original al postarii :))) )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu, dacă mai slăbesc două chile nu mai am nevoie de troleibuz, o să levitez =))

      Și eu urăsc heliomații, dar dacă ai fotofobie n-ai altă cale :D

      Ba, ai una: porți mereu o umbrelă de dantelă =))

      Ștergere
  22. Zazule, dar fa-ti ochelari de soare cu dioptr. de care ai nevoie, si schimbi în functie de... peisaj :P
    Sau nici de soare nu-ti plac?

    RăspundețiȘtergere
  23. Stăi liniștită, că oricum bucureștenii te miros după vorbă că nu ești născută și crescută pe malul Dâmboviței.Le-ai " făcut " ziua arătându-ți ignoranța.
    :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe cuvânt că unii (deci nu toți, am zis!), când amușină că ești venetic, te privesc cu un aer condescendent de parcă venirea ta le-ar lua porția de aer cuvenită :D

      Și când te gândești că atuci când vin ei la Brașov, și învadeaza week-end de week-end orașul, Poiana, noi le zâmbim și le dăm prioritate în trafic, că-s musafirii noștri ;)

      Ștergere
  24. de retinut... poate cand vin in bucuresti... am nevoie de troleibus... si sa stiu... deci.. ma voi utia dupa o domana cu palarie... gata... m-am prins... am retinut... mercic...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai, că ție îți dau și numărul ei de telefon, pentru lămuriri suplimentare. Da' tre' s-o pupi și tu pe pălărie :))

      Ștergere
    2. adica... eu da... dar tu... nu... pai cum vine asta???
      tu ai zis ca... iti venea sa o pupi... nu ca ai si facut asta...
      hmmm
      dar... cine stie... poate ca imi va place... palaria...

      Ștergere
    3. Da, da, e o pălărie faină, sigur o să-ți placă! :D

      Ștergere
  25. Uite cum se poate achiziționa o anexită bilaterală, dreapta...Trag o fugă să vă aduc un pled și un ceai fierbinte cu hibiscus, sau cum naiba s-o scrie, pun și nițică iasomie, inele de ananas șio măcieșă crudă, rozalie ca un sfârc...

    RăspundețiȘtergere
  26. După cum sună ceaiul ăla mă pot preface a avea anexită trilaterală stângă =))
    Mă bucur să vă văd :)

    RăspundețiȘtergere
  27. ce bine că avem o bună orientare in spatiu, nu ca ăia, astronauții...

    RăspundețiȘtergere